nismo dugo kafenisale, pa zato![]()
lab nalazi. pa kad sam prestala s keto i pocela tamanit nutelu i sva junk sranja secer pao na normalu kao i masnoce. istina, tada su antitijela otisla u nebo i vratio se gastritis
pa sam probala modificiran lchf, i to bi nekako funkcioniralo na svim poljima ali ja nisam umjerena osobacitaj: tesko mi je ne jesti, a jos teze jesti
![]()
Par stranica prije stavila sam link na kanal jedne zene koja je imala problem sa redukcijam , kolicinom energije i neumjerenosti ...
Meni je zapravo bilo zanimljivo gledati njezino iskustvo kad se odlucila rehabilitirati. Nema tu umjerenosti. Dala si je dozvolu da jede sve u kolicinama koliko tijelo trazi. Jela je ogromne kolicine hrane i natukla hrpu kila.
To je zapravo teorija da je ljudska rasa postila ( redukcija u kolicini i vrsti hrane zbog mrsavljenja danas) i/ili bila izuzetni fizicki aktivna ( danas intenzivna tjelovjezba) u vremenima seoba. Kad su trazili nove izvore hrane. Ali tada bi pleme kad je doslo do novih izvora hrane imalo gozbu. Danima i mjesecima. I da je to zapravo potreba tijela da se oporavi od posta, a ne emocionalna glad .
Uglavnom, nakon perioda koji je trajao mjesecima u kojem je ona osjecala ogromnu glad i natukla hrpu kila, tijelo i mozak su se odjednim resetirali. Ona tvrdi da je tijelo i um shvatio da je period gladovanja prosao. I prestala je jesti toliku kolicinu hrane. Nije vise osjecala potrebu . I tijelo je odjednom pocelo gubiti na kilazi. Bez napora oko hrane i vjezbanja. U svakom slucaju zanimljiva teorija.
Posljednje uređivanje od sirius : 01.08.2019. at 14:21
e bhg onda, to i jest problem kod ovisnoti
dok je upražnjavaš mrziš se, kad prestaneš opet želiš...
Nisam bitna ja kao ja, nego želim reć da je problem debljine, kad je promatramo samo kroz hranu, vezan za unos količinski i za vrstu hrane..
Na 167 ja lako prijeđem 60-62 ako se opustim s hranom.. I tada se ne osjećam ugodno..
Zato u gostima često kažem da nešto ne volim, radije nego da probam pa se ne znam zaustaviti..
Meni pomaže zamislit koliko hrana (kolači, torte..) brzo prođe kroz usta a jako se dugo zadrži na meni..
Il se sjetim kako mi je teško bilo trčat il vježbat pa ne želim pokvarit učinak prejedanjem.
Hrana je energija za život i najvažnije bi bilo shvatit uzrok što tko liječi hranom kad je u fazi pretrpavanja.
Eto neću više na ovoj temi, sretno svima
rekla bih da je idealna težina stvarno individualna. ja na 169 cm sebi izgledam i osjećam se najbolje s oko 65 - 67 kg, s manje od toga izgledam očajno, a čini mi se da je to daleko od neke idealne težine po tablicama (sjećam se neke, visina minus 110 za žene).
Ja bih rekla da ljudi koji zapravo nemaju problem sa prekomjernom tezinom ( kao npr. bubica) mogu imati problem s hranom i precepcijom slike svoga tijela.
Isto tako ima ljudi koji nisu u tzv normalnom BMI -u , a nemaju problem sa hranom , energijom i svojom percepcijom tijela.
Pa sad kome pravo kome krivo.
Par stranica prije sam stavila link na jednu osobu koja govori bas o tome i rehabilitirana je od poremecaja hranjenja.
Posljednje uređivanje od sirius : 01.08.2019. at 14:11
Koja je u direktnom kontrastu sa epidemijom pretilosti kojoj svjedocimo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Imam dojam da je pola svijeta pretilo , nezadovoljno i miri se sa tim
Druga polovica nije pretila , ali se bori da ne postane ( ostane) i nezadovoljni su jer si stalno nesto uskracuju.
I onda postoje neki tamo rijetki pojedinci koji nisu pretili i nemaju osjecaj da si nesto uskracuju i njihovo stanje ne zahtjeva trud.
Pa razumljivo - u ovu grupu ulaze mnogi alergičari, dijabetičari i drugi kronični bolesnici...
Ja se borim sama sa sobom da si stvari u glavi postavim baš tako - uzimati hranu kao lijek, bez pretjerivanja i kraj priče. Treba jednostavno početi tako razmišljati. Znam ja to, ali mi baš ne ide, a opet - morat ću upravo to napraviti, ukoliko želim sama sebi osigurati zdrav i ugodan nastavak života. Doslovce.
Me i se cini da to nije samo dojam nego blize istini, sto je lako moguce sa jeftinom ponudom lose hrane.
Ja sam ova druga polovica. Već 25 godina de borim da ne bih postala pretila već da bih bila osoba s viškom do +5-10 kg.
Nisam so nikada mogla dopustiti tj jesam da jedem koliko mi se jede jer doslovce 5 dana opuštanja znači 2-3 kg više a odgovorno tvrdim da ni količine ni hrana nisu proporcionalne tome. I tako se ja već 25g borim s osjećajem gladi i s tim da si stalno nešto uskraaćujem.
Godine su donijele nešto pozitivno a to je da ne želim više biti mršava i da sam shvatila da sam pješčani sat i da imam i prednjicu i zadnjicu i da sam žena s oblinama i da sam se konačno s tim pomirila.
Pa da, zadovoljna sam uskraćivanjem i izgledam solidno..da si ne uskraćujem ne bih bila zadovoljna..obično mi kažu da sam čvrst karakter a ne da imam poremećaj jer nije stvar da ja odbijam svu hranu.
Ja ne jedem gluposti od kojih nikakvih koristi nemam osim što se onda dugo družimo zajedno.
Posljednje uređivanje od bubica27 : 02.08.2019. at 09:25
Info:postoje vitamini b complex koji eto ne otvaraju apetitza one koje mozda trebaju a boje se uzimati radi otvaranja apetita. Ja sam probala od twinlaba a mislim da ima i solgar a vjerovatno i drugi.
Ovih dana dosta objava na fejsu na ovu temu ima Neven Ćuk-osobni trener (par zadnjih objava).
Kome se da, neka zaviri.
Između ostaloga spominje gladovanje/usporavanje metabolizma/ nemršavljenje (al kao mit).
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.08.2019. at 14:53
Nemojte me tagirati ispod njegovog posta o tom mitu ili stvarnosti; nemam zivaca za to.
(Ne vjerujem uopce da se covjek deblja od usporenog organizma zbog gladovanja, ne. Nije u tom stvar.)
Posljednje uređivanje od Kaae : 02.08.2019. at 16:54
Evo, pogledala sam. Da mi je los dan, iznervirao bi me. Ovako, ugasila sam prozorcic i odo' dalje.
Nije da se ne slazem s njim onako geralno, ali kategoricke tvrdnje mi malcice dizu tlak. Malcice.![]()
Mene je iznervirao, ali i loš mi je dan.![]()
Osim što sve pojednostavljuje i profil mu je prepun kategoričkih tvrdnji, postavlja se s visoka. Ovo sa taganjem osobe koja misli da jede premalo, a ne gubi na težini.Zašto? Da on dobije još jednu novu osobu koja će vidjeti njegov profil, a pri tome uopće nije bitno kakav će osjećaj taj tag izazvati kod tagane osobe. I onaj post sa instagramušama koje ne znaju zbrojiti dva i dva.
![]()
Je zvuči kao da se postavlja s visoka, nije baš da ga pratim, al povremeno vidim na fejsu.
Je zna bit vrlo isključiv al ovo što kaže Danka to treba povremeno da se uputi ljude u osnove.
Al mora mu se priznat oma takve transformacije ljudi, u 2-3 mjeseca da su neprepoznatljivi. Hoću reć on očito zna šta radi, a sad jel nekome odgovara njegov pristup ili ne, to je druga stvar.
Oni koji rade s njim kažu da je vrhunski profesionalac.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.08.2019. at 19:23
Ja bih voljela vidjeti nakon tih fantastičnih transformacija u 2-3 mjeseca kako ti ljudi žive i izgledaju nakon 2-3 godine i koliko ih u postotku održi to.
Koliko sam čula, njegovih dosta zato što radi na principu promjene životn.stila, a ne radi vidljive promjene na kratke staze u tome i je fora.
Radi na psihi ljudi u tom stilu da shvate i prihvate neke stvari. Obično su kod njega bar po godinu dana.
No nemam iskustvo iz prve ruke, samo prenosim
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.08.2019. at 21:17
Lili pa on baš sebe reklamira suprotno, da ako ga se sluša, željeni rezultati se mogu postići u kratkom roku.![]()
I na slikama tih transformacija piše gore 12 tjedana. I radi samo online treninge. U biti možda vi koji gledate na fb to ne vidite, ne znam jel objavljuje, ja gledam na instagramu. Meni šteta guzica i sisa što ženama uništi, ali valjda one to žele.
Nemam pojma, vidim da piše dosta i o tim proteinima u prahu i sličnim preparatima. Ja to nikad ne bih pila jer znam osobu koja se na taj način otrovala olovom. Doslovno, olovo u proteinima. Ne ulijeva mi taj pristup neko povjerenje, ali ako ima ljudi kojima paše, super.![]()
Riri da mogu se postići, ali i održati.
Ne trenira on samo on line, ljudi mu dolaze na treninge i vodi ih. Jako je fleksibilan s terminima. Osim ako nešto nije promijenio.
Ne znam za proteine u prahu, al nemojte radit bauk da je to odmah sve neka tamo “kemija“.
Ja sam totalni prirodnjak, pa konzumiram povremeno (recimo kad sam u nekim žešćim pripremama) proteine od konoplje,to je prah sjemenki konoplje. Prirodan s dodatkom omege, eco i vegan friendly. Zašto to uzimam u pripremama? Pa zato što ne želim izgubit svoju guzicu
Inače nisam pobornik nikakvih dodataka, al kad si izložen velikim sportskim naporima, treba se češće kontrolirat i uzet što ti fali npr. željezo.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.08.2019. at 23:10
Ne ulazim u ove što se bave bodybuildingom ali meni kad bi spomenuo proteine u prahu ja bih mu rekla doviđenja. Prehranom se sasvim dovoljna količina proteina može unijeti.
Ne vjerujem u te 12-tjedne transformacije. Moj svaki pokušaj skidanja kila je do sada dugoročno bio neuspješan jer sam si zadavala te ciljeve da u cca 3 mjeseca skinem toliko kila.
Sad sam prvi put krenula mijenjati prehranu bez cilja kada i koliko već idem promijeniti prehranu a rezultati će doći kako dođu. Za sada mi glava fznkcionira.
Mitovski,
Bravooo za glavu
Kaae sad sam tek skužila za tagiranje šta si rekla
Riri nemam instagram, pa ne vidim.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.08.2019. at 23:11
Bravo Mitovski. Svaka čast za stav, mislim da i jeste najbitnije prvo postaviti stvari u glavi.![]()
Ne znam Lili, na instagramu piše da je trenutno dostupno samo online treniranje. Nije ni bitno, ne planiram trenirati, samo kažem.![]()
Prema proteinima u prahu i prema drugim dodacima stvarno imam toliku averziju da ih nikad ne bih smiksala i popila. Znam ja da je to moj psihički problem, je*iga.![]()
Da nam je samo to psih.problem di bi nam bio kraj
Slažem se da je najbitnije prvo posložit glavu.
Ja sam danas poslozila svasta, no glava nije bila na popisu.
Drz'te fige, sutra (tj za nekoliko sati) je fundraiser koji organiziram vise manje sama.
Mozda sam smrsavila od priprema.![]()
Baš zadnjih dana razmišljam o stvarima koje su se na zadnjim stranicama teme ovdje vrtile. Pogotovo ono što je Sirius pisala da je cijelo vrijeme polugladna pa reakcije da joj nije dobro složen meni i slično.
Bila sam na tjedan dana vrlo aktivnog, planinskog odmora. U planinama sam prije tri godine shvatila da ne želim više da mi moje tijelo bude prepreka za toliko lijepih stvari i odlučila da želim puno toga promijeniti. I od tada se odista sve promijenilo.
Iskreno, često imam osjećaj nakon obroka (i možda je to ona poluglad o kojoj se pisalo) da bih mogla pojesti puno više od onoga što sam pojela. S druge strane, jako sam dobro svjesna kamo me dovelo jedenje onoliko hrane koliko mogu/želim pojesti.
Dakle, nakon obroka nisam više s težinom u cijelom tijelu i troma, već mogu odmah poletjeti za djecom
Uglavnom, svjesno biram reći ne svojim željama jer konačno izgledam kako već godinama želim. Ali da kažem da nikada nisam gladna, doista bih lagala jer sam vrlo nadarena za maštanje o svakojakim delicijama i imam dobar staž u prejedanju, a to zapravo nije prava glad već više navika da jedem previše i da ne razlikujem glad od želje za nekom hranom.
Posljednje uređivanje od Mila majka : 05.08.2019. at 14:47 Razlog: Tipf
Meni je ovo najbolji post na ovoj temi. Ono sto mi se sviđa je to sto je napisan bez dociranja i pojednostavljivanja.
Osobito ovaj dio sa svjesnim odricanjem. Mislim da je (u ovom ili onom obliku) vecini zena koje su ikad imale probleme sa tezinom upravo u ovome kljuc - jesmo li u stanju svjesno se odreci necega (sto jako zelimo, jer ako ne zelimo jako onda to nije odricanje).
Tebi Mila majka zelim puno uspjeha u odrzavanju!
Draga Betty Blue, hvala ti na lijepim komentarima i željama. Nisam htjela odmah odgovarati da ne monopoliziram temu.
Mislim da sam do svega što sam napisala došla tij
... tijekom godina. Kad sam bila mlađa (20+), uvijek sam mislila da će se linija već nekako s godinama riješiti, da se meni, eto, više prima, a nekome manje. Nakon 35 godine za mene je došlo doba malo veće zrelosti i iskrenosti. Kad se okrenem oko sebe i pogledam žene koje me svakodnevno okruženju, one koje jesu sve i svašta i u neodmjerenim količinama, redovito imaju višak kilograma. I koje su vitke, uglavnom to nisu slučajno.
Kaae nam se ništa ne javlja.
Ima li kakvih novosti, Kaae?
Tu sam, tu sam. Guzvetina je - moji su u gostima, pokusavamo nekamo putovati dok su tu i dok ne pocne skola (bili smo par dana u Omahi, sad cemo par dana u Chicago i onda je to to za ovo ljeto), raspremam nesto kao po kuci, prodajemo staru kucu... Plus pokusavam pohvatati sve na poslu jer me nije bilo par dana, a sad opet idem na put. Kaos na sve strane.
Bila sam kod nutricionistice i ona je zadovoljna napretkom, a valjda sam onda i ja. Nakon menge, koja je opet dosla na vrijeme i trajala normalan broj dana, sad sam na nekih 4 - 4.5 kg u minusu, sto bi trebalo biti ok za nekih 2 mjeseca kaoticnog zivota. Ja bih da ide brze, ali izgleda da je to totalno nerealno za situaciju, godine, hormone, sto god. Prema trendovima od prije posjeta nutricionistici, kroz 3 ciklusa bih bila u plusu 3 - 6 kila pa je ovo onda super.
Rekla je da mi do daljnjeg ne bi nista mijenjala, da i dalje jedem 1,400 - 1,500 kalorija na dan, jednake makronutrijente kao do sad i da se vidimo krajem listopada (i da se naravno javim u bilo kojem trenutku ako imam pitanja ili nesto opcenito trebam).
Postaje mi malo lakse ocijeniti koliko je cega u cemu, ali da je super lako, nije. S obzirom da vecina hrane koju jedem nije nesto iz kutije, tesko mi je napamet pogadjati makrose (valjda cu jednog dana i to bolje nauciti), dok s kalorijama znam puno bolje. No sto je, tu je. Ne mogu reci da sam gladna ili zeljna tko zna cega, ali recimo da je ovo mjerenje sad nekakva moja tlaka. U subotu idemo na put i morat cu pogadjati kako znam i umijem sto jedem i koliko sam pojela. Imat cemo kuhinju u stanu, ali nerealno je ocekivati da cu imati vremena pripremati obroke, s obzirom da cemo biti u Chicagu samo cetiri noci.
Sise su mi se smanjile i primjecujem po robi da mi drugacije stoji ili cak pada, ali dio toga pripisujem i vjezbanju, gdje sam opcenito najvise napredovala.
Ok, to bih mogla i bez vage, lol
Kaae bravo! Ipak se pomaknulo, odlično! Meni isto ide sporo, mojih 4-5kg gubitka je trebalo 3 mjeseca. Prije 5 g ovim načinom prehrane bi to već bilo - 10.
No evo da prijavim još - 2 kg izgubljene na moru kao posljedicu velikih vrućina i gubitka ikakvog apetita.
Posljednje uređivanje od mitovski : 14.08.2019. at 22:53
Draga Kaae, hvala ti na apdejtu. Ni meni napredak uopće ne djeluje malenim. Ma, svakih pola kile je već velik napredak. Da imam digitalnu vagu, vjerojatno bih se veselila i svakom dekagramu manje.
Kaae, samo naprijed, ne ide to linearno... Sve će biti ok.
Ima li igdje ikakvih novosti? Ja već duže vrijeme uspijevam održavati težinu koju sam htjela, ali sam malo po malo opet uvela slatko. I sad vidim da se ovisnost rapidno vraća.
Posljednje uređivanje od Mila majka : 23.09.2019. at 01:24
I zato sam se sama sa sobom odgovorila da nema slatkog do Božića. To su tri mjeseca i vjerujem da će mi do tada želja posve uminuti. Uplašim se kad vidim koliko me lako malo čokolina vodi do još malo pa još malo pa još malo sladoleda pa ovoga i onoga. Čista droga. Bježim dok je sve još pod kontrolom.