moji su u drugoj prostoriji a ako to nije moguce onda odem na trcanje
moji su u drugoj prostoriji a ako to nije moguce onda odem na trcanje
Ana, ja imam iskustvo, prošle godine sam preko CJ kupila kupon i odradila ciklus. Sve je to ok, čak i odlično za ove od 58 kg što bi htjele imati 55 kg i slično. Ali, ako imaš ozbiljnije probleme (višak koji nije samo "umjereno predebeli"), to ti neće riješiti problem. Ja sam to bila uzela kao dopunu uz svoju odluku za koju sam tada mislila da je konačna i jaka i kg su zaista išli dole, što zbog toga, što zbog reda koji sam bila uvela u prehranu, skinula sam 10 kg. Ali, došlo je ljeto, opuštanje, malo zbrljaš jednom, malo drugi put, pa rođendani, fešte.... ponovo sam na staroj težini.
sada sam u fazi priprema da ponovo krenem u borbu. ali, to je borba koja ne prestaje, jednostavno nema kraja, zato sve što je drastično i kratkoročno nema nikakav rezultat. a meni je teško nekih se stvari doživotno odreći. neki dan sam čitala ovu temu dok sam jela kekse s mlijekom, čitam i sve kužim i doživljavam i istodobno žderem kao prase, sama sebi sam jadna. a danas, čitam i dok sam od Aninog posta došla do kraja, ogroman komad torte što nam od rođendan jučer ostao sam maznula nakon dva ogoromna reda velike milke koje sam slavljenici ukrala i to nakon doručka u kojem je isto bilo svakakvih nedopuštenih sastojaka. Tek je 9.12 minuta a ja sam već natukla kalorija za dva dana.
dakle, teorijski sve pokrivam, nema dijete za koju se nisam raspitivala, svaka mi je na svoj način neprihvatljiva i sve osim zone i montinjaka mi se čine zdravstveno upitne (da, da, to mi je zdravstveno upitno, a čokolade i torte u rano jutro i masa viška kg kao zdravstveno je prihvatljivo...?) pokušala sam s obje i imala rezultate, ali nisam dugo izdržala.
za vježbanje, nije točno da samo mlade cure vježbaju, imala sam i ja faza vježbi, odnosno rekreacija, primjerene generacijski, čak sam bila i među mlađima, ali to mi više bilo socijalni kontakt od prave vježbe pa sam odustala. figurella je bila, što se vježbi tiče, stvarno super, ali shvatiš da to možeš i kući raditi ako stvarno želiš vježbati (dobro, na nešto nižim temperaturama i tako, ali...). ono što me tamo odbilo je to da nisi mogao kupiti više kupona, dakle, malo probaš, vidiš da ide, ali ako želiš dalje izvoli platiti punu cijenu. teško je nešto što si jednom platio cca 2000 (a i to je skupo), sada plaćati 10000.
meni je zanimljivo na ovom kalkulatoru koliko "smiješ" biti teži s obzirom na godine, meni je idealna težina 61-66 kg, a s obzirom na godine 65-70,
realno s mišićima oko 64-65 kg mi je taman
ali ne zamarajte se kalkulatorom, ogledalo je bolja "vaga"
pola sata dnevno hodanja već može puno napraviti, krenite polako
ajd cure, vježbačice ne grizu
dapače, puno pišemo i o hrani tamo, a ima nas dosta i sladokusaca... vježba(j)mo da bi mogli fino jesti![]()
Riječanka vidim da si svjesna svog problema i to je dobra stvar. Zavaravat se da ne jedeš ništa a ovamo zaboraviš na veliki komad torte samo te može činiti depresivnom.
Moj proces gubljenja 15 kg nije bio preko noći, nego je trajao 3,5 godine. I sad, čim se malo opustim kile se vraćaju. Sreća, zaustavim se čim na vagi vidim 2 više, jer da tada ne stanem, svih 15 bi se bez problema vratilo.
Posljednje uređivanje od j-la : 27.01.2017. at 10:48
Za pocetak nema skakanja. Sve vjezbe i programe u kojima se skace, a nema modifikacije bez skakanja, treba u pocecima vjezbanja bataliti.
Mislim da je ovdje nije glavni problem kako smršaviti jer sve forumašice s problemom su već više puta uspjele smršaviti, ali ne i zadržati željenu težinu i to zbog kompulzivnog jedenja. Ima tu nešto i fiziologije, ali je najprije u glavi.
Ja sam sanjala o danu kad jednostavno neću imati taj ludi apetit i kad me svaka emocija neće izazivati na jedenje, ali mislim da to nije ostvarivo. U razdobljima kad dobro jedem, u tome nema ništa spontano, nego je to puno promišljanja i odvagivanja svakog zalogaja, stalno bdjenje i računanje. i onda mi to dosadi i čim prestanem paziti kao kobac, sve se vrati.
A možeš vježbati po pola dana - ako ne jedeš ispravno, uzalud (i to sam probala).
Imali smo temu o emocionalnom jedenju
X
Inače dokazano je u brojnim psihološkim studijama da dijete u kojima se strogo eliminiraju određene namirice, zapravo, dijete općenito, stvaraju zatvoreni krug u smislu da nakon dijete čovjek želi nadoknaditi što mu je bilo zabranjeno i kile se vraćaju jer psihološki dijeta i nije nešto pozitivno. Poanta je u uravnoteženoj prehrani. Ali prije toga je poanta da u glavi rasčistimo zašto jedemo previše, što želimo s tom hranom, što nam znači, kada se prejedamo, u kojim situacijama, itd.
Kažu da se žene pod pritiskom prejedaju, a muškarci opijaju..to je ovako jedan stereotip ali da je ispušni ventil i nagrada i utjeha, je.
I to lako dostupna, bez truda i muke. To je ovisnost koje se teško riješiti, jer, za razliku od alkohola npr kada ne piješ alkohol više i šlus, hranu moraš jesti, ne možeš bez nje, samo je moraš dozirati, moraš se držati ispravnog načina hranjenja.
Nama hrana postaje zamjena za štošta. A kad si u žurbi, stresu, jadu, kaj ti je tu odmah i sad - hrana.
I onda nalaziš izgovore - stres, ne stignem , imam emocionalnih problema, težak život, blabla..sam si odgovoran za sebe i za debljinu i za prejedanje, i za sve posljedice toga.
Naravno da nema skakanja za onoga koji ima neki zdravstveni problem.
Radila sam po jednom programu gdje je tip koji je modificirao vježbe imao oko 65 godina, vidno bez kondicije. Cijelo vrijeme je radio manjim intenzitetom ali se i oznojio. Znači može se naći i tako nešto.
Zato sam Anu pozvala na vježbačice.
sirius mi neda pisati na temi
ali, ja stvarno preporučam hodanje.
prvo, dok si vani ne možeš jesti, drugo to traje sat-dva, za to vrijeme se krećeš, treće hodati stvarno mogu svi.
Samo se ne smije strpati u džep čokse i bonkasa, "da se nadje"prvo, dok si vani ne možeš jesti, .
Šalim se, glasam za brze šetnje za početak, dok se ne ulovi nešto konde..a kasnije može i jillian, ali s jako promišljenim pokretima kod izvođenja iskoraka, čučnjeva i sl.
hodanje, svakako. to sam neko vrijeme pakticirala, svaki dan 5 km (ciljano, samo hodanje, ne računam ono što po danu prohodam ovako, usput, u dućanu i sl.), stvarno je bilo super, i to ponovo uvodim, čim dani postanu malo duži i ova zima lagano popusti. dobro je iz više razloga, malo vremena samo za mene, stignem na miru razmisliti i promisliti o svemu. meni je koristilo, stvarno. i ne se dogovarati za društvo, jer to je komplicirano, čekaj kad ćemo naći zajedničko vrijeme, pa ruta, pa brzina, pa puno priče...volim se ja družiti, ali ovo kada ideš hodati s ciljem mršavljenja to moraš sam sa sobom odraditi, borba je to protiv vlastitih demona, meni društvo ne paše (kad su mi se neke frendice počele pridruživati, sve ubrzo otišlo u kupus)
[QUOTE=Jelena;2953156] Probat ću, sad sam opet dobila mrvu elana. Krenuli smo MM i ja razgovarati o tome kako ćemo rasporediti trčanje. Gledam impresionirano svaki dan trkače. Ja se sad ne bih usudila da si nogu ne iskrenem.[QUOTE]
Jelena,
ako trebaš neki savjet oko počinjanja s trčanjem, znaš gdje ćeš me naći
ja bih ti inače savjetovala školicu trčanja jer tamo se vrlo postupno i polako počinje, priprema se konda na način da se prvo dosta hoda a manje trči, pa pomalo se povećavaju minute trčanja u odnosu na hodanje. i podijeljeni ste u grupe po brzini tako da svatko može naći grupu za sebe. Preporučam.
Ekipa je inače izvrsna: http://atletski-klub-forca.hr/skola-trcanja/ evo proljetne škole trčanja 2017. uskoro..
Pridruži nam se, postani trkačica i promijeni kvalitetu svoga života nabolje! Možeš ti to Jele, prvi korak je uvijek najteži ali vodi prema cilju!![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.01.2017. at 11:52
Jelena, evo ja sam vjezbacica, a ne trkacica - vjezbam iskljucivo doma od 2012.
super mi je, prosla sam puno programa
u kilazi sam pala jedno 8 kg, rekoh, ali puno tih postojecih kg su sad misici, izgubila sam puno na opsegu, sa 40/42 dosla na 38 (uvucem se i u koji 36)
kako ja to kazem - vjezbam redovito, jedem jos redovitije
trenutno radim program stronger, moze se besplatno skinuti i/ili gledati na livestrong.com
oko pola sata traje, dva mjeseca, u tjednu je sest vjezbi, pet razlicitih, jedna se ponavlja, jedno je istezanje/mobility
bez opreme, samo prostirka za pod
pet min zagrijavanje, dvadesetak vjezbe (ima svega, od sklekova, marinaca, cucnjeva, planka...), pet min istezanje
u grupi su fit mladi ljudi, i uvijek netko tko modificira - zena koja je operirala kuk i zena koja je imala operaciju srca, npr.
tako da se moze napraviti izuzetno zahtjevna vjezba ili nesto prilagodjenije pocetniku
netko radi sklekove uz skakanje, netko na koljenima; neki skacu, neki rade modifikacije bez skakanja
vecina programa ima takve modifikacije
ja vjezbam u sinovoj sobi, izbacim ga, ili u dnevnom
vise su djeca naucila da mi daju tih mojih 30-45 min mira
ili mi se pridruze, pa bude urnebesno
ili me provociraju - mama, oni svi skacu puno vise od tebe![]()
Posljednje uređivanje od summer : 27.01.2017. at 12:13
Bravo summer.
To bih ji ja htjela, ali nikao početi
Nano dođi na vježbačice. Ako te nema par dana, mi te prozovemo, ubacimo ovog
, i nema odustajanja.
X
Ili si (kao ja) UPLATI nešto od rekreacije, pa onda ideš zato jer ti ne pada na pamet potrošiti lovu na nešto što ne koristiš... To je meni motivacija, hehehe (gdje je onaj smajlić sa škaniclom?)
A sad ozbiljno - ja ne skidam kile zimi, meni je već dovoljno da ih držim na istoj razini. A vježbanje mi je nužno zato jer se bez toga fakat loše osjećam (stara) hehehe...
Uf, sad ne mogu dočekati da počnem vježbati
Cure, puno hvala na podršci! Evo zbilja niste sve neke opasne.
To vas se ja sigurno bojim jer privatno dobro poznam vikki
Inače, ja imam dosta mišića, ruke i noge, možda i više od nekih vježbačica, ali ti nisu zdravo dobiveni, nego spletom okolnosti. Samo me muči par kg i volim tu pokretljivost, a bome mi trbušnjaka fali.
Jelena onda ima da razvališ, imaš motiv, imaš volju, imaš mišiće!
Tamo smo za svu podršku!
ne, želim vježbati dome. Ne želim ići nigdje van.
I tak stojim na mejestu godinama
Onda investiraj u neki dvd ili cd. Čak je i Renata Sopek bolja od kauča, hehehe
Ali iskreno - ja mogu sad vježbati doma kad znam kako treba i na što treba obratiti pažnju... Da nisam išla na vježbanje u fitness centar, ne bih naučila pravilno disanje i puno bih teže otkrila što mi odgovara. Sad vježbam doma u pauzama (kad mi je dugo od srijede do idućeg ponedjeljka) ali znam kako.
I još nešto - idem na treninge sa susjedom i jedna drugu potičemo. Da toga nema, odavno bi neka već odustala. Ovako smo izdržale dooosta godina. Nije to puno, ali je puno više od ničega.
Dobro su babe rekle - prijavi se na onaj topic vježbačica, možda uspiješ skupiti motivaciju.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.01.2017. at 14:45
Evo ja nakon skoro mjesec dana pravilne prehrane, bez gladovanja, izbacila brasno, secer i mlijecne proizvode, pojacana aktivnost i otisle 4kg. Moze se. Ja idem hrabro dalje.
Jelena, dodji k nama.
Netko je spomenuo koljena...
Ja imam problema, velikih..i niti jedan ortoped ni fizijatar mi nisu zabranili vjezbanje. Ima vjezbi koje ne smijem raditi. Pa ih ili ne radim ili ih modificiram.
Svatko od nas vjezba prema svojim mogucnostima/ zelji/ volji.
I mislim da apsolutno nitko ne radi nista sto bi ga dodatno ozlijedilo.
Ja isto vjezbam doma.
Klinci znaju da je to mojih pola sata i kako su veci tako sve manje prekidaju.
Jelena mi smo sve samo ne opasne![]()
vidit ces, come to the dark side
![]()
Na Vježbačicama sam htjela pitati primaju li me sa statičkim vježbama za vratnu kralježnicu u trajanju od 10 minuta![]()
Dobra mi tamo ekipa
Dok ne ubacimprotiv šišmiš-rukava, samo ih škicam i čekam 1. ili neki ponedjeljak za samoobećanje da ću početi vježbati (dugo mi do Nove godine za novogodišnja obećanja
).
P. S. Puno hodam, računa li se to?
koje oko imatem, sve primjetite?! Optimist, Nano i ostale dolaz' te nam vamo
vi's, vi's kako slike mame...
bilo naše, bilo tuđe...
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.01.2017. at 15:08
umjesto škicanja piši kakav si tip, što bi te najprije privuklo, vježbanje doma, grupni treninzi, trčanje, brzo hodanje whatever (da tu ne zachatavamo)
j-la udri jače bičem![]()
Blago meni, sve mrsavi i normalni na temi.
sirius možda nismo uvijek takvi bili (ja nisam, nakon poroda), možda krv, znoj i trud stoje iza toga
bucka već sam ti spominjala pogledaj malo ovdje:http://skidajkile.hr/
za njih sam fakat čula da imaju odlične rezultate ne samo u mršavljenju u nego i u održavanju težine poslije. Probaj, nema se puno za izgubiti osim peneza al na 40% nije to ni tako puno.
Gotovo svi su nakon poroda deblji, to je ocekivano.
I NE broji se!
stroga teta sirius.
bucka pogledaj link pls, imaš na vježbačicama i vježbačicu koja je upravo na tom programu, pa se možeš malo i konzultirati.
Ma dam se kladit ako dođeš na našu temu, mi ćemo te motivacijom aktivirat još više
Nano za tebe bih rekla da ti treba trener, netko kome nećeš moći reći tako lako NE, kao samoj sebi![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.01.2017. at 15:50
svako malo provirim na vježbačice, pa si čak pošaljem neki video. Ili isprinztam kakve vježbe. Izvadila sam i karimat. Obično mi tak stoji mjesecima, pa ga spremim, pa opet malo čitam, pa ga izvadim. Tak se rekreiram
Ali ipak, plivam jednom tjedno, a i krenuti ću rolati samo da se dan produlji.
Ali baš želim vježbati doma, i niš
ja bih samo primjetila, da bi mozda bilo dobro kada se krece s nekim vjezbanjem, ako se prethodno nema nikakvo iskustvo, da covjek ipak krene u neku grupu sa strucnim vodstvom. malo sam se zaprepastila na ono sto je tashunica napisala o vjezbama za energiju koje pocinju sa plugom. ne znam tko je to sastavljao, ali to je ne samo naopakao nego i opasno. peterlin je sve vec fino objasnila, zasto i kako.
e, ako nekome pomogne...meni je jaka motivacija endomondo. za hodanje. obožavam statistikupa gledam i uspoređujem sve koliko sam hodala u siječnju 2014 u usporedbi sa siječnjem 2015 pa 2016 i sad 2017 pa kolko brzo pa kolko vremenski pa kolko kilometara pa kakvo je vrijeme bilo lol
pa si to još prepisujem u excel pa još si i radim grafove, oni u endomondu su mi ružni.
![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.01.2017. at 16:57
pa ne znam kakve bi koristi bilo da na temi pisu samo oni koji imaju npr. 20+ kg viska
ne znam kakva bi iskustva imali za podijeliti
bucka i pita ima li onih koji su ih 'pobijedili'
ja sam imala 20+ kg nakon trudnoce i polako ih topila, prvo izbacivanjem junka (a obozavam gazirano, grickalice, sladoled), a kasnije i vjezbanjem
i mucim se jos uvijek, jer koliko dugo i cesto vjezbam, dosad bih bila cudo da nemam problema s hranom i odnosom prema istoj
vec sam pisala, jedem pod stresom, nagradjujem se hranom, tjesim se hranom, hedonist sam
ali vec dugo guram i iako ide sporo, ide, rezultati su definitivno tu
ali tu je i pojacana tjelesna aktivnost
a gazirano, grickalice i sladoled su sad tako rijetko tu
ali ne mozes sve, a iskreno, vise ni ne osjecam toliku potrebu, naucila sam (i jos ucim) uzivati u drugim stvarima
cvijeto, ja vodim prehranu u excelu i vjezbanje na endomondu![]()