Stranica 38 od 56 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bravo Vrijeska, odličan rezultat!
    Nemoj biti pod pritiskom zbog nedjelje i taj dan si i dozvoli izlet.
    Samo taj dan.
    Sutradan kao da ga nije bilo.
    I ja sam bez UH gubila kile i osjećala se fantastično, ne zbog kila nego energije koje je najednom bilo napretek. Samo što je problem bio taj što sam počela puno gubiti na kilama, a nisam baš građena tako da mi to treba.
    Sad ih unosim, ali isto gledam da je to u malim količinama. Recimo voće jedem, što u tom jednom periodu gotovo uopće nisam.
    Ali što se tiče moje anemije, štitnjače i drugih divota, preporodila sam se na Lchf-u.

Barbara Kolar je meni sto puta "bolja" sad, s kilama mi izgleda tromo i umorno.
    Inače mi je uvijek super, jer je rijetko elokventno i simpatično čeljade u moru lutkica bez karizme na TV-u.

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali što se tiče moje anemije, štitnjače i drugih divota, preporodila sam se na Lchf-u.
    Ovo je i mene iznenadilo. LCHF mi je dotjerao željezo na rekord, nikad nisam imala više energije.
    I ja se pripremam za nedjelju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jutros sam na poslu morala hitno potrčati... i nakon 50m shvatim da mi ide i da sam sama sebi lakša...

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Čestitam, Vrijeska, na odličnom rezultatu!
    To kad polako shvaćaš koliko je život lakši kad si lakši, meni je to predivno!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo mene, mjesec dana nakon trećeg poroda... u ovoj trudnoći sam dobila svega nekih 7 kg koje su logično već otišle... tako da sam sad na svojoj prekomjernoj predtrudnickoj težini... (bila sam smrsala srećom 5 kg neposredno pred trudnoću)
    BMI mi je 31,5... cilj mi je neka normalna težina, bila bih prezadovoljna da izgubim 15.
    I ja mnogo teze gubim kile nego prije 5-6 godina...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bravo Vrijeska!

Ja sam ta koja je spominjala Mirenu ili pill ginekologu, a on je taj koji se necka(o). Sad je ponovno aktualno. Dan poslije onog proslog posta sam pocela uzimati vitex, ali tja jos nema sansu napraviti nista, ako ista ikad i radi. Cula sam se jucer s ginekologom jer, naime, danas je 10 dan menge. Onaj izljev nad izljevima je zavrsio s trodnevnim spottingom (koji nikad nisam imala) na dan 6, 7 i 8, i onda na dan 9 i nakon jednodnevne temperature, sve ispocetka, samo u razumnim kolicinama. Rekao je da cekam i pratim i obavezno se javim ako prijedje dan 14. Ili da odem na hitnu ako pocne liptati na sve strane. Super.

E, good news? Imam 3 kile manje nego prije 6 dana. :rofl:

Kod mene nikad dosadno.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja se moram skinuti sa šećera. prije nekih 4-5 godina sam u jednom danu odlučila i u nekom duljem roku montignacom skinula 16 kg. sve sam ih vratila malo pomalo.
    već neko vrijeme čekam da mi proradi opet taj klik u glavi, ali ne ide.
    uskoro idem na sistematski pa se nadam da će me neko prestrašiti. krvi nalazi su dobri, kolesterol i pizdarije.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Da malo ugnjavim, ako mogu. Dakle, kupila sam vagu i hocu da pratim koliko uz izbacivanje slatkog (osim u posebnim prilikama) i manji unos tijesta, te redovno vjezbanje mogu smrsati do avgusta. Nemam prevelik visak, idealno bi bilo da izgubim 15 kg, ok je i 10 kg, a ni ovako nije strasno IBM je 25.9. Stvarno mi sa 41 godinom ne pada na pamet nikakav strogi rezim, eventualno da ne jedem iza 20.00. Pitanje je, kako se vagati, koliko cesto, da li uvijek u istoj fazi ciklusa?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hajde, sretno ti bilo.
    Bas me zanima sto ce se dogoditi.
    ( zanima me da li je itkome uspjelo smrsaviti zadnjih 10 kg za 3 mj uz lagani rezim u 41. godini. Meni.sigurni ne bi.)

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Ne ocekujem ja 10 kg manje (to je vise teznja), ali sad stvarno jedem sta hocu i kad hocu i odrzavam tezinu, s tim da imam dosta misica. Zato me zanima kad ne budem jela slatko i svedem se na kiflu dnevno, hoce li kg ici dole. Necu jesti ni junk, gledacu da mi je vecina obroka lagano meso, riba i povrce, ali ne mogu ni keto ni lchf i sl.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Fedja vjerujem da ćeš izgubit nešto kila, al najteže je izgubit one zadnje kile koje su onaj “zadnji“ višak npr.5-3-1 kg. Te bojim se ne idu bez strogog režima.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Vidjecemo, javicu se za tri mjeseca sa izvjestajem. Sa ove tacke gledista, ovo je maksimalna zrtva koju mogu podnijeti, mozda bi da imam zdravstveni problem rezim bio stroziji, ovako to je za sada to.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Uglavnom, koliko cesto, kada, da li uvijek u istoj fazi ciklusa se vagati?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozes jednom tjedno u isto vrijeme ( ujutro nakon budenja i wc-a).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja svakako ne bih izgubila ni grama, osim ako bi to valjda bile neke ekstremne kolicine UH i slatkisa i apsolutno nikakva tjelesna aktivnost (doslovno nista osim hodanja parsto metara dnevno). S 32 sam mogla. S 41 ni da se na glavu postavim.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Ja nisam nikad ozbiljno ni pokusala izgubiti kg, ne racunam 7dnevnu kupus dijetu pred more. Pocela sam vjezbati prije dvije godine, bez da sam se vagala ili mjerila cm, rezultate sam mjerila po odijeci i zadovoljna sam. Sad sa poostrenim rezimom prehrane vidjecu sta ce biti, vrlo je moguce da nisam osvijestila u kojim sam godinama

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Fedja ne zamaraj se s godinama, one mogu bit i izgovor i razlog.

Važi se npr ned ujutro natašte, to ti je dosta. I mjeri cm to ti je možda i važnije.

osjećat ćeš se sigurno zdravije i poletnije bez šećera i s manje uh.

Sretnoo!!
    I ubaci neki trening ako možeš.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.04.2019. at 00:07

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I daj molim te kkave su to godine -41, pa ti si pupoljak

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uf,meni i nije cilj izgubiti kile.Mislim da i nemam neki znatan višak.178cm-71kg i to od ove godine.Već godinama sam držala kilažu 61kg,ali sama sebi sam bila premršava.U zadnjih godinu sam se zdebljala,ali mi se sviđa.Samo mi daje rasporediti te kile na pravim mjestima,malo zategnuti tijelo,steći kondiciju,sva sam nekako mlitava.Isto sam pravi pupoljak-42g. ,pa mislim da je pravo vrijeme da počnem .

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ups...Mislila sam da pišem na vježbanju ...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nema veze, ima nas i tu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cekam da mi se javi opca praksa, osteopatica, i preporuci nekog nutricionista ili sto vec.

Reducirane kalorije, IF, niski UH, redovito vjezbanje: odlican rezultat. Dvije i pol do tri kile u plusu u 30 dana.

Da napomenem, to su dodatne kile, povrh onog sto sam imala na pocetku ove price (kad god je vise ta prica bila/pocela).
    Posljednje uređivanje od Kaae : 23.05.2019. at 16:52

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kaae, jesi mjerila cm?
    Kad se istovremeno gube kile i gradi mišićna masa, bolje je pratiti cm.

Žao mi je što tapkas u mjestu, to frustrira.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam nista mjerila, po odjeci vidim da nista ne ide ni u kojem smjeru. Osim na vagi, to ide samo i iskljucivo u onu stvar. :/

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kaae, ako planiraš doći u hr (kad god to bilo), odi se detaljno pregledati, izvadi krv na sve živo
    stvarno nešto ne štima, nema tog stresa od kojeg bi imala tolike kile :/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja isto mislim kao n.grace.
    ono odes na 2 dana u neku od onih poliklinika i ne pustaju te vani, dok sve ne pregledaju.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i ima ona neka doktorica u zagrebu, zaboravila sam ime, koja je napisala knjigu o hormonima, mozda i to nije losa ideja.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kaae, trenutno ti, uistinu, i preostaje samo još nutricionista, a prije ovoga što piše n.grace.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Javila se opca praksa (osteopat), bas joj je zao sto mi je tako (lol). Poslala me nutricionistima, uz napomenu da mi osiguranje to vjerojatno nece pokriti (ok, whatever) i da mi zapravo preporuca neku tetu dietitian u lokalnoj samoposluzi koja ce mi dati jednakovrijedne savjete.

Sad se zezam da cu otici u samoposluzivanje, kupiti barem 20 krafni, sjesti, jesti i vikati "upomoc" Mislim, doslovno nemam pojma kako naruciti dietitian pregled u ducanu. Inace, ici cu vjerojatno kod oboje, ove u Mayo Clinic Systemu i ovu ducansku tetu, za koju muz kaze da je zapravo ok (predavala im je nesto na poslu).

Nazalost, necu dolaziti u Zagreb sigurno jos godinu dana. S obzirom da imam skolsko dijete, sad mozemo samo preko praznika.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uzmes praznike kak tebi pase

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, Jelena, stvarno. I ti uzmes praznike kako tebi pase pa izvuces djecu mjesec dana iz skole? Ok, kod mene to tako ne ide.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ne. Ali vidim da svako malo to drugi rade
    Znam tebi ne znaci nist 5 dana jer ti treba najmanje 40 da dodes sim

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobila sam termin kod neke tete nutricionistice 18.6.

Izgleda da se svi naoko (prema informacijama na stranicama Mayo sistema) bave uglavnom edukacijom pacijenata s dijabetesom i onima koji idu na gastric operacije (bariatric, ovaj, onaj). Ova zena je navela general nutrition i wellness kao posebne interese pa se nadam da cemo imati o cemu razgovarati.

Malo sam traumatizirana nutricionistima koje srecem kroz posao ili sam bila u dodiru s njima kroz neke druge izvore jer im se savjeti uglavnom svode na stetnost zasladjenih gaziranih pica (preporuka: diet drinks), pazite da je mlijeko bez masti ili maksimalno 1% i jedite sto manje french fries i potato chips. Nadam se da ce u razgovoru 1:1 ove teme biti zanemarene.

Cekam jos jednu da se javi, onu iz lokalnog ducana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam termin kod neke tete nutricionistice 18.6.

Izgleda da se svi naoko (prema informacijama na stranicama Mayo sistema) bave uglavnom edukacijom pacijenata s dijabetesom i onima koji idu na gastric operacije (bariatric, ovaj, onaj). Ova zena je navela general nutrition i wellness kao posebne interese pa se nadam da cemo imati o cemu razgovarati.

Malo sam traumatizirana nutricionistima koje srecem kroz posao ili sam bila u dodiru s njima kroz neke druge izvore jer im se savjeti uglavnom svode na stetnost zasladjenih gaziranih pica (preporuka: diet drinks), pazite da je mlijeko bez masti ili maksimalno 1% i jedite sto manje french fries i potato chips. Nadam se da ce u razgovoru 1:1 ove teme biti zanemarene.

Cekam jos jednu da se javi, onu iz lokalnog ducana.
    Nemoj se obeshrabriti - nutricionisti (kao i meteorolozi) mogu sirokim narodnim masama dati jedino opcenite upute, a tek u razgovoru 1:1 mogu reci konkretno....

Sorry na offt - ne mogu odoljeti. Sjetilo me na pricu kolege s posla. Njegova sestra je zvala Hidrometeoroloski zavod da pita kakvo ce vrijeme biti taj-i-taj tjedan. Dobila je opceniti odgovor, a nakon toga je rekla "Slusajte, mi se spremamo mijenjati kroviste, bitno mi je da znam tocno, da nas ne uhvati kisa dok je kuca nepokrivena." Meteorolog ju je tada pitao za koordinate, da tocno zna na kojem mjestu se kuca nalazi i javio joj se u roku 10 minuta s tocnom prognozom po satima koja se pokazala 100% ispravnom. Aliiii za cijelu Hrvatsku ili samo za odredjenu zupaniju to se ne moze izvesti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se obeshrabriti - nutricionisti (kao i meteorolozi) mogu sirokim narodnim masama dati jedino opcenite upute, a tek u razgovoru 1:1 mogu reci konkretno....

Sorry na offt - ne mogu odoljeti. Sjetilo me na pricu kolege s posla. Njegova sestra je zvala Hidrometeoroloski zavod da pita kakvo ce vrijeme biti taj-i-taj tjedan. Dobila je opceniti odgovor, a nakon toga je rekla "Slusajte, mi se spremamo mijenjati kroviste, bitno mi je da znam tocno, da nas ne uhvati kisa dok je kuca nepokrivena." Meteorolog ju je tada pitao za koordinate, da tocno zna na kojem mjestu se kuca nalazi i javio joj se u roku 10 minuta s tocnom prognozom po satima koja se pokazala 100% ispravnom. Aliiii za cijelu Hrvatsku ili samo za odredjenu zupaniju to se ne moze izvesti.
    Vidjet cemo za koji tjedan!

Javila se i ova iz ducana, kod njih su konzultacije besplatne, ako zelim setnju po ducanu uz edukaciju citanja etiketa na hrani (to svakako ne trebam, uz godine i godine muke s kilama i dvoje djece s alergijama, tu aktivnost sam skroz apsolovirala). Privatne konzultacije su $125 po satu (uz mogucnost da plati osiguranje, ako opcenito pokriva takve posjete, sto meni vjerojatno opcenito nece jer nemam nikakvu dijagnozu i zapravo "nikakav problem").

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobar vic peterlin mada to nije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    dobar vic peterlin mada to nije
    Ma htjela sam samo reći da je jako teško davati općenite savjete koji bi vrijedili za sve ljude - to se svodi na štetnost slatkih i gaziranih pića i masnoća, baš kako je Kaae i napisala. Prehrana po mjeri kroji se prema potrebama pojedinca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

skužila samo se krivo izrazila
    to je crtica iz života

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kaae, šta očekujes od nutricionista?
    Da ti napravi plan prehrane?

Ako se to može online, možda da ti neki odavde napravi plan, vjerujem da su naši mnogo jeftiniji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iskreno, pojma nemam, odnosno nadam se da mi prvo mogu pomoci odgnonetnuti sto ne valja i sto i kako da mijenjam. Od IF-a, do hrane koju jedem. Je li vrijeme za izbacivanje grupa namirnica, ili nesto pedeseto. Stvarno ne znam.

Nakon toga eventualno konkretan plan, iako to mogu samo i iskljucivo tako da ne iskljucuje djecu, odnosno da je sve dovoljno fleksibilno da moze, uz minimalne varijacije, odgovarati meni, a i maloj djeci (3 i 6 godina) s alergijama na hranu.

Ovoj kod koje imam termin sredinom lipnja je moj cijeli medical history iz Amerike na dohvat ruke, s obzirom da je u istom sistemu. S obzirom da nikad nisam nista bas direktno radila s nutricionistima, ne znam sto bi sve eventualno netko u HR trebao.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne vjerujem da će ti isključivati grupe namirnica.
    A to šta bi im bilo potrebno, stvarno ne znam. Nego mi je taj iznos od 125 dolara velik, ako za manje novce možeš ovdje dobiti isto, samo online.
    I stvarno ti je nezgodno, valja se svima uklopiti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vjerujem da će ti isključivati grupe namirnica.
    A to šta bi im bilo potrebno, stvarno ne znam. Nego mi je taj iznos od 125 dolara velik, ako za manje novce možeš ovdje dobiti isto, samo online.
    I stvarno ti je nezgodno, valja se svima uklopiti.
    Pa nisam sigurna da kod nas konzultacije manje koštaju... Evo primjera: https://www.nu3vex.com/planovi-prehrane-cijena/

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa kod nas su konzultacije i izrada plana prehrane kod nutricionista oko 500kn, pa cak i do 1000
    nije to bas puno manje usporedujuci standard

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pa kod nas su konzultacije i izrada plana prehrane kod nutricionista oko 500kn, pa cak i do 1000
    nije to bas puno manje usporedujuci standard
    Eto, ni cijene nisam znala. Možda je kod nas jeftinije, ipak je kod nas manji standard nego u HR, a vjerujem da ima školovanih ljudi koji znaju svoj posao.

Kaae, iščekujemo s tobom taj 18.06.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rekla bih da je to puno gore, uz usporedbu standarda.

Bas me zanima sto ce biti jer, kao sto rekoh, pojma nemam. Sad cu nestrpljivo cekati taj 18.6. ili sto vec.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

J-la se super sjetila.
    Lako dogovoriš s nutricionistom razgovor preko Scypea, izneseš svoju povijest, probleme, specifičnosti, naknadno pošalješ ako treba neke dodatne podatke vezane uz zdravstv.stanje i probaš par mjeseci po novom jelovniku.

Zaista nemaš što izgubiti, a vjerujem da bi ti cure mogle nekog provjerenog preporučiti. Zašto ne probati, nemaš što izgubiti?!

Sretno kojeg god nutricionistu izabrala!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Predugo se mučiš s tom situacijom, baš mi je žao.

Držim fige da se ukaže neko rješenje uskoro!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni se to ne čini puno novaca ako je za poboljšanje zdravlja, bolji osjećaj, povratak energije i u konačnici bolju kvalitetu života.

Općenito mislim da na zdravlju ne treba “škrtariti“ a na svemu drugome se može. Hoću reći tako postupam kad se radi o meni i članovima obitelji.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.05.2019. at 22:39

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to ne čini puno novaca ako je za poboljšanje zdravlja, bolji osjećaj, povratak energije i u konačnici bolju kvalitetu života.

Općenito mislim da na zdravlju ne treba “škrtariti“ a na svemu drugome se može. Hoću reći tako postupam kad se radi o meni i članovima obitelji.
    Nije problem dati novce, problem je u tome što plaćaš osiguranje cijeli svoj radni vijek, a to ti nije pokriveno. Ali to je offt.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Istina Peterlin, a opet s druge strane su pokrivene neke usluge koje opet nema šanse da ću koristit preko zdravstvenog nego odem privatno (npr. zahvati na venama).

Meni se čak čini da kod nas postoji ambulanta “za probleme s težinom“ (ne znam točan naziv), međutim već pretpostavljam kako jedan te isti papir prehrane daju svim pacijentima, nema tu individualnog pristupa koji je prijeko potreban.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •