Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
Za nekog sa 20+ kg smatram da prvo treba regulisat količinu hrane koju unese pa tek onda sta unese. Vjerujem da bucka ne jede puno gluposti čim kaže da ne može odoljeti zovu hrane.
Za početak, promijeniti tanjure iz kojih se jede, preći na manje. I količinu odmjeravati po principu šake. Veličina dlana za meso, dvije šake za povrće, masnoće u veličini palca, i ne mogu se sjetiti za ostalo koliko ide.
Uz to ubaciti neko kretanje.
I izbaciti sva grickanja okolo. Znam sta mene zezne, čim ne jedem redovno, a često ne jedem, grickam gluposti, umjesto da jedem osjetim glad.
Prije godinu i po sam skinula tako 10 kg za tri-četiri mjeseca.
Ovo sa mjerenjem količine hrane na šake je iz Zone.

Inače, i ja prijavljujem 20 kg viška (zapravo možda 15) ali istu kilažu sam imala i kao maturantica.

Mogu imati manje kad striktno odvajam namirnice, kad izbacim škrob (slatko mi nije špica filma iako me ponekad namami, ali ne ćesto) i kad jedem male obroke svaka 3 sata. Dok kuham kompletne obroke svaki dan 2x, jako mi je teško odoljeti. Najbolje mi je kad jedem lešade i salate, kao što sam radila prije udaje, a ne sve što dohvatim, kao sada. Ali najveći problem mi je nedostatakkretanja što ne mogu riješiti uz sjedilački posao.