-
Po meni je ovisnost o hrani jedna od najtežih za riješiti se. Dostupno je, legalno je, nitko te ne osuđuje, hrana ti treba za život.
Ja baš volim hranu...volim fine okuse...od ribe do mesa, sve.
Prije cca 1,5g sam prešla na lchf jer koliko god ja umanjila porcije kile nisu išle dolje. Onda sam shvatila da moje tijelo funkcionira na način da ne mogu pojesti ugljikohidrata kao što netko kome ne smeta može.
Ovo što pričate da manje jedeš kile idu dolje je istina ali s varijacijama na temu. Neki će se s puno manjom količinom hrane debljati a drugi će s puno većom količinom biti mršavi.
Udebljala sam se kad sam počela raditi jer moje kolegice na poslu jedu ogromne količine hrane a mršave su. Jedna koja jede najviše je s BMI indeksom na granici pothranjenosti. Da ne vidim svojim očima koliko jede i koliko voli hranu i to jede ogromne količine ugljikohidrata, ne bih vjerovala.
Onda kad sam shvatila da koliko god malo jela moje kile stoje, prešla sam na lchf. I super mi odgovara taj način prehrane, odlično se osjećam, međutim kad sam nakon godinu dana pojela prvi put nešto što ne smijem, znala sam u tom trenutku da je gotovo i da ću brljaviti. I eto u par mjeseci 3-4 kg sam dobila.
Sve što pojedem poslije 19h navečer vidi se na vagi.
E, sad iako mi lchf super odgovara, morala sam biti jako dobro organizirana. Ne mogu si dopustiti da se nađem negdje vani satima a da nisam ponjela nešto što mogu pojesti, jer kupiti ne mogu. Druga stvar, koliko god mi lchf paše ne mogu reći da ne gledam s tužnim očima u nekakav dobar rižoto ili tjesteninu s plodovima mora i sline mi cure. E, sad će netko reći pa pojedi ponekad. Ne ide, to je kao ovisnost, čim počnem, nema ponekad nego često.
I slažem se sa Sirius da neki postovi nisu baš osjećajni. Cure koje pišete da imate 170cm pa sa 60kg pokušavate doći na 56kg stvarno ne pripadate ovoj temi. Znam da netko tko se nikada nije ozbiljno borio s prekomjernom težinom ne može shvatiti kolika je to borba i koliko volje i truda treba da nešto promijeniš.
Jeno su naše osobne želje i šta tko voli a drugo je prekomjerna težina koja nosi zdravstvene probleme sa sobom i ovakvi postovi samo doprinose tome da se onaj sa stvarno problematičnom težinom osjeća loše.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma