-
Evo mene s nastavkom. Za zainteresirane, jel?
Kako je počeo travanj, ušla sam u jednu jako jako tjeskobnu fazu..i plačljivu i tužnu i depresivnu..na početku su nam rekli kako je prvi mjesec medeni mjesec, a nakon toga slijedi ledeni mjesec.
Ušla sam u ledeni mjesec. Sve ono što sam osvijestila dobilo je realne obrise u mom životu, shvatila sam kako sam živjela do sada, sve me pogodilo još jače i više. Sada smo počeli kopati po već nekim dubokim temama, nečemu što sam skrivala i od sebe same i nisam si htjela priznati godinama. Najgore od svega je što to dolazi s velikim strahom. S jedne strane ti je poremećaj kojeg dobro poznaješ i u koji bježiš od tog svog života, a s druge strane nepoznato nešto u što se sad kao trebaš baciti a pojma nemaš što je.
Na kraju mi je dr rekao da ne bježim od osjećaja..da prestanem već jednom to raditi jer to cijei život radim, da ne bježim ni od ružnih osjećaja..njih treba proživjeti, osjetiti, sve ostalo je potiskivanje koje vodi ako ne u jedan, onda u drugi poremećaj. Ima tu svega, plača za volanom, plača na terapiji, plača u kupaoni, normabela, razočaranja u ljude, svega.
Ono što dolazi s mojom promjenom je i otpor bliskih ljudi prema mojoj promjeni. Uh...tu smo na drž-ne daj. Ali ok..to je test. test mene da vidim koliko ću braniti svoje granice i svoje ja..test drugih da vidim koliko me poštuju i koliko su sami sa sobom u redu. I da, svaki dan važem, procjenjujem, ali odlučila sam.
Nešto je jako bitno u priči oko poremećaja hranjenja a što nam je gotovo svima zajedničko...svi mi imamo nekog "zlostavljača" - namjerno jepod navodnicima, reći ću zašto, nekog tko se liječi na nama, istresa svoje frustracije pod izgovorm da smo ih mi uzrokovali i tako s vremenom nas uvjerava u to što nam govori o nama, mi počinjemo misliti o sebi ono pto ta osoba misli o nama..postaje dio naše svijesti. "Zlostavljač" je takav jer mu mi to damo a damo jer smo često u emocionalno ovisnoj situaciji o njemu. nažalost, i taj "zlostavljač" je netko s pričom, netko tko nije shvatio da ima problem već je našao slabijeg.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma