Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

"Slozenija" matematika. Znaci i opet ništa objašnjenja kako uz kalorijski deficit kroz dulje vrijeme se netko deblja odnosno ne mršavi jer hormoni, menopauza, godine...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    "Slozenija" matematika. Znaci i opet ništa objašnjenja kako uz kalorijski deficit kroz dulje vrijeme se netko deblja odnosno ne mršavi jer hormoni, menopauza, godine...
    U krajnjem slucaju, nisi ni ti meni rekla zbog cega sam ja natukla kile uz kalorijski deficit kroz dulje vrijeme (4 godine). Prosvijetli me, molim te. Smijes napisati da lazem i da su strucnjaci s kojima sam radila totalni kreteni. I to je bolji odgovor od gloginja i pimpeka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U krajnjem slucaju, nisi ni ti meni rekla zbog cega sam ja natukla kile uz kalorijski deficit kroz dulje vrijeme (4 godine). Prosvijetli me, molim te. Smijes napisati da lazem i da su strucnjaci s kojima sam radila totalni kreteni. I to je bolji odgovor od gloginja i pimpeka.

Ne jedem u snu, sigurno, i ne jedem u budnom stanju, a nesvjesno. To sam se cak u jednom trenutku sama zapitala, ali nis' od toga.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Ne jedem u snu, sigurno, i ne jedem u budnom stanju, a nesvjesno. To sam se cak u jednom trenutku sama zapitala, ali nis' od toga.
    Evo čisti dokaz da nitko ne tvrdi da se udebljao uz kalorijaki deficit

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa da, udebljala se uz PROCENJENI kalorijski deficit, šta tu nije jasno?
    Očigledno procenjeni deficit nije bio i stvarni deficit, ali gle, to se vidi tek nakon što težina ne pada.
    Da nije jela uopšte, eto, sigurno bi smršala. Samo što ta tačna činjenica nije ni od kakve praktične koristi.

Sa druge strane, sad nema one argumentacije da su mišići teži od sala, pa osobe koje vežbaju mogu zapravo i dobiti na težini umesto da gube, a biti zdravije i više fit nego pre toga? Interesantno, sad je odjednom važan samo broj kg? Možda su doktori smatrali da je bolje vežbati i gojiti se, nego preskakati obroke samo radi gubitka mase?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I dalje cekam da mi kazes u cemu je problem.

Uz unos od 1,600 na dan (BMR: 1999), koje su opcije?

a) lazem za BMR
    b) lazem za 1,600
    c) lezim u induciranoj komi
    d) jedem u snu
    e) ?
    f) ?

Ne prihvacas da imam hormonalno-metabolicke probleme koji su shebali ocekivane rezultate poznate nam matematike. Znaci da je nesto drugo, ali nisi jos izustila u cemu je stvar. Pa reci vise. Necu se uvrijediti nista vise, a niti manje, sve da me direktno nazoves umobolnom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    I dalje cekam da mi kazes u cemu je problem.

Uz unos od 1,600 na dan (BMR: 1999), koje su opcije?

a) lazem za BMR
    b) lazem za 1,600
    c) lezim u induciranoj komi
    d) jedem u snu
    e) ?
    f) ?

Ne prihvacas da imam hormonalno-metabolicke probleme koji su shebali ocekivane rezultate poznate nam matematike. Znaci da je nesto drugo, ali nisi jos izustila u cemu je stvar. Pa reci vise. Necu se uvrijediti nista vise, a niti manje, sve da me direktno nazoves umobolnom.
    Pa rekla sam ti već. Nisi u deficitu. Ili jedeš više od 1600 ili ti je bazalni niži nego računa onaj online kalkulator.
    Isto tako, mene sjećanje dosta dobro služi pa mi se ne da citirati, no pisala si da si na 1600 bila prije nego si došla do težine na kojoj ti je BMR 1999, a da si nakon dvije godine i +25kg se makla od toga i prešla na drugačiju prehranu i još se udebljala, prema tome ispravno bi bilo pričati koliki ti je TAD bio BMR kad si rekla da si na 1600kcal dijeti.

S obzirom da smo slične visine iako sam nešto starija, može se lako doći do težine na kojoj ti je BMR tih 1600 koje kažeš da si uzimala.
    Ako na to dodaš da je to neki prosječno izračunati BMR s tolerancijom od recimo 10-15%, i ako uzmeš da ti brojš kalorije s bar 10% greške i još izračunaš koliki bi trebao biti projicirani deficit - onda se ipak dođe do dosta niže brojke kalorija na kojima si trebala biti dnevno tad, pred 4-5 godina, kad kažeš da si bila u deficitu i debljala se.

Jer jednostavno nisi.

Svi ti hormonalno-metabolički problemi mogu otežati neke mehanizme u organizmu u smislu preferiranja hrane iz jela spram potrošnje rezerve, preferirati mišićno tkivo nad masti, mogu čak i kratkoročno uzrokovati nakupljanje vode, mogu izazvati slabost, omaglice, glad, svašta nešto - ali nikad i ni pod kojim do sada poznatim uvjetima ne mogu izazvati debljanje uz kalorijski deficit kroz dulji period jer to nije moguće. Prema tome, na kraju krajeva, svodi se na ono što sam napisala prvi put - smanji još pa vidi. Evo navela sam primjer žene s 1200kcal i ona je smršavila 30kg u godinu dana i nije umrla od gladi. Ako kažeš da sad imaš 2000 MBR onda bi trenutno i uz tolerancije za krivi izračun i 1600 rezultiralo gubitkom, ali samo kratko vrijeme, a nakon toga ako želiš gubit kile još niži unos. Što sam uostalom napisala jedno 100x ali nije problem i 101.

Usput zahvaljujem pulinki na novouvedenom gaslighting elementu sa "je li teža kila perija ili kila olova"
    Posljednje uređivanje od sillyme : 21.12.2022. at 08:02

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Usput zahvaljujem pulinki na novouvedenom gaslighting elementu sa "je li teža kila perija ili kila olova"
    Ajmo ovako: posle toliko godina na forumu stvarno je izuzetno mali broj ljudi sa kojima želim da namerno razgovaram na ovaj način kao ti sa mnom- i ti nisi nikad bila u tom broju.

Postovi su ti obično lako čitljivi, obrazovana si i inteligentna, logika ti je obično besprekorna u okvirima u kojima želiš da sagledaš neki problem, na mnogim temama se sasvim slažem sa tobom.

Nažalost, na mnogim temama na kojima se nisam složila sa tobom, tvoji kontraargumenti meni su istog tipa- kačenje za moju semantiku, i pravljenje posprdnih komentara svisoka.

Ne znam koji je tvoj problem sa mnom i ne moram da znam. Nisam nikad bila u fazonu okretanja drugog obraza, zato nažalost ovako:

Ako konstantno ne razumeš šta sam htela da kažem- možda problem nije u meni nego sam tvoje osobine pogrešno procenila?

Pošto ja nisam Ta koja je nadmudrila američku medicinu i shvatila Apsolutnu istinu termodinamike, fizike, i matematike, opet, moguće da problem uopšte nije u meni?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koji je tvoj problem sa mnom i ne moram da znam. Nisam nikad bila u fazonu okretanja drugog obraza, zato nažalost ovako:

Ako konstantno ne razumeš šta sam htela da kažem- možda problem nije u meni nego sam tvoje osobine pogrešno procenila?

Pošto ja nisam Ta koja je nadmudrila američku medicinu i shvatila Apsolutnu istinu termodinamike, fizike, i matematike, opet, moguće da problem uopšte nije u meni?
    Ukratko, ako je tema gubljenje suvišnih kilograma, a ti u odgovorima uvedeš smanjivanje težine rezanjem udova, dobivanje težine nakupljanjem vode i sl - da priznajem da nemam volje pristojno na takve stvari odgovarati. Jer su u samoj srži nepristojne s obzirom na temu.

Ostatak boldanog posprdnog komentara nemam namjeru odgovarati, jer nikad ne odgovaram i ne pojašnjavam to što mi drugi stavljaju u usta nego samo na ono što sam ja napisala. Pošto ovu zadnju tvrdnju nisam napisala ja nego ti nemam naravno ni namjeru odgovarati na nju. Ali više-manje dobro ilustrira zašto nemam volje dalje sudjelovati.

O magiji, matematici i čudima je Kae već također sve napisala, a dalje nek vjeruje što tko hoće - neki u znanost a neki u magiju

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pobogu, ovo počinje da liči na temu o vakcinama...
    Prvo, telo zadržava vodu, nekad i u par desetina litara, u mnogim bolestima/stanjima/poremećajima (uostalom, ovo je roditeljski forum, većina nas je rodila bar jedno dete i većina čudesno izgubila silne kg nakon porođaja uopravo a konto fiziološki i/ili patološki zadržane vode u trudnoći).
    I to nema veze sa unetom količinom kalorija, naprotiv, koliko se sećam (ali ja nisam medicinar pa neka me ispravi neko ako sam pogrešno zapamtila), postoje tipovi pothranjenosti u kojima se javljaju tzv. edemi gladi- nakupljanje vode u telu ZBOG deficita nutrijenata ( seća li se neko otečenih stomaka gladne dece iz Afrike?).

Drugo, kako je Kosjenka napisala, bazalni metabolizam pada kod nekih u gladovanju, ili jednostavno starenjem, tj. usporava se promet materija i telo sporije troši to malo dostupne hrane, pa nema gubitka kilaže uprkos smanjenom unosu kalorija.

Ali ako ćeš ti to opet odseći sa "nije mi niko dovoljno objasnio", onda je besmisleno . Pa niti sam ja medicinar niti si ti, daj da obe upišemo medicinu pa za 6 godina da vidimo stanovišta opet...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj, da
    Moj dragi, neprežaljeni pokojni suprug u terminalnoj fazi metastatskog karcinoma:
    Isto nepokretan, doma je bio do zadnjeg i ja sam ga hranila i njegovala.
    Zadnjih mjesec i pol uopće nije jeo. Baš ništa. Rekli su mi da je to nažalost normalno i da ga ne silim.
    Prije te faze je dva mjeseca jeo vrlo malo.
    Samo je puno pio. Stalno je tražio vodu.
    Trbuh mu se napuhnuo jer je jetra otkazivala.
    Jedino su mu se ruke stanjile. Sve ostalo ne.
    Cijeli život vitak, visok 195,težak oko 85.
    Kad je preminuo jedva su ga pogrebnici iznijeli iz stana i još su mi rekli da je dobro što sam odabrala veći lijes jer da im je jedva u taj stao, a u standardni sigurno ne bi.
    Matematika?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovaj topik se pretvorio u nepotrebna prepucavanja.
    Ja pišem konkretne primjere iz vlastitog života koji su dokaz da tijelom ne upravlja matematika, odnosno nije primjenjiva na bolesne ljude.
    Debljina je bolest.
    Ima i svoju šifru E 65, E 66, E 66.1 itd.
    Nije to sve bez razloga.
    Nije svaka osoba koja ima bmi veći od 25 debela zato jer je lijena i ne želi gladovati.
    Postoji cijeli niz uzroka debljine, a tu matematika ne pomaže.
    Pomažu liječnici i lijekovi.
    Bez gladovanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •