Cure, ne znam za formate - meni npr.nijedan od ovih linkova za Educated ne radi. Ja imam čitač, ali zapravo sada najviše ili čitam papir ili slušam. Pandemija mi je donijela svakodnevno kuhanje, to mi je dosadna aktivnost, kao i sve od dijapazona kućanskih poslova i audio knjige su mi spas i bijeg iz te dosadne monotonije. Imam bežiščne slušalice, spojene na mobitel, na mobitelu aplikaciju, i udri. To je dinamika jedna knjiga tjedno. Kako u tom formatu možda pobjegne koja rečenica, nije mi baš za beletristiku, nego za publicistiku. Ako mi je nešto zanimljivije, poslušam 2x cijelu knjigu. To mi je i format za gradski promet, nije takav grozan osjećaj gubit 1 h dnevno. Dinamika kojom ja gutam te knjige, to uopće nije besplatno, ali se "tješim" i time što sam ja po struci jezičar, pa slušam native speakere na eng. i njem. Istina, zvučim sama sebi ko subverzivna housewife kad nešto dinstam i slušam Hanu Arendt i o suđenju Eichmannu na njemačkom . Ukratko, zabavlja me, ima more tih knjiga, neke su dostupne dvojezično, neke idem slušat na 2 jezika... i tako. Našla sam svoju igračku za zabavu, zasad. Paralelno s tom publicistikom uglavnom još i nešto beletristički papirnato čitam, to mi je ipak veći gušt od audio-slušanja, ali i jedno i drugo ima svoje mjesto u mojoj tjednoj rutini.