Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Sad sam išla testirat ovih notornih 1000 kcal. Kaže kalkulator, za ženu od 50 godina, 160 cm 70 kg, slabo aktivnu, potrebno je 1049 kcal za mršaviti pola kg na tjedan. To spada u zdravo mršavljenje, zar ne? Ali očito ne za svakoga. I po uvjetom da kalkulator nešto valja, ali pretpostavljam da je ok bar kao orijentir.
U redu je taj kalkulator, meni na 44godine i slične mere 157cm/67 kg, izbacuje slično, ali samo za varijantu slabo aktivna. Čim aktivnost skoči, to je već premalo kcal.
Kad pogledam neke dijete od 1000kcal, ja sam toliko jela kao tinejdžerka (i mislila da sam debela dok nisam bila), i bilo mi je recimo dovoljno, ali sećam se da sam imala dosta malu mišićnu masu iako sam bila aktivna.
Trenutno bih volela da smršam na način da zadržim fizičku snagu, sviđa mi se samostalno otvaranje tegle krastavaca i nošenje pazara bez problema , a nisam sigurna da bi 1000 kcal bez aktivnosti to postiglo.
Zato sam i napisala da je 1000kcal dobro za neke ljude, ali većina žena je viša od mene, muškarce da ne pominjem, pri tome nisu svi baš slabo aktivni.