Stranica 4 od 56 PrviPrvi ... 234561454 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    bucka u komadu ili kroz dan? ako je kroz dan onda to i nije nesto puno.
    cca 2km do posla i 2km do doma
    po uredu ne mjerim

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bucka sta u figureli nisu ti dali sto trebas jesti. imam poznaincu koja je tamo isla 2x i znam da je morala pisati i paziti na svaki zalogaj.
    Mojca je rekla da je sljedila upute nutricionista, pitaj nju za savjet.

i ja cu te opet pitati, jel spavas dovoljno? jer znam da i to utjece. mada iskreno ovo sto ti pises vise spada u ovisnost, koje se i sama svjesna. pitaj lavko za taj centar i sasa je stavila isto mjesto gdje se moze pripuitati.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bucka sta u figureli nisu ti dali sto trebas jesti. imam poznaincu koja je tamo isla 2x i znam da je morala pisati i paziti na svaki zalogaj.
    Mojca je rekla da je sljedila upute nutricionista, pitaj nju za savjet.

i ja cu te opet pitati, jel spavas dovoljno? jer znam da i to utjece. mada iskreno ovo sto ti pises vise spada u ovisnost, koje se i sama svjesna. pitaj lavko za taj centar i sasa je stavila isto mjesto gdje se moze pripuitati.
    u figurellu sam isla davno, ali sjecam se smjernica (u principu je sve u izbjegavanju ugljikohidrata)
    ne spavam dovoljno
    cca 7h sa 3-5 budjenja po noci (djeca dolaze i odlaze iz naseg kreveta, vodim ih na wc, po potrebi dajem piti par gutljaja vode i tak...)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    u figurellu sam isla davno, ali sjecam se smjernica (u principu je sve u izbjegavanju ugljikohidrata)
    ne spavam dovoljno
    cca 7h sa 3-5 budjenja po noci (djeca dolaze i odlaze iz naseg kreveta, vodim ih na wc, po potrebi dajem piti par gutljaja vode i tak...)
    moji veliki si sami otiđu opopit vode ako trebaju, mali ima flašu u krevetu, i rolu WC papira za nos obrisati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moji veliki si sami otiđu opopit vode ako trebaju, mali ima flašu u krevetu, i rolu WC papira za nos obrisati
    Jelena ti doma imas i srednjoskolca, a buckino najstarije dijete ide u 5 razred. nije to isto. a ova dva malaca mislim da su jos u vrticu. ne dize se ni ona radi dijeteta koje je u 5 razredu. sigurna sam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelena ti doma imas i srednjoskolca, a buckino najstarije dijete ide u 5 razred. nije to isto. a ova dva malaca mislim da su jos u vrticu. ne dize se ni ona radi dijeteta koje je u 5 razredu. sigurna sam.
    zato sam ja odvojila stariji si sami zemu ako trebaju, mali vrtićanac ima bocu u krevetu, ako ostali imaju temperaturu ko sad za praznike svi imaju boce po krevetima, pa moraju piti svako malo, ja ih dižem samo kad treba mjerit temperaturu pa ih tada i natankam. Usput i moje srednje ide u 5 razred.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo, mene bi zanimalo od cura koje nemaju problem s težinom i koje nisu morale nikada razmišljati o tome da napišu jedan svoj tipičan dnevni menu i to od cura koje vole hranu i vole jesti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, mene bi zanimalo od cura koje nemaju problem s težinom i koje nisu morale nikada razmišljati o tome da napišu jedan svoj tipičan dnevni menu i to od cura koje vole hranu i vole jesti.
    Ovo se ponekad i ja pitam, ali imala sam kolegicu (promijenila je posao u međuvremenu) koja je bila visoka kao i ja, ali mršava kao trstika. Jela je nonstop i to kalorična jela, skupa smo išle na gablec - ona pojede tri šnite kruha, ja nijednu, ja debela - ona mršava...ali žderala se iznutra i da prostiš, ne bih rado mijenjala svoj opušteni softver i način života za njezin grč u želucu. Ali i sama je to osjetila i našla si je posao i sredinu koja joj je bolje odgovarala. Zadnji put kad sam je vidjela bila je ok - taman, nije više bila mršava kao strašilo.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo ja nemam problem s težinom.A baš volim jesti
    170 cm,54 kg
    Jučerašnji meni:
    D:2 kave,3 kajgana jaja plus dvije šnite kruha
    MO:grožđice(ajmo reć šaka)
    R:tanjur pileće juhe,bolonjez,onak dobra porcija
    M:2 čokoladice(kandit),jabuka
    V:4 šnite kruha sa humusom,čaj
    Poslije kokice i još jedna čoksa

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    170 cm,54 kg
    Jučerašnji meni:

Ajme, draga moja ja da ovo pojedem imala bih 100kg.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

I još sam bila gladna oko 11 navečer al sam odustala od dizanja iz kreveta.
    Da,nitko ne vjeruje da doslovo jedem iste količine ko moj muž,on dobi skoro 10kg ja niš

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme, draga moja ja da ovo pojedem imala bih 100kg.
    i kod mene se promijenilo s godinama. ovakav menu meni nije bio stran. sad s 43 godine se osjeti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    170 cm,54 kg
    Jučerašnji meni:
    Pa recimo meni se ovo čini normalan meni, ono, za održavanje težine. Nije mi pretjeran. Tako recimo ja normalno jedem. Ako želim smršaviti i skinutu koju kg, onda bi izbacila čokoladice i srezala kruh na pola.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam jel spadam baš točno u ovu vrstu al recimo to ovako: nije da nikad nisam morala razmišljati o kilama (posebno nakon poroda), nije da mogu jesti ko bivol a ne debljati se ni grama, ali otkako sam promijenila svoj način prehrane spontano jer su me treninzi trčanja na to nekako prirodono naveli, ja mogu jesti bez razmišljanja što/kad jedem i ne debljam se (na 169 cm stojim na 59kg, ljeti padnem ispod al to mi se ne sviđa). Volim hranu i priuštim si je.

Sad ne mogu puno pisati, ali osnovno je da sam počela jesti svakih 2,5-3h, jedem stalno, al pomalo tako da se nikad ne prejedam i nikad skoro nemam osjećam "umiranja" od gladi jer jedem na prve znakove gladi. Ako imam neke dulje sastanke ili ako sam van ureda, obavezno razmišljam gdje se tamo može jesti, ili nosim sa sobom ako nema drugog izbora, čak sam znala i mrtva hladna izaći kao na wc i pojest npr. bananu da izdržim. Ne mogu satima ništa ne jesti, nikako i padam ui nesvijest kad vidim ad neke od vas ručaju tek u 17h.

Mislim da veći unos hrane treba utrpati u prvi dio dana (lijepo je rekla Peterlin za kraljevski doručak), a sve manje unositi prema kraju dana. ja dnevno imam šta ja znam 5-6 obroka sigurno. Ok treba uzeti u obzir i da se ja jako trošim na svojim treninzima 3x thedno trčanje (treninzi preko tjedna 500-600 kcal po treningu, a vikendom trening mi potroši nekad 1.000 kcal a nekad i više ovisno koju kilometražu trčim).

jako je još bitan san, što manje stresa i da čovjek ne provede većinu dana sjedeći, treba se natjerat kretat (maknut printer na kraj ureda i sl.)

Mogu detaljnije kasnije, ako vas zanima.
    Nisam stigla sve pročitati, poslije ću.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2017. at 11:17

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo ja imam 170 i 65 kg, (danasnji menu)
    D: pojela sam mueslle dr. Oetker s čvristim jogurtom od DUkata. (ponead je s grckim jogurtom i nekim bobicama. nekad jedem kruh, maslac i caj. pojedem 1-2 snite kruha)
    M: naranca
    R: juha od bundeve imam 250 ml + žlica milerama, 2 fasiranca, salata šaka od rukule s pinjolima. dresing je maslinovo ulje i acetobalsamic
    M: banana
    V: ne znam (šalica jogurta, mozda puding, mozda palenta s bijelom kavom, ponekad je to kakao s petit buer keksima)
    Kruh danas necu jesti, vejrojatno. jer ga nisam ponjela na posao, a doma se rijetko sjetim. opcenito u kuci rijetko jedemo kruh, trenutno MM ima maniju radjenja kruha i radi ga ali na traje par dana.

na poslu uvijek imamo nesto na stolu. jucer sam uzela dvije kockice milke s oreo keksima. cesce je to crna cokolada. dakle imam i ja tih usputnih zalogaja koje niti vidim niti osjetim. koje pojedem uzput.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.01.2017. at 10:55

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jucerasnji menu:
    D: pojela sam mueslle dr. Oetker s čvristim jogurtom od DUkata.
    M: banana + naranca
    R: tingul + palenta (2 seflje + palentu sam vadila u zvijezdice bile su 2 zvjezdice, debljina iste je oko 3 cm. a kalup je onaj za kekse.)
    MM: dvije kockice Milke s oreo keksima i jedna manja saka kikirikija, przenog i slanog.
    M: naranca
    V: fasiranac koji sam radila za danas.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.01.2017. at 11:02

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja upravo gledam svoje 2 kolegice (mršave) koje jedu već treći doručak od jutros
    Ja sam popila jutros kavu s kokosovim uljem bez šećera i pojela jedan grčki jogurt sa šakom malina i borovnica i chia sjemenkama.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja upravo gledam svoje 2 kolegice (mršave) koje jedu već treći doručak od jutros
    Ja sam popila jutros kavu s kokosovim uljem bez šećera i pojela jedan grčki jogurt sa šakom malina i borovnica i chia sjemenkama.
    moj problem u ovakvom doručku je to što me apsolutno ne zasiti,
    nakon 5 minuta sam gladna i što sam onda napravila?!
    doručak mi mora biti konkretan, recimo jutros sam pojela tost sendviče sa sirom i origanom.
    nije uvijek bilo tako, nekad mi su cornflakesi, voće i jogurt bili dovoljni,
    danas to jedem isključivo kad se zaželim, ali znam da ću iza toga opet nešto jesti.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    moj problem u ovakvom doručku je to što me apsolutno ne zasiti,
    nakon 5 minuta sam gladna i što sam onda napravila?!
    doručak mi mora biti konkretan, recimo jutros sam pojela tost sendviče sa sirom i origanom.
    nije uvijek bilo tako, nekad mi su cornflakesi, voće i jogurt bili dovoljni,
    danas to jedem isključivo kad se zaželim, ali znam da ću iza toga opet nešto jesti.
    Ne znam dali si upoznata s lchf prehranom.
    Nikada nisam bila od doručka, ja mogu nešto konkretnije pojesti oko 11-12 i sve dijete ili prehrane na kojima sam prije lchf bila su imale pravilo dobrog doručka i ja to nisam mogla. Ne ide u mene ujutro koliko god se ja tjerala.
    Zato mi lchf odgovara. Ujutro popijem BP kavu u koju ide kokosovo ulje i ono me fino zasiti. Nisam gladna.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet se ja uhvatila na Lili, a štaš.
    Htjela sam komentari ove doručke kraljevske kakti. To nije nikakvo pravilo, niti nešto čega bi se trebalo slijepo pridržavati. Ovisi o osobi, državi, klimi, whatever. U nekim je drugim državama uobičajeno nešto potpuno naopako od onoga što se kod nas preporučuje. Npr. Španjolska (odnosno neki dijelovi, ne mogu tvrditi za sve). Za doručak ne jedu skoro ništa, brljave po nekim keksima i kavi. Ručak im je lagan i usputan, a večera oko 9-10 navečer je naobilniji obrok dana. I eno ih, živi ko i mi, ništa deblji...
    Nečija prehrana i problem s istom ne smije se svesti na narodne poslovice.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je najdraži doručak kajgana, sir i vrhnje ili varivo od jučer. Ali vidim po djeci da malo drugačije funkcioniraju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najdraži doručak kajgana, sir i vrhnje ili varivo od jučer. Ali vidim po djeci da malo drugačije funkcioniraju...
    I ja ovako volim jesti, varivo obično nemam ali gustu juhu znam jesti ujutro. A i moj stariji sin, koji je obožavatelj sira i vrhnja. Ali mlađi je drugačiji - taj bi se komotno mogao odseliti u Španjolsku... ujutro popije kakao ili bijelu kavu i pojede neki kolač/biskvit ili pecivo (jedva).... a za večeru se ne može zaustaviti, jede ko freza...Kompletan obrok + desert (jučer su bile američke palačinke sa sirupom od brusnica) i obično još uzme koji prutić čokolade i jabuku ribanu.

Nitko osim mene nije debeo.

Ne bi ni ja bila da preskočim one obroke koje ne jedem zato jer sam gladna nego zato jer mi je baš fino (često) ili jer mi je dosadno (ne baš često, ali dogodi se...)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Marta,
    Sve 5 al ne pricam o Spanjolskoj ili Italiji pricam o svom.iskustvu i svome organizmu.
    Ja ako dobro ne doruckujem ( a to ne mogu cim se dignem.nego sat vremena nakon toga) onda sam cijeli dan gladna i nesto trazim za jest.

evo jutros sam pojela u tanjuru mix skute, kefira, lanenih sjemenki posuto preko s kaparima i uz to domacu pogacu. Fino se zasitila samo tako. A to sve kroz dan izgori za razliku id turbo rucka koji se jede tek u 17h.
    Meni se cini da se precesto govori o tome da bi se udebljale da jedu tako cesto kao mi neke a upravo bi mozda vrijedilo probat. Zasto ne?!
    Interesantno da sve osobe koje su fit i tanje a koje ja poznajem jedu upravo cesce a manje pa valjda tu nesto ima
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2017. at 11:40

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

rafi, da ne radiš u rudniku možda? . Meni je otprilike za teški fizički rad..super za tebe.

Peterlin, e, ali dečki rastu, kod njih je metabolizam u naponu, a kod nas u opadanju.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    rafi, da ne radiš u rudniku možda? . Meni je otprilike za teški fizički rad..super za tebe.

Peterlin, e, ali dečki rastu, kod njih je metabolizam u naponu, a kod nas u opadanju.

Hahaha dijana
    Pa i meni se to čini malo too much al ja bi se rušila da ne jedem
    Meni odmah ni dobro ak sam gladna(nizak tlak)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku

Eh, zato i kuham i držim u kući pa ako ne goleme ali značajne količine hrane....

Prije udaje jela sam juhu i salate, vrlo malo mesa i bome sam imala dosta kila manje. ALi u kući nije bilo skladište hrane dovoljno za šest mjeseci,hehehe...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, ti vrlo generalno pišeš da treba povećati obroke na početku dana, a smanjivati prema kraju. Meni osobno to odgovara. I tebi. Al evo ti mitovski, npr. njoj ne paše. I ti ljudi kojima to ne paše, u našoj kulturi jedenja, prožetoj poslovicama tipa "doručkoj kao kralj, ručaj kao građanin, a večeraj kao siromah", osjećaju pritisak da nešto rade pogrešno. A ne rade. Jer svatko sebi (ok, nekim treba i pomoć struke) treba posložiti obroke kako mu odgovara. A ne kako je narod zamislio da bi trebalo biti.
    Drvljenje po dijetama koje te u potpunosti negiraju kao osobu s nekim potrebama (jer moraš doručkovat/večerat baš ovako ili onako, inače pujpik ne važi) u konačnici je veliki gubitak vremena i motivacije.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neću pisati za jučer, jer pola dana nisam bila doma pa je sve bilo zbrćkano, ali evo nedjelja.
    kad sam se ustala popila sam kavu i pojela bananu.
    nakon sat vremena veliki sendvič od zdenka sira i zimske.
    za ručak blitva, 2 faširanca i 3 žumanjka (bjelanjke pojedu drugi, jer ih ne volim) i kruh.
    popodne kod frendova malo čipsa, malo kikirikija i par žele bombona.
    navečer 3 šnite pohanog kruha i sira.
    za kraj šipak i naranča.

ali ovdje treba uzeti u obzir da to nisam ja, nego moja štitnjača.
    kad se ona smiri ja ću imati jedno 5 kg više nego sada.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja nisam nikad bila od velikog doručka ni velike večere. Meni je ručak najobilniji obrok u danu. Vrlo često se dogodi da ne večeram. Kad me uhvati razdoblje pa jedem navečer oko 7-8 to se odmah primjeti na vagi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uopce nije bitno kad se unose kalorije nego koliko ih se unosi- samo sto ima nesto u tome da ljudi kad ne jedu dovoljno do predvecer pojedu previse kad se konacno docepaju hrane. Ja jedem dva puta dnevno 90%vremena. I tako oduvijek. Jedem dorucak cim oci otvorim. Uvijek isto- dvije snite domaceg kruha popecene sa ghee maslacem uoblicene u tost sa bivoljom mozzarelom i malo gruyera/ zrele gaude/ chedara. I rucak. Koji jedem kako kad. Jer i radim dvosmjenski. Nekad nosim na posao. Nekad jedem prije posla. Nekad kad dodjem s posla. Jucerasnji menu:

Dakle tost, onda soufle od spinata, zelena salata, par ljesnjaka. Uvecer sam s muzem popila pivo. Ujutro turska kava. U medjuvremenu voda. Nikad nisam imala problema s tezinom. Od djetinjstva ne jedem veceru- nikada mi nije trebala. Ako ju pojedem sada u nekim prigodama lose spavam, znojim se, nije mi dobro.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dosli smo do zakljucka da smo svi razliciti sto i jesmo i svakome odgovara neato drugo.
    zadatak svakog pojedinca je pronaci svoj nacin a to mozda i uspije citajuci kako drugi funkcioniraju

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

a ja-ujutro prvo euthyrox pa sljedećih sat vremena ne smiijem jesti ) ili barem izbjegavati doručak pola sata). Onda kava, banana il neko drugo voće ili lješnjaci,bademi, orasi ili smučkam smoothie od čega već imam. Onda dućan,pa pojedem neko pecivo ako sam baš gladna...svai dan kuham ( na maslinovom ulju ili maslacu, sad ću početi na masti), meseko/riba,prilog i salata obavezno. 6/7 dana je juha na meniju. kruh ne jedem uopće osim eto povremenog peciva. Vecere su vecinom ostatci od rucka,peceno jaje ili sl.

Ne jedem slatkiše. Ne jedem grickalice. Ni kolače ( rijetka prilika). Sokove pijem samo one koje doma napravim,iako češće pijem čaj ili vodu.

Jedem jako puno voća i povrća.

Ne spavam dobro. Imam hipotireozu i problema s kortizolom. Od toga sam stalno umorna, anemična i iscrpljena i samim time se ne krećem dovoljno ( ne bavim se ama baš nikakvim sportom, povremeno rolam i skačem na trampolinu=. Svugdje idem pješice.

Imam 15 kg viška prema svim standardima, što bi značilo da sam pretila. Vel. koju nosim je 44.
    Posljednje uređivanje od nanimira : 17.01.2017. at 13:18

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa meni ovo od rafi uopće nije pretjerano
    meni ujutro ide samo slatko.
    ja kao talijani.
    kava i brioš.
    meni to najviše paše.
    ili ako nema brioša, a uglavnom ga nema :D onda 2 fete tostiranog kruha s putrom i pekmezom i bijela kava.
    to pojedem u 7, u 11-11,30 marendam. u lošijoj varijanti sendvič/burek :D, a u boljoj neka lagana kuhana marenda/salata. danas sam pojela krem juhu i salatu i fetu kruha.
    do kraja radnog vremena obavezno još pojedem nešto slatko, tipo 2-3 keksa, 2-3 kockice čokolade.
    doma - normalan ručak oko 17. jučer npr mm napravio prefini sekeli gulaš. odličan je bio. pa sam toga pojela pun pjat i 2-3 kocke kuhanog krumpira. al u principu je bio pun pjat, al uglavnom kupusa. i par kockica svinjetine.
    tome držalo do spavanja, kad pojedem svinjetinu za ručak, najčešće ništa ne večeram. u stvari, pojela sam jedan onaj grčki jogurt, da.
    e, i oko nekih 6 sam djeci narezala jedno 4 jabuke (to, kad im staviš pred nos narezano, samo viču - još) i ja sam pojela negdje jednu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se sa cvijetom - meni isto ono od rafi nije pretjerano. sad tek vidim kako MM ima pravo kad mi veli da užasno puno jedem.
    No ja baš nisam od slatkog, iako ga jedem. Mene "ubijaju" kalorični sirevi i tijesto (slano) svih vrsta

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa spajalice, zapravo uopće nije loš savjet ako je zaista do vode, malima dati flašu vode s onom cuclom pored kreveta. kažem, ako je do vode.
    pored kreveta obavezno zadnjih godina imam flašu s vodom baš zato što mi treba ponekad taj jedan guc, a ne želim ustajati iz toplog kreveta i razbijati si san.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

X na Adiomare. I moja je još u vrtiću, nema šanse da joj donosim vodu. Za kuhinju ima klupčicu, da sve može dosegnuti, a po noći ne traži.
    Da traži, bila bi boca kraj kreveta. Piškenje isto obavlja sama.

slažem se sa cvijetom - meni isto ono od rafi nije pretjerano.
    Tu ima blizu 3000 kcal..
    Posljednje uređivanje od Dijana : 17.01.2017. at 13:36

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Tu ima blizu 3000 kcal.

Misliš?
    Pa onda je to ok.
    Jer negdje sad pročitah da recimo ja sa svojih 54kg trebam dnevno unositi oko 1800kcal ako se bavim laganom aktivnošću.
    A ja sam na najjače od jutra i obavljam sto i jednu stvar plus vježbam.
    Posljednje uređivanje od rafi&gabi : 17.01.2017. at 13:55

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Opet se ja uhvatila na Lili, a štaš.
    Htjela sam komentari ove doručke kraljevske kakti. To nije nikakvo pravilo, niti nešto čega bi se trebalo slijepo pridržavati. Ovisi o osobi, državi, klimi, whatever. U nekim je drugim državama uobičajeno nešto potpuno naopako od onoga što se kod nas preporučuje. Npr. Španjolska (odnosno neki dijelovi, ne mogu tvrditi za sve). Za doručak ne jedu skoro ništa, brljave po nekim keksima i kavi. Ručak im je lagan i usputan, a večera oko 9-10 navečer je naobilniji obrok dana. I eno ih, živi ko i mi, ništa deblji...
    Nečija prehrana i problem s istom ne smije se svesti na narodne poslovice.
    Ja, Spanjolka
    Najmanje pojedem za dorucak.
    Kod mene je bitan dnevni unos kalorija. Svejedno kako ih raspodjelim.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ok je za tebe , za velikz vecinu ne bi bilo ok.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uguraj ti svejedno i to vježbanje. Neće odmoći.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Marta je napisala sto i ja mislim, nije na odmet ubacit jos vježbanja.

Ako ne možeš jesti ujutro, onda se nemoj prisiljavati. Svako od nas zna sta mu odgovara.

Tu smo za podršku!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bucka a jel možeš doručkovat kasnije npr. u 10h?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne bas
    dizem se malo iza 06, pa do 10 vec pregladnim

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Tang, čime mjeris? Neka aplikacija? Imam endomondo i runtastic, mogu time?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

neki sam dobila s mobitelom, a na prošlom sam bila instalirala Pedometar
    iako dodaje on malo, jednom mi je pokazao dvadesetak koraka a još nisam bila ni ustala iz kreveta

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja prosjecno radim izmedju 7-8 km kroz dan. i mogu ti reci to zbilja nije puno.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kažu da bismo, kad bismo dnevno radili 10 tisuća koraka, bez promjena prehrane u godini dana smršavili 10 kg.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Kažu da bismo, kad bismo dnevno radili 10 tisuća koraka, bez promjena prehrane u godini dana smršavili 10 kg.

ja radim sitne korake - baš me zanima koliko je to u km.

Ali očito nisam dostigla 10000 jer se debljam , svake godine po malo

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nek ti mobitel broji.

Meni je jednom za vješanja bijele robe ostao mobitel u džepu i izbrojio 1400 koraka.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma.

Skoro godinu dana hodam okolo s fitbitom; prosjecno prehodam 12,000 - 15,000 koraka na dan (9 - 11 kilometara, otprilike) i nista ne mrsavim, ako ne pazim na prehranu i ne ubacim bas vjezbanje. Sad sam u tri i pol tjedna u Zagrebu (znaci nisam radila 6-7 sati dnevno) hodala 20,000 - 23,000 koraka na dan i opet nista pametno. Skinula sam oko kilu i pol. Ali pokupila sam bila i norovirus.

American Heart Association preporuca tih magicnih 10,000 koraka na dan, ali ne za mrsavljenje, vec da ono ne riknes od nekretanja.

Stranica 4 od 56 PrviPrvi ... 234561454 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •