ali to zbilja nije puno. ali i 4 km su dobar pocetak. to su dvije setnje. na to potrosis koliko vremena?
ubaci jos dvije takve, i vec je to dobar start.
Posljednje uređivanje od spajalica : 19.01.2017. at 15:32
4 km je zbilja malo, ja kad idem pjehe na posao imam otprilike toliko, ta dva km do posla mi potrosi oko 120 kcal (imam onaj sat sto mjeri). To je prakticki nista. Rekla si da vjezbas, mozes li uz to ubacit posla sata brzog hodanja par puta tjedno?
Sreca da od javne garaze do radne sobe imam 900m , pa barem prohodam 2 km dnevno.
Tako je j-la
A bucka pa jel bi onda mogla pojest normalan dorucak u 9h? Ne kuzim do 10h pregladnis a ne da ti se ujutro jesti?! Kad zapravo pojedes dorucak i sto?
Uguglaj program Skidaj kile! Kazu da je odlican jer imaju cjelovit pristup od prehrane vjezbanja raznih tretmana i sl.
Poznam puno zadovoljnih klijenata.
Do koje brzine je vama šetnja, a od koje brza šetnja, ja hodam brzinom manjom od deset min po km, ali to smatram brzom šetnjom, brže mogu samo trcati
10 min po km je jako brza setnja. Meni je sve ispod 12 min po km brzo![]()
Ja znam.brzine kojima hodam al nemam pojma kojom brzinom hodam![]()
kak ne stisneš endomondo i sve ti kaže,
što se tiče ovog mjerača koraka na mobitelu, najbolje mi je kad pogledam na njega nakon što sam bila u supermarketu ili u nekom velikom dućanu tipa Bauhaus, i skužim da sam tamo prehodala nekoliko kilometara. Onda mi bude jasnije zašto toliko umorna izlazim iz njih![]()
tih 10000 koraka onda je cca 6-7 km kaj ne, samo pitam
nije nek je virus napravil kaj je mislio
ma ne može broj koraka sam po sebi bit dovoljan za mršavljenje nikako, uvijek je stvar u odnosu inputa i outputa
ako želiš smršavit, trebaš broj kilometara koji inače prelaziš povećat, mada ja stvarno ne bih očekivala čuda od dodatna dva kilometra
Mi smo neka čudna kultura postali, ovdje gdje živim većina ljudi svugdje ide autom. Meni se čude što idem pješke u 500 metara udaljen dućan, nude mi da me prebace. Onda dođe proljeće i lijepo vrijeme, i moja kolegica odluči da od ponedjeljka dolazi pješke na posao (1-1,5km). U srijedu već pita jel se kuži da je smršavila. Do sljedećeg ponedjeljka je nazad u autu.
To je živa istina, tangerina. Živim u kvartu iz kojeg ima 25 minuta do grada i ja sam apsolutno jedina koja ide pješke i svaki put mi nude prijevoz, nije im jasno da bi netko namjerno hodao.
A ono rijetko kad se vozim busom, uvijek se iznenadim za koliko kratke dionice su ljudi spremni platiti 10 kuna - pa bus jedva da krene, a oni već moraju izaći, i sve po ravnom. Čak i srednjoškolci. Da nemaju pametniji način da potroše te novce, ne ulazi mi u glavu.
Pa za dućan koji je 500m kužim, ja idem autom i u bliži dućan, jer mi je teško nositi natrag hrpetinu stvari. Tako da kužim da se u dućan ide autom, lako je u jednom smjeru, problem je natrag.
Šta se tiće posla, imam 10km do posla, mogla bi dio javnim prijevozom, pa još 25 mi pješke, sve skupa oko 1h minimalno, ako mi ne pobjegne bus ili tramvaj, onda bude i 1,20 min. Autom bude oko 40 min, što mi je ipak velika razlika.
ne samo da broj koraka nije dovoljan za mršavljenje, nego iz mog iskustva niti trčanje.
ok, ne sad neka brzina pitaj Boga koja, nego trčanje mojim tempom, ali redovito. svaki drugi dan od 3-5 km, nekad i više, skoro nikad manje.
pa ništa.
ono što pojedeš viška to će ti se pohraniti, vrlo jednostavno.
a ovo što kažeš, tangerina, o vožnji non-stop da, to je istina. muž i ja kada činimo nešto za sebe idemo šetati
umjesto da je osnova kretanja, hodanje je postalo isplanirana akcija![]()
Posljednje uređivanje od marta : 20.01.2017. at 09:11
ja vam kažem, kad popodne/predvečer, u periodu 7-9, umjesto da si doma, hodaš brže oko 5-6 km (za to mi treba više od sat vremena, pa još ako nekog sretnem :D ) kao prvo - ne napraviš kolač, što mi je omiljena zimska zabava, a kao drugo u to vrijeme - ništa ne jedeš. i meni je to automatski smanjeni unos kalorija. a nešto ipak i potrošim. :D
Jurana, reci mi koliko ti minuta treba od posla uzbrdo do stadiona?
ne kužim stvarno zašto je za cijelu priču bitno da ja pojedem jogurt u 8 ili 10 (umjesto u 9 kada ga sad jedem)?
što bi se promijenilo?
Ma vjerojatno se ne bi promijenilo ništa. Ali ponekad se pomicanjem obroka može prilično smanjiti osjećaj gladi. Samo ti to nitko ovdje ne može odrediti kad i što, to moraš sama isprobavati.
ja bih umrla od gladi s jednim jogurtom do podne.
ne kužim kako se može tako uopće normalno funkcionirati na poslu?
mislim da je za one koji ne mogu ujutro jesti, odlično rješenje nekakav smuti.
ako se kasno navecer jede, onda nisi ujutro gladan
ili ti jednostavno ne pase hranjenje ujutro
smuti ili ne smuti, ne jede ti se ujutro
mene je godinama zivcirala sveopca preporuka "OBAVEZNO se mora doruckovati jer je dorucak najvazniji obrok u danu, doruckuj kao kralj... " blabla
ja ne volim ujutro jesti
cak i kada ne veceram kasno, nemam apetita ujutro
popijem kavu/caj kad dodjem na posao, i to je to
tek kasnije, oko pola 10 ogladnim i onda gricnem taj neki "dorucak"
a vidim da se i trend poceo mijenjati, bas danas clanak na tportalu
Jogurt , ne jogurt.
Totano nebitno za pricu.
Previse kalorija na dnevnoj bazi. Tocka.
Npr. klopa u menzi ima barem 800 kcl obrok ( jelovnici u nasoj kuhinji imaju navedene kalorije pa znam)
plus sve ostalo-previse.
Zato je u principu bolje klopu nositi od doma; doma možeš smanjit ulje, vrhnje, sol itd.Npr. klopa u menzi ima barem 800 kcl obrok
Ali ako se ne može, onda treba uračunati taj ručak, i ostalo smanjiti. Malo matematike i puno discipline.
Da je mrsavljenje samo matematika svi bi manekeni bili.
Mene su isprepadali s pričom da je kava na prazan želudac jako štetna, pa ja probam, trudim se i svašta nešto ali evo, 10 je a ja tek smuti popila nakon jako velike kave. Oko 12 ću salatu od jaja, karfiola i sira, navečer možda samo gustu juhu ili već koliko budem gladna.
Bucka, a zašto ne probaš opet lchf? Napisala si da si skinula 14kg, jesu se vratile?
ja cu nakon cijelog ovog topica na kontrolirani rezim prehrane (uz pomoc nutricionista po preporuci), vjezbanje bar 3x tjedno (uz svoja 2 redovna treninga ubacit jos 1 ili 2), hodanje kao do sada, a bilo bi sigurno dobro svratiti i do psihoterapeuta da proba(mo) otkriti razlog mojoj zelji i potrebi za prejedanjem
Mislim da se be treba iščuđavati nad raznim jelovnicima i sustavima. Ja također spadam u one koji orincipjelno doručkuju voće, čaj, vruću limunadu s medom i đumbirom, odnosno ljeti neki smoothi. Nisam nikada bila ni na kakvoj djeti i imam istu kilažu kao u srednjoškolskim danima.
ja naprosto ne mogu ujutro jesti i sjećam se kako me je obradovalo kad su u onom konceptu " fit for Life" zastupali sasvim drugu teoriju o doručku.
Iako principjelo mislim da je taj principi suvisao u vrućoj Kaliforniji, a ne posvuda, te da ne postoji sustav koji je svima dobar, smatram pametnim prilagodbu priče o doručku koji ovisi ini zone da li je večera obilna ili ne.
Osobno smatram duže periode bez hrane dobrim za tijelo, ali naravno prvenstveno gledaš jaki se osjećaš.
bucka postoji jedna metoda jednog njemačkog doktora (čije sam ime zaboravila) koji iz jedne jako, jako detaljne analize krvi zaključuje koje su namirnice dobre ili loše za pojedinu osobu.
principjelno je ideja da se poboljša zdravlje, ali pojava bilo signifikantno smanjenje težine ljudi kojima razne djete nisu pomogle.
žao mi je ako sam prije koji tjedan započela trend javljanja forumašica koje imaju manji višak kg - moje je mišljenje kako svatko od nas ima svoje viđenje koliko mu je kg previše jer u literaturi te granice su različite i rastezljive na nekih 5-10kg za određenu visinu i dob.
obzirom da sam se izvagala nakon pola godine i vidjela da imam više kg nego sam mislila odlučila sam slijediti mm koji želi još smršaviti. on je prije godinu, dvije smršavio mislim 12 kg pijući smutije i ne jedući nakon 6 ili 7 navečer (nije želio početi trčati svelikm viškom kg).
ne prvi put u životu(nemojte mi dati opomenu jer ružno govorim o mužu -ja njega stvarno ludo volim),pomislila sam da ako može on sigurna ja mogu puno bolje.
ustvari me zanima imate li neka iskustva o poklanjanju večere neprijatelju?
Da.
Kad bih se toga bila u stanju držati svaki dan, bilo bi mi bolje. Ovako - preskačem večeru 2 puta tjedno kad imam rekreaciju navečer i bolje mi je nakon toga (bolje spavam i drugi dan ujutro sam gladna i mogu pojesti kaloričan doručak, pa nemam potrebe prejedati se cijeli dan.
Te dane kad vježbam preskačem večeru jer ne mogu vježbati punim želucem pa mi zadnji obrok bude najnajkasnije oko 6 popodne, a obično se zaustavim na ručku u 4 popodne i eventualno jednoj jabuci nakon toga.
Moj problem nije večera nego jedenje između obroka i konstantna dostupnost hrane i doma i na poslu (ne svakodnevno, ali često - uvijek netko nešto donese, uvijek netko nešto ima - sve dijelimo, lijepo nam je zajedno, ali to ima cijenu jer dva-tri slana prutića sa sirom su puuuno više nego ništa).
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.01.2017. at 09:56
Meni se teško večere odreći, kasno idem spavati i često radim navečer.
Skužila sam da mi je bolje unaprijed pripremiti neku prihvatljivu večeru nego nervozna što od posla što od gladi oko 22h raditi sendvič.
Sinoć sam jela neki dimljeni svježi sir iz lidla koji sam malo zalila maslinovim, dodala dvije ukiseljene habanero paprike i malo domaće šunke, sve to sam pomotala u zelenu salatu.
Zasada mi je uspjeh večera po lchf-u.