Page 30 of 56 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast
Results 1,451 to 1,500 of 2817

Thread: prekomjerna težina

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    jelena.O's Avatar

Pa i sve šnite kruha je isto 400 kalorija
    Last edited by jelena.O; 15.02.2019 at 17:46.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

To je svakako neki visokokaloricni kruh ili je snita velicine tanjura.

jelena.O's Avatar

Trebalo je pisati dve

Osoblje foruma sirius's Avatar

Shvatili smo.
    Ali svejedno standardna snita kruha nije 200 kcl.

Lili75's Avatar

Ja misim da se ne trebamo zavaravat s godinama(ok ajd ako je baš menopauza).

U mršavljenju/debljanju vrlo je zapravo jednostavna formula omjer između unesenog i potrošenog.

Ako više uneseš, to treba i potrošit.
    Ako se ne trošiš :mrgeeen: treba manje jesti, zip na usta

Jednostavnije zvuči nego što je kad treba provest u praksi.

Kosjenka's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ja misim da se ne trebamo zavaravat s godinama(ok ajd ako je baš menopauza).

U mršavljenju/debljanju vrlo je zapravo jednostavna formula omjer između unesenog i potrošenog.

Ako više uneseš, to treba i potrošit.
    Ako se ne trošiš :mrgeeen: treba manje jesti, zip na usta

Jednostavnije zvuči nego što je kad treba provest u praksi.
    Nije Lili baš tako. Malo se gleda i kakve su to kalorije, glkemički index itd. Puno žena reducira kalorije jako, jede zdravo pa opet ništa. Ja se sjećam kako jeKris pisla o treninzima, obrocima pa nije bilo rezultata,njoj je keto pomogao. Netko nešto.

NanoiBeba's Avatar

Vjeruj mi da ima veze s godinama i stanjem organizma.

Iako opet u visokim godinama zna zbog bolesti doći do gubitka kilograma. Baš gledam svojumamu kako kopni

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Vjeruj mi da ima veze s godinama i stanjem organizma.

Iako opet u visokim godinama zna zbog bolesti doći do gubitka kilograma. Baš gledam svojumamu kako kopni
    Jel seceras? To kod njih zna bit baš da kopni

Lili75's Avatar

Nano žao mi je zbog mame.

Kosjenka,
    Ja mislim da nema potrebe za posebnim režimima prehrane ukoliko nema zdravst.indikacija ono danas svi izbjegavaju ili uh ili pšenicu ili mliječne proizvode a nitko nema celijakliju ni alergije. Malo karikiram.

Milsim da je previše brija a sve manje zdravog razuma i uravnotežene prehrane.

Kužiš da generaliziram namjerno, al vjerujem da ćeš shvatit moju poantu.

Ok nešto te nafima ne paše ti smanjit tu namirnicu, al ne izbacuješ 100 čuda na dugo razdoblje jer eto kažu da nije dobro.

Po mom mišljenju treba izbacit šećere i rafiniranu industrijsku hranu i već si napravio jako puno.

Jest za glavni obrok klasiku komad mesa, povrće, salatu i juhu. Normalnu količinu ne pun tanjur.
    Ne prejedat se, jest polako, dobro spavat i nastojat se manje stresirat.
    Uživat u životu!

KrisZg's Avatar

Nano žao mi je zbog mame.

Kosjenka,
    Ja mislim da nema potrebe za posebnim režimima prehrane ukoliko nema zdravst.indikacija ono danas svi izbjegavaju ili uh ili pšenicu ili mliječne proizvode a nitko nema celijakliju ni alergije. Malo karikiram.

Kužiš da generaliziram namjerno, al vjerujem da ćeš shvatit moju poantu.

Ok nešto te nafima ne paše ti smanjit tu namirnicu, al ne izbacuješ 100 čuda na dugo razdoblje jer eto kažu da nije dobro.

Po mom mišljenju treba izbacit šećere i rafiniranu industrijsku hranu i već si napravio jako puno.

Jest za glavni obrok klasiku komad mesa, povrće, salatu i juhu. Normalnu količinu ne pun tanjur.
    Ne prejedat se, jest polako, dobro spavat i nastojat se manje stresirat.
    Uživat u životu!
    To i jest dobar keto obrok i tako izgleda moj tanjur.

Kosjenka's Avatar

Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Ajd daj nam molim te primjer jelovnika na keto IF.

Lili75's Avatar

ma znam Kris , al meni je to normalan uravnotežen obrok.

Isto tako mi odličan obrok rižoto s kozicama ili teletina s krumpirima ispod peke kao i voće, a to u ketu nije baš poželjno.
    Ja sve ove obroke smatram zdravima i hranljivima. Samo kao u svemu treba imat mjeru.

Jednostavno nisam za potpuno isključivanje nekih namirnica (osim kao što rekoh kod nekih dokazanih zdravstvenih stanja i dijagnoza).

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    baš razmišljam jel if post je primjer muslimanskog posta ( postimo po danu a po noći nadoknađujemo), ili samo nejedenje viš od 12 sati, ( onda tu spada i spavanje od 6-8 sati)?

KrisZg's Avatar

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Ne postoji keto if. Postoji if koji onda prekida keto obrokom.
    Ja ako postim post prekidan keto obrokom a opet post mi dođe prirodno budući da sam na keto pa ne razmišljam o tome. Npr.jucer ručak pire od brokule sa maslacem,pecena vratina i salata.prije toga juha koju kuham vikendom pa imam cijeli tjedan.desert vikendom krema od marascaponea i vrhnja sa kavom.

Kosjenka's Avatar

Ne postoji keto if. Postoji if koji onda prekida keto obrokom.
    Ja ako postim post prekidan keto obrokom a opet post mi dođe prirodno budući da sam na keto pa ne razmišljam o tome. Npr.jucer ručak pire od brokule sa maslacem,pecena vratina i salata.prije toga juha koju kuham vikendom pa imam cijeli tjedan.desert vikendom krema od marascaponea i vrhnja sa kavom.
    Krivo sam se izrazila. Primjrak tvog IF-a i keta
    Ljudi koje znam IF su provodili kako meni ne odgovara, doručak jogurt sa pahuljicama, ručak redom što se kuha i večera salatica. Meni to ne odgovara, dan mi je jako dug i trebam nešto navečer.
    Danas za doručak oko 11 jaja s malo slanine, ljute paprike, ručak juha od pileta, pire od brokule i lažne faširke (meso, jaja, sjemenke) zelena salata...tu sam već natukla 1200 kalorija i nemam baš prostora za večeru.
    Zanima me što jedete mimo ručka u tih 8sati.

Lili75's Avatar

I obavezno trenirat nešto

Lili75's Avatar

Pod treningom mislim minimalno 3x tj bar po sat vremena, trening je odličan ne samo za fozičku spremu nego blagotvorno djeluje i na psihu.

Ne želim da se netko uvrijedi što “banaliziram“ ali zaista ako se nema zdravtv.poremećaj u načelu stcari stoje tako.

Lili75's Avatar

Ajme tipfelera pišem ti u hodu.Sorry.

NanoiBeba's Avatar

Ma da. Al onak istina je da je metabolizam sporiji. A ni tijelo ne sluša više. Ali je fizička aktivnost stvarno jako bitna.

Za mrsavljenje je puno bitnija prehrana tj. kolicina hrane, fizicka aktivnost je dodatni bonus .

Lili75's Avatar

Slažem se s obje, a znate zašto?
    Pa gle fizička aktivnost te odvede dalje od stola, za to vrijeme ne stojiš doma i ne gledaš za čim ćeš posegnut haha
    Pa dok dođeš na trening,odradiš ga,vratiš se doma istuširaš prođe po 2,5-3h

A onda ti bude žao nakon takvog treninga usr..t sve ubacivanjem smeća u sebe ili prevelike količine hrane.

A treba radit i na muskulaturi jer mišići sagorijevaju kalorije. Eto moje uzročno-posljedične veze.
    Last edited by Lili75; 16.02.2019 at 14:19.

n.grace's Avatar

potpuno se slažem!

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by n.grace View Post
    potpuno se slažem!

Napisat ću svoje iskustvo. Godinama sam počinjala dijetu na par dana i onda opet po starom nakon dva dana, maksimalno dva tjedna.
    A kile su samo rasle. Trbuh ogroman da su me znali pitati da li sam trudna.
    Spas mi je došao u dijabetičkoj dijeti od 1300 kcal, u 5 obroka. Uspijevam se tako hraniti i uspjela sam smšaviti za sada 5-6 kg, a i dalje mršavim.
    Imam više energije i bolje se osjećam.
    Još nisam počela vježbati, ali to mi je u planu.
    Sretna sam da sam nakon više od deset godina uspjela naći nešto što mi odgovara.
    http://www.plivazdravlje.hr/dijabeti...l-5obroka.html

Sve je to super, ali ne zivi svatko u svijetu u kojem ima 2,5 - 3 sata za trening, ne dnevno, vec i tri puta tjedno. Ne kazem da je moja situacija bas tipicna, ali ne bi bilo puno drugacije da sam, recimo, samohrana majka ili udovica (cisto da ne postoji netko na koga mogu racunati da ih uzme X dana/sati tjedno). Ne pomaze ni klima u kojoj se nalazim. Ima trkaca i vjezbaca koji su vani cijelu godinu, ali stvarno nisam ta i sumnjam da bi velika vecina iz nasih krajeva izlazila na vjezbu na -20 - 35.

Enivej, ja cvrsto vjerujem u matematiku oko gubljenja kila, s dodatkom vjezbanja. Ali vjerujem da se dogodi da se jednadzba zakomplicira.

Izgubila sam dvije kile od prvog posta na temu IF-a. Nadam se da je trajno, ali vidjet cemo, s obzirom na ciklus. Ako nije trajno, barem je drugacije.

Vau, Kaae, pa to je odlicno.
    U koliko ? Dva tjedna?

Danas dva tjedna, da. Taman kako bi trebalo biti za pocetni gubitak vode. No vidjet cemo, sit gladnom ne vjeruje, ili kako vec.

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Danas dva tjedna, da. Taman kako bi trebalo biti za pocetni gubitak vode. No vidjet cemo, sit gladnom ne vjeruje, ili kako vec.
    Meni se to cini odlicno. Makar samo tekucina bila.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Kaae ovo je odlicno. Ako mozes bez kriza izdrzavat IF znaci da imas dovoljno masnoca u prehrani, a to je vazno. Nece ti setati secer i neces dolaziti u napast da posegnes za UH. A i voda se izgubi u par dana, dva tjedna je vec gubitak mase, ne samo vode

NanoiBeba's Avatar

Odlično.
    Ja sam pod fizičkom aktivnoscu, s rastom godina života mislila na svaku pa i najmanju, od šetnje,penjanja stepenicama umjesto liftom i tako dalje. Bas mislim da je to jako važno jer se čovjek lagano uljulja u neki konfor ili " lijenost".
    Kaee, bit će ti lakše samo kad još malo djeca narastu. Ti imas stvarno specifičnu životnu situaciju

Nista nisam izgubila u par dana, prvi tjedan je gubitak bio cista nula. Ovo je zadnjih 5-6 dana. Nisam gladna uopce, odlicno se osjecam. Ne jedem 14-16 sati, kako koji dan, osim te jedne kave koju jos nisam izbacila (mlijeko iz kave, ne samu kavu). Ako nastavi trend nedobivanja, a ne samo gubitka, to ce biti uspjeh. Za sad mi je dovoljno da se osjecam super.

n.grace's Avatar

odlično, baš mi je drago

Mila majka's Avatar

Imam pitanje za vas koje ste na LCHF ili keto prehrani. Sve što sam do sada uspjela skinuti, doista sam uspjela zbog smanjivanja količine ugljikohidrata i izbacivanja onog najstetnijeg - slatkiša i pekarskih proizvoda. I stvarno mi je apetit puno manji.
    Sad si razmišljam da i cornflakes iz doručka zamijenim nečim drugim, premda već duže vrijeme polako smanjujem količinu u korist orašastih plodova.
    Dakle, doručak mi čine lanene sjemenke, malo bučnih sjemenki, malo suncokretovih, malo oraha, malo lješnjaka, velika žlica meda (mislim da to nije LCHF, ali ga ne želim izbaciti), kefir i najviše cornflakesa. Ako ga sam izbacim, a ničim ne nadomjestim, bojim se da mi se želudac neće dovoljno napuniti. A ako pojačam količine sjemenki, bojim se da ne bude previše kalorija. Mislila sam umjesto kefira kiselo vrhnje. Imate li prijedloga?

Quote Originally Posted by Mila majka View Post
    Imam pitanje za vas koje ste na LCHF ili keto prehrani. Sve što sam do sada uspjela skinuti, doista sam uspjela zbog smanjivanja količine ugljikohidrata i izbacivanja onog najstetnijeg - slatkiša i pekarskih proizvoda. I stvarno mi je apetit puno manji.
    Sad si razmišljam da i cornflakes iz doručka zamijenim nečim drugim, premda već duže vrijeme polako smanjujem količinu u korist orašastih plodova.
    Dakle, doručak mi čine lanene sjemenke, malo bučnih sjemenki, malo suncokretovih, malo oraha, malo lješnjaka, velika žlica meda (mislim da to nije LCHF, ali ga ne želim izbaciti), kefir i najviše cornflakesa. Ako ga sam izbacim, a ničim ne nadomjestim, bojim se da mi se želudac neće dovoljno napuniti. A ako pojačam količine sjemenki, bojim se da ne bude previše kalorija. Mislila sam umjesto kefira kiselo vrhnje. Imate li prijedloga?
    Zasto mislis da trebas jos mrsaviti? Usla si odavno u normalan BMI .

jelena.O's Avatar

Zobene?

Lili75's Avatar

Osobno smatram da uh nisu takvo zlo kakvim su predstavljeni u medijima.

Ok smanjit ih povremeno, al potpuno ih izbacit dugoročno, meni je u najmanju ruku dvojbeno.
    Last edited by Lili75; 17.02.2019 at 16:18.

Mila majka, ima za kupit paleo müsli. Ne znam jel mymüsli dostavlja u RH, al dm isto ima paleo müsli.

Mila majka's Avatar

Jelena, pokušavam izbjeći žitarice.
    Sirius, ma još samo koju kilicu skinuti, ništa radikalno.
    Lili, u potpunosti se slažem, ja i dalje jedem ugljikohidrate. Doduše, biram koje i kakve. Primjerice, umjesto kupovnih njoki radije si skuham heljdinu kašu i slično. No, samo me zanimalo ima li neki jednostavan recept tipa nešto kao musli od badema i slično. Možda će Kris imati neku ideju.
    Annie, hvala ti. Imala sam te iz DM-a, no čini mi se da je u njima bilo dosta pseudožitarica.

Lili75's Avatar

Jelena.O pa daj malo zguglaj, nema apsolutno nikakve veze s manje sati sna.

jelena.O's Avatar

ma nije isto jel ti računaš post ili if i vrijeme spavanja, onda ti ostaje samo nešto malo vremena što buš postio, a opet kažeš da nisi jeo 12+ sati

tangerina's Avatar

dok sam bila dijete, moji roditelji su se svojevremeno prebacili na prehranu po onom nekom Diamondu
    kod njega se do podne jelo samo voće, isto je bila neka logika da se tijelo to vrijeme čisti od teške hrane, tako nešto
    moj tata, koji je do tada svako jutro za marendu u 10 sati jeo po dvije ogromne šnite kruha i paštete ili kruh i kobasice, prebacio se pobožno na jabuke, banane, mandarine, kasnije dodao po koji orah ili badem, suhu smokvu, i tako živio nekih 20 godina - do podne samo voće
    onda mu je neka doktorica rekla da treba doručkovat, i sad se vratio na konkretno

tangerina's Avatar

da, u IF se računa vrijeme spavanja, ali period nejedenja nije 12 nego 16 sati, Betty Blue je objasnila prije par stranica
    konkretno, da, ako navečer ne jedeš poslije 20 sati, ne doručkuješ i jedeš u 12, to je to

jelena.O's Avatar

e to sam pitala kaae je rekla 14-16 sati kako kada

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    e to sam pitala kaae je rekla 14-16 sati kako kada
    14-16 sati je ok, prema definiciji i "uputama". Prema nekim izvorima, sve preko 12 sati nejedenja je dovoljno za neke od benefita IF-a.

Jucer nisam jela preko 18 sati, igrom slucaja. (Ok, kava. Jedna. )

Lili75's Avatar

Kaae je rekla da je prilagodila IF svojoj situaciji.

Lili75's Avatar

Tang tvoji bome “ekstremni“ i dugo je i izdržao.
    Nego mene zanima jel se on sad udebljao od konkretnog doručka ili je manje-više isti?

tangerina's Avatar

on je uvijek više manje isti

Osoblje foruma spajalica's Avatar

bezveze se covjek patio 20 godina

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by spajalica View Post
    bezveze se covjek patio 20 godina
    Pa kažem ti to sam i mislila da će tang odgovorit.

A vjerujem da će za 20ak godina isto doći do obrata u vezi sadašnjih trendova prehrane tko zna šta će dotad smislit.

tangerina's Avatar

ma nije se on patio, to i je fascinantni dio, kad su krenuli on i mama, ja sam mislila "kako će on to izdržati?"
    mama odustala vrlo brzo, a on nastavio pobožno, da mu savršeno odgovara
    onda je došla ta doktorica, rekla "mani se toga", i sad mu ovo drugo savršeno odgovara

Page 30 of 56 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast