-
Kažemo lili, beti i ja više-manje isto - tko unosom hrane unese manje energije nego potroši (aka kalorijski deficit) kroz dulje vrijeme - će smršaviti. I da je ta jednadžba fundamentalna na duge staze i ne postoji način na koji se čovjek uz to može debljati.
Kaže Kae
... Osobe koje nemaju, niti su ikad imale problema s viskom kilograma (vecim od 43 grama) nekako bas uvijek znaju kako sve funkcionira i sto tko krivo radi. (kategorija: diskvalifkacija sugovornika)
...drago mi je da imam crno na bijelo da nisam serator kakvim me se smatralo, izmedju ostalog, po forumu (krivo brojim, krivo jedem, nutricionost mi je nesposoban, trener nesposoban, ja nesposobna, jedem u snu valjda, lazem, nedovoljno vjezbam, izmisljam, pretjerujem.... jer matematika, naravno (kategorija: ironično)
...1600 kalorija unosa (uz nutricionisticu; nisam gatala iz kave), cjelovite namirnice, redovita vjezba, s osobnim trenerom i sama, prosjek od 15,000 koraka na dan. Rezultat kroz dvije godine: oko 25 kila viska.... Cudna matematika. (kategorija: ironično)
...1000 kcal nije dovoljno za moju kilazu, osim ako ne mislim umrijeti od deficita. (kategorija: patnica)
... Uopce ne sumnjam u zakone matematike i fizike, kao sto ne sumnjam da u svakom prosjecnom tijelu ima vise od ciste matematike i fizike.
=> Na pitanje što znači "više od" - kao ipak ne vrijedi uvijek? dobivam "Ma meni je, zapravo, skroz ok biti cudo." (kategorija: ironično)
... Ma jok. Postoji samo dobra volja, cvrsta odluka. Matematika, fizika, trcanje. (kategorija: ironično)
.. Slozenija matematika od a+b=c
i finalno
Matematicki kalorijski deficit (TDEE, BMR, sto god zelis) nije dovoljan svakoj osobi (koja nije Beti, sillyme, Lili75....) za gubitak kilograma iz ovog, onog, a ponekad i osamnaestog razloga.
=> eto napkon (iako i dalje uz žalac osobnog napada) čvrsti stav - ljudskim tijelima ne vladaju uvijek zakoni fizike, nije istina ako si u kalorijskom deficitu da ćeš izgubiti kg
Ali odmah malo kasnije i naizgled suprotna tvrdnja - no uz proverbial "ako" i "ali" - koji odmah sve to ponište uz istovremeno u zagradama totalno suprotnu poruku:
Ako se slozim s tobom da zakoni matematike uvijek vrijede (slazem se, cijelo vrijeme), ali da rezultat moze izostati (jer nam fale vrijednosti raznih varijabli, nedostaju nepoznanice, tko ce znati), ni to nije dovoljno?
Gaslighting much?
O da... Textbook gashlighting, uz standardni "bonus" da onaj koji više-manje ponavlja isto cijelo vrijeme ispadne naporan, dosadan i najčešće dobije "pa nitko to u stvari ne osporava" i što se tak zelotski "pjeni".
Trebala sam odavno ovo ostaviti "onima koji imaju više od 43g viška" no priznajem da me malo dirnulo u živac ovo ne baš suptilno pravljenje budalom. Je djetinjansto, ali na kraju krajeva ovo je forum pa zašto ponekad ne...
PS - Na postove o nakupljanju vode i rezanju udova uistinu neću odgovarati jer vjerujem da nitko ne misli da su usporedbe prizora izgladnjele djece s štapićima od udova i prosječnog debelog/pretilog stanovnka zapada i proanalaženje tu nekih paralela odakle višak kilograma išta drugo nego groteska.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma