Stranica 27 od 56 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Meni umnjaci nisu nikad izrasli.
    Možda to objašnjava puno toga.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ovo su fakat extremi

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nemaju svi ljudi umnjake, ja imam korijen samo dva donja, a od ta dva jedan je nikao, drugi nije jer nema mjesta

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno. Meni isto nisu izrasli jer rastu ukoso. Zato je jedan takav uništio šesticu iznutra. I to je izgleda genetski - jer je junior naslijedio. Skužili smo kod "pretraga" za aparatić

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije ni meni nijedan izrastao, jer su mi rasli horizontalno i nisu imali mjesta. Zato mi je i bila preporuka da ih vadim, da mi se ostali zubi ne unište. Isto kirurški, odjednom u punoj anesteziji, na oralnoj kirurgiji, zatvorile su mi se oči poslije OP i par dana poslije sam užasno izgledala. Vađenje konaca - rušenje u nesvijest, a nisam taj tip inače. Bio je neki nepažljiv doktor.
    Nisam mogla usta otvorit za žlicu, zato sam jela miksano, i to prvo na slamku. Mislim da bih sad išla na dva po dva, a ne odjednom 4.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Malo smo skrenuli sa teme. Ova bi bila= muka po umnjacima/gubljenje kila radi fizicke boli
    Ja sam isla na iv sedation. Jako fora jer zaspis sa umnjacima i probudis se bez njih (mozda se budis i u medjuvremenu, ali zaboravis).
    Poprilicno me boli, ali sam ja pametno odbila narkotike pa sad trpim i ne zvacem. Gladna jesam, ali me poprilicno popustila zelja za bilo cim hrskavim i bilo kakvim komadicima.
    Da li ce mi ovo iskustvo pomoci da jedem samo kad sam gladna? Nadam se da hoce. Sad se trebam prislititi da opet ne navalim na grickalice cim mi ovo zaraste. Na vagu ne mislim stati prije nego prodje barem 20 dana od operacije.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad vec mogu jesti, ali i dalje pokusavam birati sto cu pojesti i koliko. Jedem samo kad sam gladna i pijem vodu kad sam “nervozna”. Bas me zanima koliko cu izdrzati na ovom rezimu.
    Pocela sam prije 8 dana sa 64 kg-cilj mi je doci na 56 (ipak manje od 10). Pocela sam i sa laganim vjezbama.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

64 kg ne spada u prekomjernu tezinu. osim ako nisi patuljastog rasta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš tako, zračunaj si BMI, mada i to može varirati

vjerovatno ona želi doći na težinu prije one neke težine

sretno

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Kako ste znali da ste došli na idealnu težinu? Ogledalo? Indeks tjelesne mase? Neka idealna slika sebe u glavi?

Ja sam sada na 65 kg i naravno da sam nakon 97 kg posve druga osoba, no i dalje vidim na sebi još dosta toga što bih voljela da siđe.
    Boljim se i druge krajnosti, da postanem kao bakalar, a da sam si u glavi i dalje debela.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Možda ti to što vidiš nije višak, već sve to sad treba nalo utegnuti.
    Počni vježbati.
    A za idealnu težinu, od mene vrijedi, od visine oduzmi 110 cm, pa na to dodaj par kila radi godina. Npr 173 cm, težina bi bila 63 kg, a kako bar ja loše izgledam s tom kilazom, dodala bih još 2,3 kg.
    Eto kako zamišljam svoju idealnu težinu
    Posljednje uređivanje od j-la : 10.02.2019. at 06:40

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

J-la, onda smo tu negdje, ja sam 173, trenutno 64.5
    malo sam se popunila
    moja idealna je oko 60 kg
    sad trenutno ne mogu odlučiti smeta li me ili ne, jer sam 40 i sitno
    dilema, "bore il' guzica"
    imam sitno lice i čim smršavim usučem se i nekako lice izgleda nezdravo
    rekla bih da mi je ovako lakše, jer guzicu ne viđam tako često, osim baš ciljano
    ono, ostane iza mene

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rekla bih da su kile jako varljiva kategorija, ako se krene ozbiljno vjezbati to se najbolje vidi.
    Stvar je omjera misicne mase, masnog tkiva i razine energije.
    Generalno se racuna nekoliko kila plus od idealne tezine u ranim dvadesetima. Godine i trudnoce se uzimaju u obzir.
    Ali nazalost s godinama se gubi misicna masa pa treba raditi na tome da se ona odrzava ( vjezbanjem , dovoljnim unosom proteina i hrane opcenito).
    Sto se tice percepcije vlastitog tijela, to je zeznuta stvar.
    Zato je iz mog iskustva ( i iz iskustva drugih) dobro je ukljuciti neki vid fizicke aktivnosti da se dobije drugi fokus ( na razinu energije i funkciju) , pa ce to promjeniti i sam dozivljaj tijela kako stroja , a ne vjesalice na kojoj stoji odjeca ( bilo dobro ili lose).
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.02.2019. at 09:33

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sirius dobro zbori. I to sve 60-70 kg, 5-10 skinuti,još je to daleko od pretilog.
    Flopice, pa ti si bar iskusna vježbačica. Trening i regulirana prehrana, pa ako treba bit veće dupe, neka ga, ionako su malo jači gluteusi u modi.
    Ja se ne važem, toliko sam ga pretjerala. Ugrubo 70 i koja, odvratno se osjećam, s vježbanjem krenem pa stanem, prehrana tri dana keto pa udri,pa opet.
    Nikako se posložit,skroz nešto a rezultati nikakvi, kondicija grozna, kile stoje, ja ko balon, umorna, debela,jadna...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja idealna težina na 168 je ravno 64 kg.i to izgleda mrak,sve ispod toga je kost i koža

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moje pokoravanje teretane ide nešto sporijim tempom, jučer me petogodišnji sin pitao: “Mama, zašto si se malo udebljala?” pa sam ga pitala, a di to vidiš, odgovorio je: “Pa lice ti se smanjilo, a tijelo povećalo”...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Moje pokoravanje teretane ide nešto sporijim tempom, jučer me petogodišnji sin pitao: “Mama, zašto si se malo udebljala?” pa sam ga pitala, a di to vidiš, odgovorio je: “Pa lice ti se smanjilo, a tijelo povećalo”...

Kralj.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I jesi li se nasmijala da ti se bar lice popuni?

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja se, ustvari, slažem sa Sirius.
    U jednom periodu sam imala 74 kg i dosta mišića. Sebi sam izgledala bolje nego kad sam imala 64 a bez mišića.

Tako da zapravo idealna težina bi varirala kako se i mi mijenjamo. Da me ovo neko pitao prije 15 godina, rekla bih 60, kad mi nije padalo na pamet dizati išta teže od olovke.
    Sad toliko i ne gledam kg koliko gledam odraz u ogledalu i kako se ja osjećam.

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ti to što vidiš nije višak, već sve to sad treba nalo utegnuti.
    Počni vježbati.
    )
    Trudim se svaki dan preći 10 000 koraka, kad bude prilike ići ću još više u prirodu i planine. Ali vježbanje u teretani, nikako. Jednostavno me ne privlači.
    E, što se viška tiče, iskreno, i sa svojih 64-65 kg (171 cm) i dalje imam viškova, no mislim da je možda stvar u tome da nemam puno mišića i da sam, zapravo, sitnije građe. Zapešće mi je 14 cm, to bi trebalo značiti neku sitniju građu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mila majka prvotno napisa Vidi poruku
    Trudim se svaki dan preći 10 000 koraka, kad bude prilike ići ću još više u prirodu i planine. Ali vježbanje u teretani, nikako. Jednostavno me ne privlači.
    E, što se viška tiče, iskreno, i sa svojih 64-65 kg (171 cm) i dalje imam viškova, no mislim da je možda stvar u tome da nemam puno mišića i da sam, zapravo, sitnije građe. Zapešće mi je 14 cm, to bi trebalo značiti neku sitniju građu.
    Ja koliko sam pratila na aplikacijama šetnje, isti broj koraka napravljen u laganoj ili intenzivnijoj šetnji daju jako različite rezultate.
    Imaš sto vrsti programa na netu, od skakutavih do pilatesa, callaneticsa, yoga... Ti nemaš viška, nekom laganom vježbom, dva puta tjedno možeš imati krasne rezultate.
    Ne znam koliko imaš godina, no znam hrpu žena koja je lagano održavala svoju težinu do 30 i neke, nakon toga krenu lude promjene u tijelu,gubimo mišićnu masu, masti se talože.
    Meni osobno je krivo što u neko periodu 35 + nisam malo više zapela s vježbanjem ( inače sam totalno nesportski tip, ali u trideset i nekoj me ekipa s rode potakla na vježbu), prepustila sam se sjedalačkom poslu, gužvi, stresu i vježbala periodično.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

10 000 koraka je dobro za zdravlje ali nećeš od njih izgraditi mišićnu masu.
    Ne idem ni ja u teretanu, ja to kod kuće.
    Pokušaj svaki dan napraviti određen broj cucnjeva, sklekova, neke vježbe kojima ćeš raditi opterećenje mišićima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

10 000 koraka je malo. Toliko predem sa sjedalackim poslom, odlaskom autom na posao , koracima po kuci i jednom setnjom sa psom.
    Sto se tice viskova , njih bi na kriticnim zonama imala i da si jos 10 kg mrsavija jer kad se mrsavi, mrsavi se na svim mjestima.
    Ako hoces ucvrstiti misice i djelovati ciljano preostaje ti jedino vjezbanje. Imas programa na internetu ili si sama zadaj 30 minuta nekih jednostavnih , a efikasnih vjezbi svaki drugi dan.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa da, da tih 10,000 koraka nesto znaci u smislu skidanja kila, ja bih vec odavno upala u saht. Kroz resetku, jel.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    pretpostavljam da vas ima dosta sa prekomjernom težinom na Rodinom forumu...
    pri tome ne mislim na 5,10 kg viška nego 20 i više
    da li je netko uspio "pobijediti" i riješiti se viška kg (bez jo-jo efekta) i na koji način?
    posto se na temu javljaju oni koji imaju 65 kg na 170 cm visine molim ih da procitaju prvi post. dio sam citirala.
    za sve vas koji bi nesto malo gubili imate temu vjezbacica gdje se hoda, trci, vjezba, meditira i sl.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.02.2019. at 08:26

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

spajka, mislim da je upravo to što na temi "prekomjerna težina" pišu 90% cure koje bi skinile još taj jedan-dva-tri kila najbolje svjedoči o tome koliko je teško realno procijeniti da si na idealnoj težini
    uvijek taj još jedan, dva, samo malo ovo salo ispod pupka da riješim, kod sebe barem sam vidjela da tome naprosto nikad nema kraja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tang znas da ja tvrdim da sam debela. i za sebe jesam. ali zbilja ne mislim da sam prekomjerne tezine.

a mislim da su toga svjesne i same forumasice, ali ih ponese. onda otvorite topik kako skinuti jos 5 kg?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zena koja sad nema realnu sliku o tijelu jest imala 20 kg viska. Ovo sad je novi problem percepcije tijela nakon pretilosti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo javljam se s prekomjernom tezinom, 93kg na 182, nabila u zadnjih godinu dana sa 78-82.
    Godinama pokusala uvesti rutinu vjezbanja ali nikako. Zadnjih godinu dana me strasno muce ledja, sjedilacki posao koji je postao pakao. Od danas na bolovanju uz zabranu vjezbanja, samo setnja i lagane vjezbe za trbusnjake.
    Doktor preporucio keto dijetu.
    Nemogu napraviti zestoki rez u prehrani, ali od danas izbacujem slatkise (ovisnik) i uh maksimalno
    Pa da vidim do kud cu dogurati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Majola, kakvi trbusnjaci sa ukocenom kraljeznicom? Tko je to preporucio?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pise da ima probleme, ne da ju je ukocilo.

dalje se od toga ne bih petljala. jer ko zna sta doktor smatra trbusnjacima, a sto neko drugi. meni osobno vise pod trbusnjacima smatram izdrzaj ili ti ga plank, i jos neke druge vjezbe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jasno da kod problema sa kraljeznicom treba ucvrstiti misice trupa, ali jako pazljivo jer se moze jos vise ukociti.
    Cuj, meni je moja dr. rekla da radim sklekove i zgibove kad mi je ruka bila utrnuta od vratne kraljeznice, tako da me nista ne iznenaduje.
    Mislim, jasni da nisam nista mogla, kako i trbusnjake koje sam modificirala dobrih 4-5 mjeseci vjezbanja jer mi je donji dio skljocao i preskakao.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.02.2019. at 13:55

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    posto se na temu javljaju oni koji imaju 65 kg na 170 cm visine molim ih da procitaju prvi post. dio sam citirala.
    za sve vas koji bi nesto malo gubili imate temu vjezbacica gdje se hoda, trci, vjezba, meditira i sl.
    Započela sam s 97 kg, vjerujem da me to dovoljna kvalificira za temu.
    Posljednje uređivanje od Mila majka : 11.02.2019. at 14:01 Razlog: Greška

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

je kvalificira te. moja greska. oprosti.

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

sve ok, meni je ova tema jako draga jer me baš motivira.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sirius, trbusnjaci u izdrzaju su to valjda, zauzmem odredjeni polozaj i izdrzim koliko mogu.
    Trenutno nisam ukocena. Kad sam ukocena jedva se dignem na noge i ne bi mi palo na pamet raditi ikakve vjezbe.
    Preporucio profesionalni fizijatar kojem vjerujem. Bez forsiranja, lagano koliko mogu.

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koliko sam pratila na aplikacijama šetnje, isti broj koraka napravljen u laganoj ili intenzivnijoj šetnji daju jako različite rezultate.
    Imaš sto vrsti programa na netu, od skakutavih do pilatesa, callaneticsa, yoga... Ti nemaš viška, nekom laganom vježbom, dva puta tjedno možeš imati krasne rezultate.
    Ne znam koliko imaš godina, no znam hrpu žena koja je lagano održavala svoju težinu do 30 i neke, nakon toga krenu lude promjene u tijelu,gubimo mišićnu masu, masti se talože.
    Meni osobno je krivo što u neko periodu 35 + nisam malo više zapela s vježbanjem ( inače sam totalno nesportski tip, ali u trideset i nekoj me ekipa s rode potakla na vježbu), prepustila sam se sjedalačkom poslu, gužvi, stresu i vježbala periodično.
    Hvala ti puno!
    Imam 36 godina, isto sam nesportski tip, ali ovo lagano vježbanje koje spominješ mi zvuči provedivo, čak bih mogla i s dječicom. Pogledat ću ima li na netu nešto s trbušnim plesom. To volim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mila majka prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledat ću ima li na netu nešto s trbušnim plesom. To volim.
    nije trbusni ples, al nasa summer preporuca. ima plesnih elemenata
    https://www.beachbodyondemand.com/pr...o-jam/workouts

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Hvala ti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ne znam vise sto bih i kako bih o kilama. Ocito je cetrdeseti rodjendan neka prekretnica nakon koje nista, ama bas nista, ne funkcionira bez [neznamjoscegaalivaljdacuprokuziti].

Vjezbam koliko stignem i dalje. Naravno da bi moglo bolje, ali ovaj cas ne moze. Mozda kroz koji mjesec, ako se posloze neke druge zvijezde i skinem s ledja dio tereta koji nemilice zdere ionako limitirano vrijeme.

Ono sto me muci je da nista, ama bas nista ne utjece na gubitak kila. Odlucila sam probati nesto sto me nikad nije zanimalo i sad sam vec tjedan dana na intermittent fastingu, uz minimalnu modifikaciju dok ne otkrijem zamjenu za jedinu kavu koju podnosim (mrzim kavu, iz dna duse, osim 70 kalorija ledenog machiatta, odnosno espresso kave i dvapostotnog mlijeka). Ta kava je sve sto konzumiram u periodu fastinga koji traje 14-18 sati, kako koji dan. Cilj je konzistentnih 16, ali tako je kako je, s obzirom na okolnosti. Ne nadoknadjujem pojedeno u vrijeme kad jedem, stvarno sam svjesna svega sto unesem. Jedem relativno malo UH, gotovo nista jednostavnih.

Uglavnom, sedam dana smanjenih kalorija jednak je gubitku od ravno NULA GRAMA. Naravno da ne ocekujem da se otopi petnaest kila sala u jednom tjednu, ali barem koji deci tekucine, kao reakcija na nekakvu promjenu. Barem nesto. No nista.

I tako guram sad vec 18 mjeseci ili dulje. Samo slazem kile uz svaki poremeceni ciklus. (Tu da kucnem o drvo, barem to funkcionira zadnja tri ciklusa. Nisam skroz sigurna zbog cega jer je jedina promjena izbacivanje B6 iz popisa dodataka. Taj je nekad davno pomagao oko ovulacije i menge, ali negdje sam procitala da se moze i okrenuti u kontru pa sam ga izbacila).

Bljak, bljak, bljak.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam vise sto bih i kako bih o kilama. Ocito je cetrdeseti rodjendan neka prekretnica nakon koje nista, ama bas nista, ne funkcionira bez [neznamjoscegaalivaljdacuprokuziti].

Vjezbam koliko stignem i dalje. Naravno da bi moglo bolje, ali ovaj cas ne moze. Mozda kroz koji mjesec, ako se posloze neke druge zvijezde i skinem s ledja dio tereta koji nemilice zdere ionako limitirano vrijeme.

Ono sto me muci je da nista, ama bas nista ne utjece na gubitak kila. Odlucila sam probati nesto sto me nikad nije zanimalo i sad sam vec tjedan dana na intermittent fastingu, uz minimalnu modifikaciju dok ne otkrijem zamjenu za jedinu kavu koju podnosim (mrzim kavu, iz dna duse, osim 70 kalorija ledenog machiatta, odnosno espresso kave i dvapostotnog mlijeka). Ta kava je sve sto konzumiram u periodu fastinga koji traje 14-18 sati, kako koji dan. Cilj je konzistentnih 16, ali tako je kako je, s obzirom na okolnosti. Ne nadoknadjujem pojedeno u vrijeme kad jedem, stvarno sam svjesna svega sto unesem. Jedem relativno malo UH, gotovo nista jednostavnih.

Uglavnom, sedam dana smanjenih kalorija jednak je gubitku od ravno NULA GRAMA. Naravno da ne ocekujem da se otopi petnaest kila sala u jednom tjednu, ali barem koji deci tekucine, kao reakcija na nekakvu promjenu. Barem nesto. No nista.

I tako guram sad vec 18 mjeseci ili dulje. Samo slazem kile uz svaki poremeceni ciklus. (Tu da kucnem o drvo, barem to funkcionira zadnja tri ciklusa. Nisam skroz sigurna zbog cega jer je jedina promjena izbacivanje B6 iz popisa dodataka. Taj je nekad davno pomagao oko ovulacije i menge, ali negdje sam procitala da se moze i okrenuti u kontru pa sam ga izbacila).

Bljak, bljak, bljak.
    Kava nije zamjena za obrok i dok ju konzumiras sa mlijekom ne prakticiras if. Samo se izgladnjujes bzv.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja bih ti ovako na prvu rekla da je uzrok previse stresa i konstantno poluizgladnjivanje organizma (ako stvarno tako malo jedes).
    jesi li ikad zapisivala sto jedes? recimo u myfitnesspal ili slicnu aplikaciju. znaci vagala i zapisivala bas bas sve. pa pratila tjedan dana.
    a sto se vjezbanja tice, orbitrek i joga nece bas pomoci u redukciji mase, treba ili dobra snaga ili turbo kardio nakon kojeg neces nadoknadit potroseno

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih ti ovako na prvu rekla da je uzrok previse stresa i konstantno poluizgladnjivanje organizma (ako stvarno tako malo jedes).
    jesi li ikad zapisivala sto jedes? recimo u myfitnesspal ili slicnu aplikaciju. znaci vagala i zapisivala bas bas sve. pa pratila tjedan dana.
    a sto se vjezbanja tice, orbitrek i joga nece bas pomoci u redukciji mase, treba ili dobra snaga ili turbo kardio nakon kojeg neces nadoknadit potroseno
    Ovo sam i ja više puta pisala, ili mislila da pišem.
    Magriz je to mnogo jasnije napisala.
    Umjesto orbitreka, i gubitka vremena na njemu, danas napravi cucnjeve, sklekove, jumping jack, iskorake, mounting climbers. Eto ti i snage i cardia.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zakaj ne samo voda?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne pijem kavu kao zamjenu za obrok, vec zato sto zelim, a u vrijeme kad zapravo ne bih trebala (mlijeko u njoj, kava ne smeta). Izbacit cu mlijeko kad mi se prestane preokretati zeludac na pomisao o kavi bez njega, ili kavu u potpunosti, s obzirom da mi je bez mlijeka uzasna. Nije zapravo uopce bitno. Nisam gladna, ne izgladnjujem se. Zapravo se u ovih tjedan dana osjecam daleko bolje nego zadnjih sto godina, usprkos uzasnoj prehladi.

Dnevni unos kalorija mi je sasvim razuman, 1500 - 1700, obroci su kvalitetni. myfitnesspal koristim od 2011-te; znam ga napamet. Vjezbam s osobnom trenericom jednom tjedno sat vremena, a kroz koji tjedan cu prebaciti na dvaput tjedno po pola sata i ostalo kad stignem. Nekad malo snage doma, nekad orbitrek u teretani. Joga je za istezanje, nisam nikad od nje smrsavila.

Stvarno ne ocekujem ludjacke rezultate ni od cega sto radim, ali ne cini mi se da je normalno da bas nista ne donosi nikakve rezultate. Kad se pojavi ciklus od 50-80 dana, onda zaradim 1-3 kile i zadrzim ih zauvijek. PCOS nemam, a vjerojatno ni probleme sa stitnjacom (provjerili su samo TSH jer kao ne treba nista vise).

Ne usporedjujem zivot/tijelo prije dvije trudnoce (i prije 7 godina) s tijelom sad, u smislu da ocekujem da ce sve sto je djelovalo tad biti jednako ili uopce uspjesno, ali imam svakako dovoljno iskustva da znam sto jedem i koliko jedem i sigurna sam da se ne prejedam, niti da jedem premalo. Jednostavno ne mogu prokuziti gdje je totalni zajeb i gdje da barem stopostotno sprijecim dobivanje kila u situacijama kad ne mogu nista jer su sve dobivene kile u zadnjih 18 mjeseci vezane uz cikluse koje diktiraju godine. Predvidjeli su mi ranu menopauzu s 32 godine, jebi ga (i malo zeznuli jer sam ipak rodila dvoje djece, usprkos prognozama). Sasvim sam svjesna da je prva zamisao debele osobe kako sjedi i jede lopatom cijeli dan, k tome jos i najgoru hranu, a usput jauce da ne mrsavi a cijeli dan vjezba kaziprst na tastaturi, ali stvarno nisam ta. Rijesila sam problem nezdravog i pogresnog hranjenja prije desetak godina, ne tjesim se hranom, ne jedem nesvjesno, kamoli skrivecki. Uspjesno sam skinula preko 50 kila, rodila dvoje djece, skinula trudnicku tezinu oba puta i - dosao je cetrdeseti rodjendan (slucajno bas taj okrugli) i otad sve ide naopako, sto god ja napravila. Odavno sam rekla da bih bila zadovoljna i da barem stane skupljanje kila dok ne nadjem modus za daljnje skidanje, ali ne mogu ni to, ocito.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

TSH nije dovoljan. Napravi sve hormone stitnjace.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    TSH nije dovoljan. Napravi sve hormone stitnjace.
    Bojim se da cu to dozivjeti tek kad sljedeci put dodjem u Hrvatsku. Idem na godisnji pregled krajem ozujka pa mogu (opet) pitati, ali vjerojatno me nece poslati nikamo dalje. Prosle godine se nisam kvalificirala ni za kakve daljnje pretrage jer je TSH bio normalan. Znam da je svakako bolje provjeriti sve hormone.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kaae, godine nam donose brže propadanje mišićne mase, koja se najviše primjeti kod žena oko 40 godine.
    Kad smo u 20-im ne treba nam puno za izgradnju mišićne mase, kako godine odmiču, sve je teže održavati postignuto.
    Mišići najviše troše kalorija, što dovodi do mrsanja. Ako jedeš tih 1500-1700 kalorija, a ne mrsas, onda ti treba manje kalorija.
    Najveći mišić koji ujedno i najviše troši je kvadriceps, zato udri po cucnjevima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •