Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    pretpostavljam da vas ima dosta sa prekomjernom težinom na Rodinom forumu...
    pri tome ne mislim na 5,10 kg viška nego 20 i više
    da li je netko uspio "pobijediti" i riješiti se viška kg (bez jo-jo efekta) i na koji način?
    već skoro 20god se "borim" sa viškom, koji je, čini mi se, svake godine sve veći
    isprobala sam sve moguće dijete, treninge, figurelle, lchf, čitala raznu literaturu, članke na netu...
    izgubim nešto i čim prestanem vrate mi se kg, pa čak i više

užasno mi je teško odoljeti "zovu" hrane, a sad sa x viška kg to već može biti i ozbiljan zdravstveni problem (iako ih za sada, srećom, nemam)

pls iskustva, vjetar u leđa i sl.
    Ne . Nisam uspjela ( jos) dugorocno.
    Ako sam jako diciplinirana smrsavim i onda nakon godinu dana kad vise nisam disciplinirana vratim se na staro.
    i tako godinama +/- do 10 kg.

Stvar je zaista vrlo jednostavna. Pretilost i inzulinska rezistencija mi je u genima, niska sam i uz sve te faktore jedem previse. Tesko mi se pomiriti sa cinjenicom da trebam jesti puno manje nego kad sam bila mlađa.
    Ocito je da moram prelomiti u svojoj glavi da bih trebala ( i da mi je dovoljno za prezivljavanje) jesti puno manje porcije , ali to nikako da se uvjerim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne . Nisam uspjela ( jos) dugorocno.
    Ako sam jako diciplinirana smrsavim i onda nakon godinu dana kad vise nisam disciplinirana vratim se na staro.
    i tako godinama +/- do 10 kg.

Stvar je zaista vrlo jednostavna. Pretilost i inzulinska rezistencija mi je u genima, niska sam i uz sve te faktore jedem previse. Tesko mi se pomiriti sa cinjenicom da trebam jesti puno manje nego kad sam bila mlađa.
    Ocito je da moram prelomiti u svojoj glavi da bih trebala ( i da mi je dovoljno za prezivljavanje) jesti puno manje porcije , ali to nikako da se uvjerim.
    Eto me na temi, iako sam zabranila pisanje onima koji nisu pretili.
    Imam jos nekoliko kila do normalnog BMI-a pa jos smijem.
    Dakle , od 01.09.2017. 16 kg manje. Iz broja 44/46 u broj 38/40, a hlace 36/38
    Prica je isla kao "zivot na vagi" samo sporije , bez kamera i izolacije.
    Individualni trenizi, nutricionist i redovita pracenja.
    Sad treniram redovito 3-4 tjedno u klubu ( trcanje) i vjrzbe snage kod kuce. Pazim da jedem redovito i ne preveliku kolicinu. Imam planove odraditi svoj prvi polumaraton u 10 mj i skinuti jos koju kilu. Ali sve u svemu nije lose.
    Na poslu me zovu " štaka" i govore " da sam grdo mrsava".
    Stvarno sam daleko od toga da sam grdo mrsava, nisam niti blizu mrsavosti, ali vec dugo nisa bila ove tezine, ovako dobro obilikovanog tijela i u ovakvoj formi, pa je prilicno jasna ljubomora u komentarima.

Mila majka, hajde napisi malo vise detalja o svom putu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •