Stranica 40 od 56 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaae podijeliš dnevni meni?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae podijeliš dnevni meni?
    Daleko sam od toga da imam razradjene menije, tim vise sto nije sigurno da ce ovako ostati.

Za sad sam, za dorucak koji mi koliko-toliko odgovara, usvojila islandski skyr (150g) s 10g chia sjemenki i jednim champagne mangom (120 - 150 grama). Sve to skupa ubacim u kutijicu pa u frizider prije spavanja. Taman dovoljno vremena da chia odradi svoje. U dorucak brojim i espresso kavu s mlijekom, bez secera. Ako ujutro vjezbam (s trenericom sam obicno ujutro), ne jedem prije treninga, niti pijem kavu. U jucerasnjem jogurtu sam imala i 15g maslaca od badema.

Danasnji rucak je mjesavina mlade zelene salate (onako, zdjela, kalorija ima ravno 12 - mjerila sam iz zezanja), 28g gorgonzole, 50 grama svjezih borovnica, 20 grama susenih brusnica (zasladjene sokom jabuke) i 40ml balsamica od crnog ribizla. To je sve skupa salata, voce i sir i sve. Uz to komad domaceg bureka/gibanice. 1/8 okruglog protvana za americku pitu (200 kalorija prema mojem receptu, sve izmjereno).

Jucerasnji rucak je bila kutija smrznutih povrtnih lazanja, 350 kalorija, dobar omjer makronutrijenata i dobri ogranski sastojci (to jedemo kad nema druge ) i uz to dodatak od 120 kalorija mijesanih orasastih plodova.

Vecera je sinoc bila na sve strane - 70g lososa pecenog u pecnici, 1/4 zlice maslinovog ulja, naan (90 kalorija), 100g mahuna na pari i 1/16 tog istog bureka, u nadi da cu tako dodati sto fali. I dalje je falilo.

Kao sto vidis, ovo je za sad totalni kaos.

Danasnja vecera je nepoznata.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dorucak za vikend, 20 grama pancete, 1.5 jaje (kajgana bez ulja), 50 grama ribanog cheddar sira, 1 multigrain low-carb wrap i 3 zlice salse od ananasa. Sve to zajedno u obliku burrita.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala. Ja ne reagiram dobro na Uh tako da pretpostavljam da bi ja dobivala a ne gubila kg. Kako dokica objašnjava to što ti napokon mršaviš? Naravno kada ju pitaš..)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rekla je da ne zna, odnosno da ne moze puno toga znati napamet. Cini joj se da je dobra ideja "resetirati" organizam uobicajenom prehranom, s tipicnim omjerom UH, proteina i masti, u okvirima kalorija za koje misli da bi mi bile ok, i s vrijednostima makronutrijenata krojenim tocno za moju tezinu i razinu aktivnosti. Uz to jos, prema preporuci, vodim biljeske o tome kako mi se sto cini (tipa - previse hrane; premalo hrane; od ovog sam sita sto godina, a nakon neceg drugog bih i vola pojela; dobro se osjecam; uzasno mi je; nisam gladna, a u deficitu sam; otisla sam preko a umirem od gladi... ). Prema onome sto sam joj ispricala i imala za pokazati, zakljucila je da sam u principu jela premalo. I da postoji mogucnost da mi u ovom trenutku ne odgovara IF.

Tesko je reci mrsavim li, naravno, ali barem se u ovih pet dana nisam udebljala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kolko je to kalorija kroz dan?
    I kolko chii treba da proradi?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae držim fige da dođe do pomaka upravo u smjeru u kojem si krenula da te kile krenu dalje padat.
    Jako mi je zanimljivo čitat ovakva iskustva, što samo potvrđuje da smo svi mi individue za sebe.
    Sretnoo za dalje!i drž se te nutricionistice,čini se razumna i što je najbitnije dobar je slušač.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Verovatno pomaze i sto sve precizno meris. Otprilike je ipak samo otprilike. Srećno i nek’ se istope kile!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala!

Danas je dan 9, a vaga kaze -2.5kg.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala!

Danas je dan 9, a vaga kaze -2.5kg.
    I kaj ti sad nije pravo?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zbunjena je, vidis da sebi ne moze doc.
    Kaae, disi zeno, disi, sve ce biti u redu!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa moglo bi biti -4.5?

Zezam se. Dobro je, nadam se da ce tako i ostati (ne mora tim tempom, to je puno). I jos ako se uspijem istrenirati za lakse/brze mjerenje makronutrijenata.... U ponedjeljak idem opet kod nutricionistice, bas me zanima hoce li sto mijenjati.

Za sad sam primijetila da ne uspijevam u 1,400 kalorija ugurati svu gramazu makronutrijenata. Moram je pitati je li stvar u tome da nisam dovoljno precizna kod izbora hrane ili je to tako bas zbog toga sto mi je dala raspon za svaki makronutrijent, za svaki obrok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa moglo bi biti -4.5?

Zezam se. Dobro je, nadam se da ce tako i ostati (ne mora tim tempom, to je puno). I jos ako se uspijem istrenirati za lakse/brze mjerenje makronutrijenata.... U ponedjeljak idem opet kod nutricionistice, bas me zanima hoce li sto mijenjati.

Za sad sam primijetila da ne uspijevam u 1,400 kalorija ugurati svu gramazu makronutrijenata. Moram je pitati je li stvar u tome da nisam dovoljno precizna kod izbora hrane ili je to tako bas zbog toga sto mi je dala raspon za svaki makronutrijent, za svaki obrok.
    Ne gleda se strogo svaki makronutrijent za svaki obrok.
    Gleda se dnevni zbroj. I nije isto 1400 kcl i 1500 kcl

Proteini i ugljikohidrati su 1 gram=4 kalorije
    Masnoce 1 gram= 9 kalorija
    Pomnozi zadanu kolicinu sa ovi brojevima i eto ti kalorija. Ne mozes biti isto 1400 i 1500

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve u svemu dobro ti ide.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zato i mislim da mi je dala raspone za svaki obrok, plus ukupnu maksimalnu dnevnu vrijednost. Za kalorije, 1,400 - 1,600 (nikako ispod, a bas i ne iznad). Sto se ovog tice, vecinu dana mi je 1,400 uvrh glave. Ponekad sam stvarno i pojela nesto samo da dodjem do tog minimuma.

Ide stvarno ok sad, valjda nece podivljati, a i ako podivlja, valjda cu imati ovu tetu na raspolaganju da proba raspetljati. I dalje mi je cudno jesti toliko UH.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae bravoo, pa to je izvrsno napokon pomaci nakon toliko vrćenja u krug!

Nemoj se zamarat s uh, vidiš da s njima mršaviš. A koliko kužim nije ti ni strašno teško držat se zadanog.
    Držim fige za dalje!!!

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Moram ovdje na temi koja me poticala i motivirala i s vama proslaviti 35 kilograma manje. Prije točno dvije i pol godine, na Novu godinu 2017. stala sam na vagu i definitivno odlučila da ne želim više imati 97 kg.
    Počastila sam se s dva grudnjaka i majicom.
    Nakon ne znam koliko godina normalno nosim ljetne haljine i nemam osip od trenja među bedrima, ne bojim se ući u bus bez klime, znojim se puno manje. A da ne pričam koliko se snažnije osjećam u tijelu koje mi više nije uteg koji me koči, sputava i z kojemu se tako krasno osjećam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mila majka prvotno napisa Vidi poruku
    Moram ovdje na temi koja me poticala i motivirala i s vama proslaviti 35 kilograma manje. Prije točno dvije i pol godine, na Novu godinu 2017. stala sam na vagu i definitivno odlučila da ne želim više imati 97 kg.
    Nakon ne znam koliko godina normalno nosim ljetne haljine i nemam osip od trenja među bedrima, ne bojim se ući u bus bez klime, znojim se puno manje. A da ne pričam koliko se snažnije osjećam u tijelu koje mi više nije uteg koji me koči, sputava i z kojemu se tako krasno osjećam.
    Cestitam na poboljsanju kvalitete zivota.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

svaka cast, zasluzujes i vise od grudnjaka i majice

kaae, bravo za napredak, drzim fige za dalje!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čestitam Mila majka, izvrstan posao si odradila!!
    Na koji način si izgubila kile i održavaš kilažu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bravo, Mila Majka! Odlican uspjeh i, sto znam iz iskustva, odlican osjecaj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kaae, sto kaze teta?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, sto kaze teta?
    Idem tek za nesto manje od 3 sata! Vaga kaze -3.
    Danas je dan 11.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nestrpljivo čekam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, bila. Danas nismo razglabale sto godina, "izbacila" me van u nekih 20-25 minuta. Zadovoljna je napretkom, kaze da nastavim ovako pa se opet vidimo za mjesec dana.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa super je to Kaae.
    Sretno dalje!!!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mila majka, bravo!
    Kaae, napokon, bas mi je drago da je krenulo. Drzim palceve za dalje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo, mila majko!
    Svaka čast!
    Osjećaj je odličan!
    Kaae, i tebi sretan nastavak!

Ja sam prije mjesec dana stala na -10. I sad opet brljam jer sam bila na putu... sad se treba vratiti na staro

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrijeska pa i ti si odlična s -10kg

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mila majka, svaka čast, čestitam!

Vrijeska, zavidim

Kaae, prviput mi je zanimljiva neka teorija o prehrani. Pratim i bodrim!

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Hvala vam svima na ohrabrenju!
    Summer, kupila bih si ja još svašta, imam 500 ideja samo sam htjela naglasiti da nagrada nije bila čokolada ili nešto što bih si prije poželjela. Sad kad sam konačno došla do cilja ili posve nadomak cilju, stvarno mi se uopće više ne izaziva vraga s izletima u slatko.
    Pojedem ja koji put i nešto slatko, no to više ima društvenu ulogu, tipa kad se nešto slavi, naravno da uzmem i torte, sladoleda, što već bude, ali nema više onog puštanja kola niz brdo pa se dan za slatko pretvori u tjedan za slatko pa, u konačnici, stalno jedem slatkiše i imam tijelo kakvo ne želim...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala vam svima na ohrabrenju!
    Summer, kupila bih si ja još svašta, imam 500 ideja samo sam htjela naglasiti da nagrada nije bila čokolada ili nešto što bih si prije poželjela. Sad kad sam konačno došla do cilja ili posve nadomak cilju, stvarno mi se uopće više ne izaziva vraga s izletima u slatko.
    Pojedem ja koji put i nešto slatko, no to više ima društvenu ulogu, tipa kad se nešto slavi, naravno da uzmem i torte, sladoleda, što već bude, ali nema više onog puštanja kola niz brdo pa se dan za slatko pretvori u tjedan za slatko pa, u konačnici, stalno jedem slatkiše i imam tijelo kakvo ne želim...
    Bravo! Svaka, svaka ti čast! Samo ustraj i dalje i uživaj u slici u ogledalu

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Što se prehrane tiče, izbacila sam slatkiše (osim iznimno) i sve pekarske proizvode. To je hrana koja je kod mene razvila pravu ovisnost, što sam ju manje jela, to sam ju, s vremenom, manje i htjela. Dakle, nikad ju tijelo doista nije trebalo, već sam se navukla i sad kad sam čista uopće, ali uopće mi ne fali. Ne tvrdim da bi tako ostalo kad bih se počela nagrađivati.
    Glavno pitanje mi je uvijek jesam li stvarno gladna ili mi se baš nešto malo jede. Stoga više gledam na sat, a manje u frižider jer, primjerice, znam da nakon doručka u 7 trebam pojesti nešto oko 11 i to onda jest prava glad.
    Shvatila sam da mi jako odgovara prehrana koja teži prema lchf, ali nije nikako čisti.

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Krvna slika mi je bolja od svih do sada, željezo nikad tako dobro kao sada, puno više imam snage tako da se definitivno nisam zdravstveno unazadila. Sve je to išlo vrlo postupno. Kod mene pali to da nema puno praznog hoda i situacija u kojima mozgam što bih mogla jesti. Doručak si spremim unaprijed, užinu oko 11 također, ručak isto ili eventualno improvizacija, ali najviše tu bude šunke, sira, jaja, voća, povrća, a popodne ili navečer najviše voća ili ako sam baš jako gladna, može i nešto više, no to je ipak rijetko jer se tijekom dana najedem.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kaae,nadam se da će reset uplatiti i kilogrami lijepo ići dolje...
    Mila majka, tvoja priča zvuci bas motivirajuće...
    Ja sam evo zapela... dugo već vučem višak kilograma, izgubim 2-3, pa vratim 4...

Prije tačno godinu dana ostala sam trudna, sa 88 kg! Tu sam se već bila zabrinula jako, jer sam u prve dvije trudnoće dobila po 25 kg... i tako, uz šećer na granici, umanjila sam hljeb i slatko, pila vodu s limunom kroz dan, nisam jela obilne obroke - nista drastično... i na porod otisla sa svega 8 kg u plusu, odnosno 96. Nakon poroda ubrzo sam bila na predtrudnickoj kilaži, a mjesec dana kasnije i 5 kg u minusu. I tu sam zapela i stojim evo već 3 mj... ma ni grama dolje...
    istina jedem vise nego u trudnoći, ne lišavam se vise ni dezerta... a nikako se motivirati na vjezbanje...
    Ljuta sam sama na sebe, a nikako da nesto poduzmem...
    Možda me ovakva javna ispovijest pokrene ka ciljevima (prvi je sići ispod 80, sto nisam od 2014)...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mjesec plus jedan dan; sigurni manjak od 3.5 kg. Krenulo je super brzo, onda usporilo, ALI... dobila sam bila mengu, normalnu i na vrijeme, a uz nju nije nista otislo u plus, tako da sam skroz na konju. Otkako je sluzbeno i zavrsila (prije negdje dan i pol), otislo je pola kile tako da sam ovaj cas samo i iskljucivo pozitivno nastrojena. (Mogu ja to, ponekad. )

Zao mi je sad sto nisam nista mjerila u centimetrima jer pocinjem primjecivati da se neki dijelovi tijela skroz mijenjaju. To sumnjam da ima direktne veze s 3.5 kg jer je to, kolicinski, sasvim zanemariv gubitak za moju kilazu, ali moguce je da se napokon vide rezultati strength treninga, koji su zadnjih pola godine stvarno ucestali, redovni i intenzivni. Noge (naravno, sto ce drugo... konj ostaje konj ) su sve cvrce, ali manjeg obujma, a naveliko se tope i sise, sto moze imati i veze s tim da je dojecem djetetu 3.5 godina.

I dalje jedem po rezimu nutricionistice i postaje sve lakse jer uspijevam brze prepoznavati kolicinu makronutrijenata, naravno pogotovo u hrani koju cesto jedem. Naucila sam se ponovno na dorucak i cini mi se da mi, ovakav kakav je sad, odgovara (npr. nije mi uopce falio kad sam ga izbacila zbog IF-a).

Mucim se najvise s mastima, zna se dogoditi i da mi fali trecina dnevne preporucene kolicine. S proteinima obicno nemam problema, a UH me najmanje brine kad usfali (sto se takodjer dogadja).

Gdje da nadjem masti? (A da ne guram zlicu ulja u nesto u cemu mi to ulje ne treba...)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Masti?
    U čipsu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Masti?
    U čipsu.
    Daj nesto drugo; da barem uzivam u "zabranjenom".

Cips mi je bezveze.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cvarci? Jel ih ima preko bare?
    Super za rezultate, odlicno...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bucine kostice ili avokado

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Orasi, bademi, sjemenke. Ja sam si od sjemenki i kiselog vrhnja smislila takav doručak koji je bombica, a bez žitarica.
    Inače, Kaae, što ti misliš zašto je sada napokon krenulo? Što se tebi čini, u čemu je mogao ranije biti zez?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma guram orasasto koliko mogu, uglavnom samo izvan kuce (alergije). Cvarke nemam, ali to bas ni ne volim.

Mila majka, ne znam, odnosno jedina bitna razlika su makronutrijenti na koje nisam pazila. Jela sam relativno malo UH (osim iz voca) i sve drugo u normalnim kolicinama, uz oko 200 kalorija vise nego sad (ne svakodnevno). Trenutno me drzi na "skolski uravnotezenoj prehrani", s makrosima tocno izracunatim prema mojoj tezini pa namjestenih tako da stanu u kalorije za koje joj se cini da su neka dobra sredina izmedju deficita i zadovoljenih potreba.

Zapravo me najvise zanima ima li ovo sad veze s ciklusima (zadnja dva) koji su se unormalili, ili je ono krvarenje od preko mjesec i pol samo po sebi znacilo nekakav reset.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

obilno zacini salatu. stavi dobru zlicu ulja (maslinovo, bucino), 10g ulja je 10g masti a to lako ode na salati
    tvrdi sirevi, za cas dodes do potrebne kolicine, spek, avokado...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni ovo zvuči fino ali za nas 4ero a ne dvoje
    Inače jedemo pohamo redovito, svi obozavamo pohane batke i nadbatke

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

možete li mi preporučiti nekog nutricionista koji bi mi pomogao malo oko prehrane, tj slaganja menija kod keto?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pogledaj si stranicu ruled.me

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a evo i Đokovićeve dijete, majko mila odakle mu snage ako samo ovo jede https://www.jutarnji.hr/sport/sve-ta...-vode/9125135/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    a evo i Đokovićeve dijete, majko mila odakle mu snage ako samo ovo jede https://www.jutarnji.hr/sport/sve-ta...-vode/9125135/
    Crveno meso, nedavno je izjavio, godinama nije pojeo, no unatoč tome odbija se klasificirati kao vegetarijanac ili vegan.- Da budem iskren, ne volim oznake bilo kakvih vrsta. Jedem hranu koja se bazira na biljkama već nekoliko godina, ali zbog raznih krivih interpretacija i zloupotrebe tih oznaka, jednostavno ne volim koristiti ta imena.
    Moja je prehrana bazirana na namirnicama biljnoga porijekla, što je jedan od razloga zašto se tako brzo oporavljam. Više nemam alergije s kojima sam se prije borio. I to mi se sviđa - rekao je
    evo, ni on se ne voli svrstavati. ko ni naše forumašice kad ne žele da ih se zove feministkinjama

na temu alergija koje spominje.. ja patim od cjelogodišnjeg rinitisa već godinama i mogu reći da mi se situacija popravila otkako ne konzumiram mliječne proizvode.
    imala sam i ranije jedan izlet od 3 mjeseca kada nisam uopće ništa mliječno jela, a onda sam se opet nekako vratila na staro. meso volim, ne znam kako bih ga izbacila... ali kad bi mi činilo dobro, zašto ne?
    crveno meso i mi rijetko jedemo, isključivo u ćevapima, filanoj paprici i domaćem suhom mesu što nije često.

magriz, hvala ti preporuci. virnula sam sinoć, moglo bi mi pomoći da ne glavinjam.
    jer sad stvarno više ne znam gdje griješim i pomalo gubim volju jer sam stvarno disciplinirana i nemam izlete kad sam u režimu i zato me ljuti neuspjeh.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    evo, ni on se ne voli svrstavati. ko ni naše forumašice kad ne žele da ih se zove feministkinjama
    pa on se ni ne moze svrstati po prehrani ni u vegetarijance, a jos manje u vegane, docim...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AM , pratis li dobro unos kalorija? Jer bez toga keto, neketo nema rezultata. A na keto se lako unese dosta kalorija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •