Da forum dozvoljava slicice i animacije, stavila bih jednu lijepu dlaku... i sjekiru.
Mozes li prihvatiti da postoji nesto sto ometa rezultat ove matematike, s kojom se svi slazemo? U ljudskom tijelu, ne na satu matematike gdje uciteljica kaze da se drzimo iskljucivo zadatka i ne razmisljamo (ili uvodimo) bilo sto drugo.
Izracunala sam BMR bas po tvojem linku, da ne ispadne da su americki pogresni. Sad cu skroz izaci iz comfort zonea i reci koliki je, a onda mozes slobodno racunati unazad i vidjeti koliko imam kila. Visinu sam vec napisala.
Tvoj BMR: 1999
Zelis li i dalje tvrditi da uz osobnog trenera (prije) ili 3+ sata tjedno taekwondoa (zadnje dvije godine) na razini smedjeg pojasa (imat cu pravo polagati za probationary crni pojas negdje u proljece, cisto orijentacije radi), plus prosjek od 15,000 koraka na dan, trebam unositi 1,000 kalorija dnevno?
Nosim zenski XL/XXL (gornji dijelovi) i XL/XXL ako se (jace) rasteze (tipa tajice/jogger/hlace s puno elastina), odnosno americki 18 - 20 ako je elastin od 2-3% ili manje. Za guJicu, jel. Volim malo elastina u robi, udobnije je, ali obecajem da ne izgledam kao kulen--nosim odjecu koja mi pase velicinom. Imam jednu jaknu 4XL iz Kine, ta je evo stvarno smijesnog konfekcijskog broja. Nisam invalid, ne izgledam kao izrod, ne treba me sazaljevati. Debela sam trenutno stvarno vise nego sto zelim biti. Cilj mi je nekih 85-90 kila. Nepojmljivo osobama koje se bore s viskom od 3, 5, pa i 10 kila, zar ne?
Jedino jos ostaje mogucnost da lazem.![]()