Super Beti, pa da, možda ovo i nije tema za ovisnost o hrani al kad sam već tu počela..
Nisam nešto mogla srediti misli, ali sam se ogolila na terapiji gotovo do početka kraja..ne mogu to bolje definirati. O svačemu sam ja pisala do sada ali nisam mislila da ću pisati o privatnim stvarima ali nekako mislim da je ok, da se složi slagalica.
Kako ono svatko od nas ima svog tamničara koji ga pobija kao osobu, na moju žalost taj tamničar je bio moj brak. Nije lijepo za reći i ne mogu okriviti mm u potpunosti jer ja sam dopustila puno previše. Nakon strašne trudnoće cijela obitelj je bila sretna na djetetu ali i pomalo "ugruvana" od svih tih šokova. A on najviše. I nekako sumnjam da je tu počeo rasti tumor zamjeranja. Nije to bilo lijepo razdoblje, svađali smo se, ja u post porođajnom očaju, beba mala, on radi puno..i s vremenom je počeo pritisak zbog kila. Kad ćeš smršaviti, koliko jedeš, pa red svađe, pa ja njemu da nije dobar otac, pa on meni da sam ovakva onakva, voli me-ne voli me..ali kad je sve nekako utihnulo, ostale su te vječne primjedbe o izgledu, pa nećeš valjda takva ostati, pa bukvice nakon noći prejedanja..gubili smo se u svemu, ja sam se osjećala debelom i ružnom, zavidnom drugim majkama od 55 kila (pitala sam se kakopobogu to uspiju), nesposobnom jer nisam mogla prestati, a kako nisam prestajala jesti, nije ni on prestajao prigovarati..kao da je najvažnija stvarna svijetu, kao da me definira ta jebena kilaža.. nismo znali načina, dok nisam otišla po dijagnozu. Moram reći da mi je podrška u liječenju ali ne shvaća. Očekivao je da idem u školu mršavljenja. A ja sam otišla u školu života. I sada sam shvatila da sam mu dopustila da toliko uđe u moj prostor da sam nakon nekog vremena ja počela misliti o sebi ono što on misli o meni. I ubila sebe.
Bojala sam se, strahovito sam se bojala da ne ode, da nas ne ostavi, a što sam se više bojala više sam jela..i krug se stalno zatvarao.

Za početak - prestala sam se bojati. Ako je odlučio otići, otići će. Bit će što mora biti. Ali odlučila sam sada postaviti svoje uvjete. Uvjete temeljnog poštovanja partnera. Ne ljubavi do neba, ne neke pažnje već onog osnovnog temeljnog poštovanja koje mora postojati između dva ravnopravna partnera. I ne uzmičem. Debela kakva jesam.