-
Osoblje foruma
Za pad secera i slicno, meni je davno preporucen (endokrinolog) sir, neki masniji, tipa ementalera. Ne cokoladice i slicni jednostavni UH.
Sve se na topicu svodi na to da se javljaju pogresne interesne strane, a mene nitko ne cuje (ili sam opako tasta pa previse ocekujem
). Mozda ako napisem brojeve, ispadne sve jasnije. Neka tamo davna tezina koju znam, a nije mi bila najvisa, iznosila je 135 kg (stotridesetipet). Na ovoj slici sam u suknji iz 2007, koju sam nosila nesto prije nego sam dostikla maksimum obujma. Fotkano je 2012, dva mjeseca prije nego sto sam ostala trudna s prvim djetetom. Sad imam 15-16 kila manje nego sad i stanem u ovu suknju, vjerojatno, dvaput. (Prije jedno dva ljeta smo u njoj, u isto vrijeme, bile moja (vitka) sestra i ja, bez ikakvih problema.) Sad imam vece sise nego na toj slici, snaslo me dojenje od preko cetiri godine pa eto, i skroz nepostojecu guzicu, sto je nasljedno. Imam tonu viska koze, ali ok, to se da pospremiti u dobru robu.
BMI mi je 32, ali udio masnog tkiva nije u tom rangu (na srecu sam jako misicava) pa se nitko ne zabrinjava. Zelim skinuti jos oko 15 kg i nadam se da cu to odraditi u sljedecih godinu, godinu i pol. U ovom trenutku jednostavno nisam spremna na dodatno odricanje. Odrzavam bez problema. Dobila sam nesto kila u obje trudnoce, ali i bez problema dosla na predtrudnicku. Nakon prvog djeteta sam, bez puno muke, izgubila dodatnih 10, sad nisam nista dodatno.
Naradila sam se svakako. Promjena zivotnog stila i prehrane nije bila lagana jer, iako sam mislila da sam super ok, nisam bila. Jela sam stostruko previse i kretala se pedesetorustroko premalo, iako sam i u vrijeme najvise tezine hodala svaki dan, barem dva puta, od Kvatrica do Glavnog Kolodvora, plus jos svuda. Nisam bila ni na kakvoj 'dijeti', nekad davno sam uzimala neku glupost koja nije bila stetna, bila je cijenovno prihvatljiva i mislim da mi je djelovala povoljno kao placebo (to je bilo pradavno, 2008.) Prije prvog djeteta sam oko 2.5 mjeseca intenzivno provodila 45-60 minuta dnevno na orbitreku i skinula 13.5 kila u tom periodu. I sad bih tako, ali nisam se uspjela vremenski organizirati, uz posao, dvoje male djece i brdo okolnosti oko muza i slicno. Bit ce bolje.
Koristila sam MyFitnessPal (dostupno je bilo kome, bilo gdje, a i besplatno je) jer sam nekako covjek od brojeva, ponekad, pa mi je bilo super znati u kojem trenutku moram reci dosta - to ono kad bi guzica htjela jos, a brojke kazu da ne smijem. Kad krenem ponovno u zrvanj, opet cu vjerojatno tako. Na kraju krajeva, mrsavljenje stvarno jest matematika, moras potrositi vise nego sto si unio. U cijeloj racunici je bitno znati sve ostale varijable, a to se razlikuje od covjeka do covjeka (i moze se prokuziti).
I da, evidentno je da sam od ovisnika o hrani i mahnitog zderaca dosla do posve razumne, izlijecene osobe. Krvav put, ali moze se. Sad kad zderem, znam da zderem i to mi je ok. Vrlo rijetko se dogadja i uvijek je svjesna odluka, iz ovog ili onog razloga.
('oce li me vise netko primijetiti, dapasmater?
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma