Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom - matematika je neupitna.
    Na pitanja "zašto netko se ne deblja iako jede više nego potroši" mogu imati 1000 različitih objašnjenja
    Ali pitanje "zašto netko ne mršavi a mjesecima jede manje nego troši" imaju samo jedan odgovor - NE jede manje nego troši.
    Da forum dozvoljava slicice i animacije, stavila bih jednu lijepu dlaku... i sjekiru.

Mozes li prihvatiti da postoji nesto sto ometa rezultat ove matematike, s kojom se svi slazemo? U ljudskom tijelu, ne na satu matematike gdje uciteljica kaze da se drzimo iskljucivo zadatka i ne razmisljamo (ili uvodimo) bilo sto drugo.

Izracunala sam BMR bas po tvojem linku, da ne ispadne da su americki pogresni. Sad cu skroz izaci iz comfort zonea i reci koliki je, a onda mozes slobodno racunati unazad i vidjeti koliko imam kila. Visinu sam vec napisala.

Tvoj BMR: 1999

Zelis li i dalje tvrditi da uz osobnog trenera (prije) ili 3+ sata tjedno taekwondoa (zadnje dvije godine) na razini smedjeg pojasa (imat cu pravo polagati za probationary crni pojas negdje u proljece, cisto orijentacije radi), plus prosjek od 15,000 koraka na dan, trebam unositi 1,000 kalorija dnevno?

Nosim zenski XL/XXL (gornji dijelovi) i XL/XXL ako se (jace) rasteze (tipa tajice/jogger/hlace s puno elastina), odnosno americki 18 - 20 ako je elastin od 2-3% ili manje. Za guJicu, jel. Volim malo elastina u robi, udobnije je, ali obecajem da ne izgledam kao kulen--nosim odjecu koja mi pase velicinom. Imam jednu jaknu 4XL iz Kine, ta je evo stvarno smijesnog konfekcijskog broja. Nisam invalid, ne izgledam kao izrod, ne treba me sazaljevati. Debela sam trenutno stvarno vise nego sto zelim biti. Cilj mi je nekih 85-90 kila. Nepojmljivo osobama koje se bore s viskom od 3, 5, pa i 10 kila, zar ne?

Jedino jos ostaje mogucnost da lazem.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Mozes li prihvatiti da postoji nesto sto ometa rezultat ove matematike, s kojom se svi slazemo? U ljudskom tijelu, ne na satu matematike gdje uciteljica kaze da se drzimo iskljucivo zadatka i ne razmisljamo (ili uvodimo) bilo sto drugo.
    ..
    Ukratko, ne - ne mogu prihvatiti da postoji išta što narušava zakon očuvanja energije, osim ako ne dokažu u nekom eksperimentu, zadnjih 400+ godina no such luck.
    Sa i bez učiteljice matemeatike. Tako da što se tiče teme da li vjeruješ ili ne vjeruješ - čim vjeruješ da postoji nešto što "ometa" očito je da ne vjeruješ. Jer ne postoji nikakav ali iza tog zakona. Nema ga. Ne na makro nivou na kojem funkcioniraju ljudska bića.

Ali naravno ti slobodno vjeruj i dalje u štogod hoćeš, pa i u to da navodno vjeruješ i znaš o čemu ja pišem.
    Ja ionako pišem tu samo zato što me živcira kad se pišu gluposti.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 18.12.2022. at 12:34

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ukratko, ne - ne mogu prihvatiti da postoji išta što narušava zakon očuvanja energije, osim ako ne dokažu u nekom eksperimentu, zadnjih 400+ godina no such luck.
    Sa i bez učiteljice matemeatike. Tako da što se tiče teme da li vjeruješ ili ne vjeruješ - čim vjeruješ da postoji nešto što "ometa" očito je da ne vjeruješ. Jer ne postoji nikakav ali iza tog zakona. Nema ga. Ne na makro nivou na kojem funkcioniraju ljudska bića.

Ali naravno ti slobodno vjeruj i dalje u štogod hoćeš, pa i u to da navodno vjeruješ i znaš o čemu ja pišem.
    Ja ionako pišem tu samo zato što me živcira kad se pišu gluposti.
    Ja ću ponoviti da to nije matematika. Matematika je alat, a ne opisuje proces. Svi bismo rado matematikom 5. osnovne rješavali "kvantnu mehaniku".
    Ne bavim se prehranom, nemam kapaciteta za još jednu brigu, ali mi je zdravorazumski da ako jedan komad mesa nekom daje neku energiju, da ne mora biti da će se isti taj komad mesa kod nekog drugog probaviti na identičan način i da će se energija spremiti na isti način. Iz tog razloga su te energijske vrijednosti orijentacijske i naprosto ne funkcioniraju kod svih jednako.

Evo ja kod sebe vidim po nekim markerima tipa cikla koliko mi je usporena probava u odnosu na proslu godinu. S druge strane recimo reakcija na neku hranu mi nastupa puno ranije nego prije. Npr. prije bih znala ako dobijem proljev da trebam promisliti što sam prije 4 sata jela. Sad je to vrijeme puno kraće.

Kao što kaae reče, svima je jasno da treba smanjiti unos hrane i da kod mršavljenja treba biti u energijskom deficitu. Smo što procesi nisu isti kod svih i ti pojednostavljeni modeli ne vrijede kod njih.

I da, sjetila sam se još jednog svog momenta kad sam nekontrolirano mršavila, kako sam svaki dan da bih očuvala masu trpala cijelu čokoladu u sebe i nije mi pomagalo ništa osim kirurškog noža.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.12.2022. at 11:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •