-
Meni osobno tih 5 obroka dnevno o kojima svi pricaju nikad nije odgovaralo. Ja jedem za dorucak (2h nakon budjenja) dva deci tekuceg jogurta, za rucak u menzi obicno uzmem pola porcije, navecer pojedem isto nesto kuhano ali ne previse. U medjuvremenu ne jedem medjuobroke, evntualno pojedem komadic sira ili neku vocku. Kad sam jednom isla brojati kalorije to je bilo oko 1800 dnevno. S tim rezimom i bez tjelovezbe mi je tezina stabilna, a ja nisam gladna. Sve iznad toga (npr puna porcija za rucak ili veceru, redoviti medjuobrok slatkog i sl) me pocelo gurati s kilama prema gore (sad u 40-im, prije nije).
Za smrsaviti je potrebno smanjiti unos hrane i kalorija na ispod 2000, i to ne privremeno nego trajno, jer gubitkom kila se smanjuje bazni metabolizam i tijelu treba manje kalorija da stagnira s kilama nego prije. Alternativa je nakon mrsavljenja poceti s intenzivnim vjezbanjem da kompenzira opet povecan unos kalorija - no apsolutno svi preporucaju za smrsaviti prvo reducirati unos kalorija, a vjezbanje tek nakon toga.
Sto se uh tice, primjetila sam da naravno mogu mrsaviti i kad jedem uh, ali svakako brze ide kad ih ne jedem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma