Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
ne zaboravi da je u tih 2kg i voda jer oni su pili samo malo vode koja je kapala niz zidove špilje, dakle možemo pretpostavit da su bili i dehidrirali

ali ono zašto je meni to ostalo u pamćenju je zato što sam uvjerena da, kada bih ja gladovala 17 dana, da bih smršavila ipak više od 2kg. Oni su valjda i ušli unutra sa 25, koliko tajlandski 11godišnji nogometaši mogu imat sala na tijelu?
Oni su zaglavili u spilji zbog toga što je podzemne rijeka toliko naglo nabujala da nisu mogli van. Van su ronili kroz podzemne kanale, tak da dehidrirali nisu, da jesu izgubili bi više. Ne znam koliko ima prosječni tajlandski 11godisnjak masti ali nešto sigurno ima, to je biološka datosti. Recimo da ima 15% što je jako nisko (i moj sin ima 11g i 25kg).. Ali je i dalje neka zaliha. A mogu i mišiće trošiti što se isto desava u situacijama ekstremnog gladovanja. Tako da 2kg je 10% mase što je puno za vitku osobu a malo za pretilu.

Ovo sve ostalo (psihologija i sl) je tu zato što smo konstantno okruženi mogućnošću da jedemo više nego je minimum. Da nema ne bi ni mogli jest