Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Nemoj mi dirati u matematiku. Ona funkcionira. Naprosto empirijski modeli koji se primjenjuju na većinu ljudi ne funkcioniraju za jedan, očito nezanemariv dio populacije. Ljudsko tijelo je izrazito složeno. Nema šanse da moje tijelo na isti način iskoristi tri pečena jaja kao, ne znam, pulinkin, da izvuče istu količinu energije i da ju na isti način rasporedi. Isto tako, dugo će potrajati dok se ne razviju bolji modeli, odnosno oni koji će biti primjenjivi za svakoga. A i ti će zahtijevati jako puno ulaznih varijabli koje je na živom čovjeku teško odrediti.

Meni se nedavno dogodilo da sam u dva tjedna uz potpuno mirovanje izgubila nekih 7 kg. Bila sam bolesna. A sad nešto kasnije dajem sve od sebe da ne izgubim tu prednost, ali mi baš teško ide. Ne brojim kalorije, ali mi se zaista čini da malo jedem. Matematika je matematika, ali su modeli neprimjenjivi na sve organizme.
Točno to sam i mislila, matematika funkcionira sama za sebe ali postoji još niz čimbenika koje treba uzeti u obzir da bi dobili konačan rezultat kad se radi o živom, a pogotovo kad govorimo o individualnom organizmu.