Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ako si gladna, nisi u ketozi i onda nema mršavljenja
    Ne razumijem. Hoćeš reći da se mršavi jedino u ketozi?
    Peterlin, a što tebe muči?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mila majka prvotno napisa Vidi poruku
    To je teorija ketogene dijete u kojoj jako srezes ugljikohidrate pa onda tijelo prede sa glukoze kako goriva na masnoce, odnosno ketone.
    Ketoza je zapravo sposobnost organizma da iz masnoca stvara ketone koji su energija .
    Cilj ketogene dijete je uci u ketozu, prebaciti organizam na ketone i tada lakse ,te ketone dobivas iz svojh masnoca.
    Prednosf ketoze je ta sto nema promjena secera u krvi koji zapravo uzrokuju glad ( jer su seceri na minimumu).
    Ali moras srezati i kolicinu kalorija da bi organizam trosio vlastite masnoce, a ne samo one iz hrane.
    Ali i kad si u ketozi moras paziti na kolicinu , odnosno kalorije.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.07.2019. at 13:55

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam 10 kila kojih bi se rado riješila, ali traju mi već 18 godina (ne mijenjam težinu, stalno sam takva od drugog poroda). Baš sam neki dan probala suknju koju sam tada nosila, uredno stanem u nju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno da ne
    sirius je sve vec fino pojasnila. a i cinjenica da kad ljude koji jedu puno UH, stavis na prehranu bez UH (max 30g dnevno) onda vrlo jednostavno dolazi do mrsavljenja
    naravno, i ako paze da unesu max 1g proteina/TT, onda su definitivno u ketozi i kalorije se lako kontroliraju

Peterlin, probaj jednostavno promijenit svoju kuhinju, po receptima, dosta pohas i spremas zapeceno. smanji kolicinu skroba i preusmjeri na lisnato povrce

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da ne
    sirius je sve vec fino pojasnila. a i cinjenica da kad ljude koji jedu puno UH, stavis na prehranu bez UH (max 30g dnevno) onda vrlo jednostavno dolazi do mrsavljenja
    naravno, i ako paze da unesu max 1g proteina/TT, onda su definitivno u ketozi i kalorije se lako kontroliraju

Peterlin, probaj jednostavno promijenit svoju kuhinju, po receptima, dosta pohas i spremas zapeceno. smanji kolicinu skroba i preusmjeri na lisnato povrce
    Nije meni pohano problem, jer ja nisam ljubitelj toga nego djeca. Problema su dva: količina (trebalo bi uzeti manji tanjur) i pekara (ljubiteljica peciva vrsta raznih). Znam ja da bi se puno toga riješilo da se vratim na način prehrane koji sam imala prije udaje (juhe, salate, škrob samo vikendom) ali eto - lijena sam, iako vidim da ću zbog zdravlja (kičma, stopala) morati nešto poduzeti po tom pitanju. Zato bi mi dobro došla tablica, da ne mislim i ne vrludam.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni osobno manji tanjur nije opcija, gladovati ne mogu, to ne znači da se moram prejedati. Samo kada je 2/3 tog velikog tanjura zelenjava onda je sve ok. Ponekada imam i problem doći do 1200 kalorija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •