Majko mila,1000 kcal?!? To je izgladnjivanje i ni jedan doktor to neće preporučiti.
Što se tiče ovoga što piše Sirius, apsolutno je u pravu.
Kod inzulinske rezistencije je situacija jako složena i to je ozbiljna bolest.
Borim se s tim i razvila sam i dijabetes 2 i upalu gušterače i jetra mi je u komi, tumorski markeri divljaju te krvna slika očajna.
Uz hrpu lijekova, imam dijetu propisanu od nutricionistice i ne,nije cilj gladovanje. Cilj je održati razinu šećera stabilnom jer sam ja, konkretno, u snu padala u hipoglikemiju, šećer nakon ustajanja 2, zatim šou...a mislila sam kako sam umorna jer puno radim, neispavana pa da mi je loše zbog menopauze i dobila sam 12 kg praktički preko noći uz iste prehrambene navike. I onda je kći rekla: ...sad je dosta i poslala Lomu mail,a on me poslao endokrinologu.
Da ne duljim. Victoza ili Saxtenta su dobri lijekovi, ali ne za mene. Možda Kaae pomažu (ako misli na te injekcije)
Problem sa šećerom je jako kompleksan. I može značiti svašta.
Ja se nadam da ću se izvući. Slušam. Pijem lijekove. Od mag Pavić na Rebru sam dobila upute kako se hraniti i sa čime i evo, nakon dva tjedna sam izgubila 3 kg. Nisam gladna. Ne jedem slatko, tijesto, kruh, peciva...i ne fale mi.
Bila sam i u Sv. Ivanu kod dr Handla. Super dr koji vodi dnevnu bolnicu za liječenje poremećaja u prehrani...
Borim se, vjerujem da ću pobijediti.
Moguće je pobijediti, ali ne s gladovanjem i filozofijama o matematici. To vrijedi za mlade i zdrave što ja nisam.
Sretno svima.