Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mislim da je ovdje nije glavni problem kako smršaviti jer sve forumašice s problemom su već više puta uspjele smršaviti, ali ne i zadržati željenu težinu i to zbog kompulzivnog jedenja. Ima tu nešto i fiziologije, ali je najprije u glavi.

Ja sam sanjala o danu kad jednostavno neću imati taj ludi apetit i kad me svaka emocija neće izazivati na jedenje, ali mislim da to nije ostvarivo. U razdobljima kad dobro jedem, u tome nema ništa spontano, nego je to puno promišljanja i odvagivanja svakog zalogaja, stalno bdjenje i računanje. i onda mi to dosadi i čim prestanem paziti kao kobac, sve se vrati.
    A možeš vježbati po pola dana - ako ne jedeš ispravno, uzalud (i to sam probala).

Imali smo temu o emocionalnom jedenju

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je ovdje nije glavni problem kako smršaviti jer sve forumašice s problemom su već više puta uspjele smršaviti, ali ne i zadržati željenu težinu i to zbog kompulzivnog jedenja. Ima tu nešto i fiziologije, ali je najprije u glavi.

Ja sam sanjala o danu kad jednostavno neću imati taj ludi apetit i kad me svaka emocija neće izazivati na jedenje, ali mislim da to nije ostvarivo. U razdobljima kad dobro jedem, u tome nema ništa spontano, nego je to puno promišljanja i odvagivanja svakog zalogaja, stalno bdjenje i računanje. i onda mi to dosadi i čim prestanem paziti kao kobac, sve se vrati.
    A možeš vježbati po pola dana - ako ne jedeš ispravno, uzalud (i to sam probala).

Imali smo temu o emocionalnom jedenju
    X

Inače dokazano je u brojnim psihološkim studijama da dijete u kojima se strogo eliminiraju određene namirice, zapravo, dijete općenito, stvaraju zatvoreni krug u smislu da nakon dijete čovjek želi nadoknaditi što mu je bilo zabranjeno i kile se vraćaju jer psihološki dijeta i nije nešto pozitivno. Poanta je u uravnoteženoj prehrani. Ali prije toga je poanta da u glavi rasčistimo zašto jedemo previše, što želimo s tom hranom, što nam znači, kada se prejedamo, u kojim situacijama, itd.
    Kažu da se žene pod pritiskom prejedaju, a muškarci opijaju..to je ovako jedan stereotip ali da je ispušni ventil i nagrada i utjeha, je.
    I to lako dostupna, bez truda i muke. To je ovisnost koje se teško riješiti, jer, za razliku od alkohola npr kada ne piješ alkohol više i šlus, hranu moraš jesti, ne možeš bez nje, samo je moraš dozirati, moraš se držati ispravnog načina hranjenja.
    Nama hrana postaje zamjena za štošta. A kad si u žurbi, stresu, jadu, kaj ti je tu odmah i sad - hrana.
    I onda nalaziš izgovore - stres, ne stignem , imam emocionalnih problema, težak život, blabla..sam si odgovoran za sebe i za debljinu i za prejedanje, i za sve posljedice toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •