-
Ja mislim da za ovu temu nije ni važno koliki je postotak ljudi koji imaju zdravstveni problem. Tema je odjednom postala preprejadna, a zašto? Zato što se od teme gdje bilježimo rezultate i bodrimo jedni druge u skidanju viška došlo do toga da se debelima pametuje da su debeli jer su jeli. Ma daj.
Ja nemam uopće problem reći da sam se sad udebljala ponovo jer sam jela navečer veće količine hrane. I normalno, jedem, odem spavati, ne potroši se, skuplja se. Pisala sam da smo i muž i ja to napravili, ali nismo to napravili jer smo glupi, lijeni i inertni, nego jer smo imali životne situacije s kojima se očigledno nismo dobro nosili.
Ali isto tako ne mogu zanemariti koliko sam se lako debljala i teško mršavila (s manjim unosom hrane nego sada kad lako mršavim) dok mi nisu bile otkrivene određene intolerancije na neke namirnice.
I to sve nije bitno, ja sam to riješila i smršavila na svoju idealnu kilažu, te namirnice više ne jedem i to je to. Sad sam se udebljala jer sam jela, kao što već rekoh. Samo što vi koji nemate problem s emocionalnim prejedanjem nikad nećete moći shvatiti na koji način recimo ja, da ne uključujem nikog drugog, gledam na hranu. To što će meni netko reći da samo trebam unositi manje hrane vam je isto kao da kažete alkoholičaru da samo prestane piti. Malo glupo, jel da?
Ja sebe inače kontroliram savršeno, osim kad mi se dogodi nešto ružno u životu. Onda se ne kontroliram. Ali popravim. U svakom slučaju, definitivno nije problem u tome što ne znam kako funkcionira proces debljanja.
Plus, da potpišem Pulinku, savjetovanje onih 1000 kcal, ma dajte. Ali da, zanimljiv zaključak da pametniji popušta.
-
I da se nadovežem na Riri:
emocionalni izjelica-to sam i ja.
Spomenula sam dr Handla. Bila sam i kod njega.
Odličan doktor, psihijatar koji se bavi poremećajima u prehrani u što spada i emocionalno jedenje i prejedanje.
Ima dnevnu bolnicu koja se bavi time.
Znači, cijeli niz struka se bavi problemom debljine.
Očito s razlogom.
Tko nije to sve probao i prošao ne zna ine vjeruje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma