Stranica 32 od 57 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam čitala stranice prije ove.
    zanima me ima li tko da radi od 8 do 16 ili šta ja znam od 9 do 17 i da prakticira ovajnačin prehrane?
    kako raspoređuje obroke?

ja moram doručkovati i to otprilike oko 15 do 8 na poslu.
    gablec oko podne i to, osim ako ne ponesem nešto od doma, bude nešto sitno.
    doma sam oko 15 do 5 i tu sam već prešla granicu od tih osam sati.
    još ako nemam od prethodnog dana i moram kuhat, jedem tek oko šest.
    Ja odlazim od kuce u 7:30 i vracam se izmedju 16 i 19:30, kako koji dan, ovisno o djecjim aktivnostima, najcesce. Ne jedem izmedju 14 i 18 sati (ok, i dalje ta jedna kava s malo mlijeka).

Ne doruckujem. Mislila sam da moram, da mi je to najvazniji obrok u danu i da cu sigurno, a i jos sigurnije otegnuti papke ako nesto ne pojedem, ali nis'. Ne fali mi ni najmanje, plus se najstvarnije osjecam odlicno, cak i kad sam super nenaspavana (da ne kazem krepana, iz ovog ili onog razloga). Rucam izmedju 12 i 14h, ovisno o obavezama na poslu (a i gladi). Gotovo uvijek nosim rucak sa sobom (sutra necu imati, osim ako ujutro ne smislim nesto na brzinu). Trudim se vecerati izmedju 19 i 20, ali nekad ispadne 21. Izmedju rucka i vecere uglavnom jedem neko voce, ako mi uopce nesto treba.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Cuj, nisam neki primjer , prekratko prakticiram da bih imala puno iskustva.
    Za sada mi je bio cilj samo postici 16 sati bez obroka s tim da 12 sati unosim samo vodu.

Npr. Od zadnji obrok je prije 19 sati , od 19-07 ujutro pijem
    samo vodu.
    Nakon toga i kavu do cc 11:30 kad imam prvi obrok.
    Za sad se nisam opterecivala kolicinom i rasporedom u tih 8 sati, cekala sam da se naviknem na post . Tako da sam jela sve sto mi se jelo racunajuci kremsnite, cips i domaci kruh s maslacem.
    Ok, poraditi cu na tome u buducnosti.

lol JA ISTO!
    od prošlog ponedjeljka, isto 19:30 do 11:30, i nisu bile kremšnite nego torta (puno rođendana u ovom periodu)
    skupila sam 5-6 kila viška i htjela bi ih skinit i ovo mi se učinilo najizvedivije
    iako sam jako skeptična prema tome da možeš smršavit ako jedeš istu količinu hrane
    ali možda nije ista, jer više ne dovršavam ostatke dječje večere u 21:30 (prokleti griz!)

uglavnom, ja sam odlučila prakticirat mjesec dana, kao jedan eksperiment
    nije mi uopće problem izdržat, i zato sam skeptična prema rezultatima
    računanje kalorija i smišljanje alternativa uobičajenim namirnicama je puno više posvećenosti nego što sam spremna dat, navila sam mobitel da mi zazvoni u 11:30 i 19:30 i to mi je start stop, ko plavuši iz vica "udahni izdahni", osim toga se trudim ne razmišljat o hrani

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    lol JA ISTO!
    Zaintrigirale ste me.
    Pa da probam.
    Mislim da mogu bez doručka i da me to što na poslu više jedem nego što radim (šalim se, šefice) debelo koči.
    Pa... živi bili pa vidjeli.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    da me to što na poslu više jedem nego što radim (šalim se, šefice) debelo koči.

ovako mi kad krenemo u filozofije tko će što ručat, pa poslije pauze kakav je kome bio ručak, dođe jedna od nadređenih "samo nemojte da marenda pati!"

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja isto kao tang - baš to, eksperiment, ni meni nije teško, nisam gladna, ni ja baš ne vjerujem u neki rezultat, ali to što se dobro osjećam je super

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

a za skinut par kila si možete priuštit koji tjedan prave, nepatvorene gladi, neće vam bit ništa ako ste inače zdrave
    tipa jaja i mandarine
    samo voće
    čudotvorna juha
    bolnička dijeta
    dijeta 30 zrna riže

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nikakve te ekstremne monotone prehrane mi ne padaju na pamet

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    a za skinut par kila si možete priuštit koji tjedan prave, nepatvorene gladi, neće vam bit ništa ako ste inače zdrave
    tipa jaja i mandarine
    samo voće
    čudotvorna juha
    bolnička dijeta
    dijeta 30 zrna riže
    Ne mogu ja to.
    Čim je "patnja" lajtmotiv, ja odustajem.
    Jedino u vježbanju mogu patiti

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bolnička dijeta... to dušu dalo da me pretvori u serijskog ubojicu.
    Pol kofera mi je klopa.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne mogu ja to.
    Čim je "patnja" lajtmotiv, ja odustajem.
    Jedino u vježbanju mogu patiti
    hahaha i ja isto ovako
    hm...mozda da i ja probam, i ja bih rado 2-3 kg skinula
    al nisam spremna puno zrtvovati

al cekaj, jel to onda jedan obrok kroz dan manje ili moze biti isti broj kalorija kao i prije?
    ono, ako sam jela 2000 kalorija, mogu i dalje tako?
    hm, da, da je bilo toliko kalorija, ne bi bilo ni viska, al dobro...kuzite kaj mislim...
    Posljednje uređivanje od Ginger : 25.02.2019. at 12:17

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam i dalje potpuno nesposobna za mršavljenje. Imam stotinu opravdanja za to, kao i svi mi. Čekam neko čudo da sama od sebe smršavim.

Bila sam nedavno kod kirurga, lijepo mi je čovjek rekao - vidim da znate jesti, vi meni dobro izgledate. To je najveći estetski kompliment kojeg sam dobila zadnjih godina

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam na IF sad već skoro 9 mjeseci.
    Desio se tu i tamo koji dan da sam iz raznih razloga tih 8 sati malo produljila - tj. razvukla na 9 ili 10, ali sveukupno se ipak držim režima i vrlo mi pomaže u održavanju težine s kojom sam zadovoljna.
    Najveći problem mi je bio pogoditi tih optimalnih 8 sati. U početku sam išla od 10 do 18, a čitala sam da ljudi vrlo često kreću s jelom oko podne.
    To mi je izgledalo nemoguće. S vremenom sam i sama prešla na taj režim jer mi je bio problem zaključati usta u 6 navečer, a pogotovo ljeti.
    Sad sam na režimu od 12 do 20, nisam gladna prije 12, a često znam i kasnije uzeti prvi obrok jer naprosto - nisam gladna i zaboravim.

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Meni se najprihvatljivijim čini jesti od 7 do 15, eventualno 17 sati. Ne kažem da to i radim, ali ponekad i toga bude. Zapravo, navečer volim pojesti jabuku ili dvije da mi malo osvježe duh i tijelo. I time prekidam ono što bi bio post.
    Sirius, zašto bi povremeno jedenje kremšnite bilo problem?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni nije, kao sto vidis.
    Ali Lili nije jasno zasto se ne drzim isprobanog jelovnika sa kojim sam smrsavila 16 kg i nakon toga stala.
    Pa joj objasnjavam da mi je dosta tako stroge restrikcije uz taj jelovnik pa sad isprobavam IF.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije li definicija if povremeni post,a ne stalni?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nije li definicija if povremeni post,a ne stalni?
    Pa postis povremeno. Odredeno vrijeme u 24 sata. Ne postis danima konstantno bez unosa hrane.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Intermittent doslovno znaci - isprekidano. Sto je tocno ono sto ovaj post jest.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kako napredujes?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stagniram, pasmater. Na -2kg. U subotu je bilo tri tjedna. Nastavljam jer mi izuzetno odgovara ovakav ritam, stvarno imam nekoliko puta vise energije, a i izgledam bolje, izgubila sam nekakvu napuhnutost. Nisam se osjecala napuhnuto, vec je doslovno rijec o vizualnom dojmu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stagniram, pasmater. Na -2kg. U subotu je bilo tri tjedna. Nastavljam jer mi izuzetno odgovara ovakav ritam, stvarno imam nekoliko puta vise energije, a i izgledam bolje, izgubila sam nekakvu napuhnutost. Nisam se osjecala napuhnuto, vec je doslovno rijec o vizualnom dojmu.
    Jesi se mjerila do sad? Centimetre?
    Da upratis i to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage moje,

Uz dužno poštovanje ne bih htjela razbijat neke balončiće od želja, ali s istim unosom kalorija na dnevnoj razini uz if mislim da se može.samo održavat određena težina,ali mršavit mislim da ne, jok.

Ako želite smršavit, onda treba smanjit unos i povećat potrošnju. Simple as that.

A jesam toplu vodu otkrila

Al probajte, ako vam to daje energije zašto ne, al da ćete baš smršavit uz isti unos I doubt

U svakom slučaju sretnooo!!

#dabogda otišli svi viškovi#
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.02.2019. at 20:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali me kontinuirano mjesec sest po par sati jedenja

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Danas sam silom prilika jela u 3 i više nisam imala prilike.
    I sad sam glaaadna u 9 navečer. No, neću posustati. Vode malo i spavati što ranije Valjda me glad neće probuditi usred noći.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lili, mislim da si u pravu da se tako ne mogu izgubiti kile, ali odgovara mi ovo nejedenje od 18 do otprilike, 9, 10 (radno vrijeme mi to dopušta)
    počela sam više voziti bicikl, prošlu nedjelju prešla 15 km
    jedva čekam proljeće, obožavam bicikl

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lili, koliko sam ja shvatila neminovno bi trebalo doci i do manjeg unosa kalorija.
    Npr meni dorucak ima min 500 kalorija.
    Pa ako ga preskocim i dalje jedem kao da se nista nije dogodilo trebalo bi u konačnici biti tih 500 manje.
    Tako sam ja to shvatila

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili, koliko sam ja shvatila neminovno bi trebalo doci i do manjeg unosa kalorija.
    Npr meni dorucak ima min 500 kalorija.
    Pa ako ga preskocim i dalje jedem kao da se nista nije dogodilo trebalo bi u konačnici biti tih 500 manje.
    Tako sam ja to shvatila
    To i ja mislim. Ne samo na dorucku. Moglo bi pozitivno utjecati i na razinu inzulina u ostatku dana ( nakon posta) , pa smanjiti osjecaj gladi.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To i ja mislim. Ne samo na dorucku. Moglo bi pozitivno utjecati i na razinu inzulina u ostatku dana ( nakon posta) , pa smanjiti osjecaj gladi.
    kod mene se smanjila glad, bila sam gladna prva tri, četiri dana, sad više nisam (jučer sam bila budna do 1, uopće nisam bila gladna, zadnji obrok sam pojela u 17:30)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesi se mjerila do sad? Centimetre?
    Da upratis i to.
    Nisam vec dugo, ali mogla bih. Mada, imam dovoljno robe po kojoj odma' znam kad je nesto drugacije.

Lili, poanta je u tome da ne nadomjestis sto nisi pojeo, ako je cilj gubitak kilograma. Ovako kako Cubana kaze. S obzirom na zdravstvene benefite posta, taj "manjak" kalorija je puno lakse (fizicki, a i psihicki) podnijeti uz IF.

U suprotnom nema nikakvog smisla, opcenito, pojesti rucak u 12/13, veceru u 18/19/20, sto vec... i onda jos i taj preskoceni dorucak. Onda ih je bolje rasporediti s vecim razmakom, da ne jedes skroz jedenja radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo da kazem , nabavila sam vagu (Lidl 79,90kn) koja radi analizu i omjere (masnoce, voda, misici) budem podnosila izvjestaj.
    Jedino me vec sad zbunjuje jer se izmjereno dosta razlikuje od onog sto je nutricionistica mjerila (istim sistemom), odnosno ova moja jeftina vaga mjeri povoljnije za mene.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Daj, koja je to... pa da i meni mjeri.

Razmisljam bih li nabavila neku takvu, ali stra' me.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam se cure samo osvrnula na nečiji post gore koji spominje i dalje isti unos od 2.000 kcal i (ne)očekivano mršavljenje.

Meni nije jasno jel' vi tako planirate do daljnjega ili samo određeno razdoblje?

N.grace odlično za bicikl,ajd na prijavke naše. I btw nije loša ideja tko može ići na posao i s posla.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lili, to sam ja pitala, jer mi nije imalo smisla
    ne mozes mrsaviti, a jesti jednaku kolicinu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    N.grace odlično za bicikl,ajd na prijavke naše. I btw nije loša ideja tko može ići na posao i s posla.
    ma joj, da mi je bar posao malo bliže, išla bih samo biciklom, ali mi je predaleko (15 km u jednom smjeru, previše, ne mogu tamo banuti raščupana i znojna )
    nadam se da ću nastaviti s dužim stazama (onda ću na prijavak), baš mi je bilo dobro... a inače gotovo uvijek idem biciklom u dućan i na plac

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samo da kazem , nabavila sam vagu (Lidl 79,90kn) koja radi analizu i omjere (masnoce, voda, misici) budem podnosila izvjestaj.
    Jedino me vec sad zbunjuje jer se izmjereno dosta razlikuje od onog sto je nutricionistica mjerila (istim sistemom), odnosno ova moja jeftina vaga mjeri povoljnije za mene.
    Ovisi i u koje doba dana mjeriš

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

X
    ima nešto i u zdravijim navikama i preskaknju grickalica kasnije navečer, pa čak i jabuke...
    a kalorije, jučer doručak oko 11 326 kcal, ručak oko 16 kcal 400 i jedno 300 kcal za večeru. Bilo je tu još nešto i badema i sramotno grickanje glazure. Ukupo cca 1400 kcal a ja sita.
    BTW dobila lidlovu vagu za rođendan, ali tek sutra stiže.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni nije jasno jel' vi tako planirate do daljnjega ili samo određeno razdoblje?
    Ja nisam baš previše planirala unaprijed, a pogotovo nisam mislila da ću toliko dugo izdržati - 9 mjeseci.
    Sad je stvar u tome da to više nije izdržavanje već je prešlo uz stil života.
    Meni je zapravo trebao način kako ću svjesno jesti - imati zasebne obroke a ne jedan produžen kroz cijeli dan ,
    biti svjesna šećera koje utrpam u sebe i ne razmišljajući o njima,
    a posebno biti svjesna da da je prekasno večera oko 10 navečer, iako je zadnji obrok bio oko 5.

Iako sam redovito vježbala svih ovih godina svog života, ipak sam uz koliko-toliko pažljivo jedenje svako malo morala na dijetu - jer bi se opet većina vratila.

Ovo mi je za sada odličan način! Ipak u 8 sati ne uspijem pojesti ono što sam uspijevala u 12-16 sati, a jednostavno mi je jer nemam nekih želja za hranom (osim pivom povremeno )

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

IF je narodski rečeno preskakanje obroka (u točno određenom formatu), i predstavlja, uz propuh, najveću babarogu ovih prostora

ja najviše volim čuti - treba jesti češće ali manje

OBOŽAVAM takve izjave

taj strah od gladi je ukorjenjen u kolektivnu svijest i valjda se smatra da će se početi padati u nesvijest čim se ne jede više od 3 sata

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da dodam - sasvim sam sigurna da postoje ljudi za koje IF nije i koji doista padaju u nesvijest ako ne jedu 3 sata
    ali dopustite da i ovi kojima IF odgovara postoje

kad smo već kod toga, postoje i ljudi koji mokre kose hodaju i ljeti i zimi i ne dožive parezu lica - jednostavno jer su navikli na to
    Posljednje uređivanje od betty blue : 26.02.2019. at 10:21

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Dobro cure pisu. Mozda u pocetku jest isti unos ali se on smanjuje. Jer ne mozes pojesti u 8h ono kaj mozes u 12,jel. Sve to dode prirodno i nakon nekog vremena postane stil zivota. Meni je moj stil odrziv na duge staze i to mi se svidja. Jucer sam setajuci psa potrcala da se ugrijem i mislim da danas idem trcati, iako kazu da nije trcanje za mene radi kicme osjetila sam lakocu i bas zelim probati opet. Fizicke aktivnosti mi kroz dan ne fali ali mi fali rezim treninga

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u tjedan dana izgubila 1,5 kg. vidjet ću hoće li otići još ili je to to

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    IF je narodski rečeno preskakanje obroka (u točno određenom formatu), i predstavlja, uz propuh, najveću babarogu ovih prostora
    Jedna moja stara susjeda je to pred 30 godina zvala "Doručak pojedi, ručak podijeli, večeru pokloni"

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

ja najviše volim čuti - treba jesti češće ali manje

OBOŽAVAM takve izjave

taj strah od gladi je ukorjenjen u kolektivnu svijest i valjda se smatra da će se početi padati u nesvijest čim se ne jede više od 3 sata
    Betty zašto ti uvijek takvim napadačkim tonom ideš u zadnje vrijeme, zaista nema potrebe

Nije uopće stvar u gladi nego upravo suprotno u održavanju težine.
    Dakle, ja sam ta koja jede svakih par sati, tako mi odgovara a najviše stoga jer s takvim načinom nikad nemam nalete velike gladi, pa se ne prejedam i ono najbitnije ne skače mi šećer. S težinom inače nemam probleme.

Ono što sam primjetila kod ljudi koji su prirodno tanji oni najčešće upravo tako jedu po sitno, a češće.
    Nije da ja sad izmišljam toplu vodu, pa toliko je članaka napisano na tu temu.

Naravno da nekome odgovara IF i dapače zašto ne, kao što i Kris odlično izgleda (osobno sam se uvjerila ) i odgovara joj keto.

To uopće nije upitno, al budući da je ovo tema vezana uz skidanje kg dozvoli da se može napisati i neki post koji nije u istom smjeru kao možda većina zadnjih postova.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto jedem stalno često. U suprotno padam u nesvjest , il se počnem tresti. Imam nizak šećer i preskakanje obroka je za mene veliko zlo. Znaju oni koji su mi blizu kad se to dogodi, a i doktor me upozorio. Uz to, ak mi još i pane tlak. Uh uh uh

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Betty zašto ti uvijek takvim napadačkim tonom ideš u zadnje vrijeme, zaista nema potrebe

Nije uopće stvar u gladi nego upravo suprotno u održavanju težine.
    Dakle, ja sam ta koja jede svakih par sati, tako mi odgovara a najviše stoga jer s takvim načinom nikad nemam nalete velike gladi, pa se ne prejedam i ono najbitnije ne skače mi šećer. S težinom inače nemam probleme.

Ono što sam primjetila kod ljudi koji su prirodno tanji oni najčešće upravo tako jedu po sitno, a češće.
    Nije da ja sad izmišljam toplu vodu, pa toliko je članaka napisano na tu temu.

Naravno da nekome odgovara IF i dapače zašto ne, kao što i Kris odlično izgleda (osobno sam se uvjerila ) i odgovara joj keto.

To uopće nije upitno, al budući da je ovo tema vezana uz skidanje kg dozvoli da se može napisati i neki post koji nije u istom smjeru kao možda većina zadnjih postova.
    Draga Lili,
    Ne znam zasto se osjecas prozvano i napadnuto. U svom postu se nisam obracala tebi niti sam te citirala nego sam govorila generalno, ono sto primjecujem u RL. Tvrdnje koje se najcesce provlace su bas te - da treba jesti manje ali cesce i da se cuvamo propuha.
    U svom postu sam samo htjela skrenuti paznju na opce zgrazanje koje usljedi kada netko kaze da ciljano ne jede nista 18 ili 24 sata ili da izadje van mokre kose.
    Znanost govori u prilog intermittent fastingu, puno vise nego tom cesce a manje pristupu. I zgrazanje je neminovno u slucaju IFa.
    Tako da si ne utvaram da imam autoritet dozvoljavati nekome da isprobava IF ili jesti cesce ili manje ali si dozvoljavam komentirati zgraz zgraz izjave.

A propos samog izbora jesti cesce i manje ili rjedje i manje ( ) mislim da se bilo tko cesce susreo sa savjetom jedi manje i cesce nego nemoj nista jesti xy sati, stoga IF predstavlja promjenu paradigme.

Drago mi je da ti stara paradigma odgovara i tako uspjesno odrazavas zdravu tezinu, treninge, kao i sve druge zivotne aspekte. O IFu se govori bas zato sto ta paradigma ne odgovara svakome, tj lako je moguce da zapravo vecini ne odgovara.

I zakljucno bih rekla da nije cak ni sve u izgledu ni u mrsavljenju nego u pronalasku zdravog i odrzivog izbora a za tako nesto je mozda potrebno iskoraciti van svima poznatog okvira.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma da , IF nije nikakva revolucija. Rekla bih da je to prakticirala ljudska vrsta od postanka do danas. Pa i danas u nekim društvima koje nije dotakla tehnologija i moderan stil zivota u kojem je obilje hrane dostupno stalno.
    E,sad , istrazivanja kazu da ima dobrobiti , zdravstvenih, ne vezanih uz mrsavljenje. Jasno dobar dio osoba i smrsavi. u svakom slucaju nece nikome nista biti ako neko vrijeme pusti probavu da se odmori od rada.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

može neki link na istraživanja?
    sigurno će mi bit učinkovitije ako više vjerujem

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

@lilli doslo je jos do promjena od tada
    Ja sam isto primjetila da vecinom "tanki" ljudi oko mene stalno jedu po malo a nitko od njih nikada nema problema sa tezinom niti ih je imao. Da li je to zbog stalnog jedenja ili ne, ne znam. Nisam strucna u tom polju. Meni kada bi odgovarala da jedem po malo jela bih ali mi ne pase nikako. Kao sto mi ne pase dorucak. Citav dan mi je u banani nakon njega

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto primjetila da vecinom "tanki" ljudi oko mene stalno jedu po malo a nitko od njih nikada nema problema sa tezinom niti ih je imao.
    ovo ih istaknula
    i doista (laički) mislim da je u tome stvar
    polazi se od pretpostavke da ljudi koji nikad nisu imali probleme s težinom i oni koji jesu zapravo imaju identičan metabolizam i stoga identična pravila vrijede za sve: jedi češće a manje
    možda je zaključak pogrešan jer je premisa pogrešna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •