Ja sam bila prirodnjak do trenutka kad sam se okrenula humanistickim znanostima. Prirodne znanosti sam u tom trenutku zaboravila, naravno, na isti nacin kao sto sam zaboravila brojati kalorije.
Tocno, ali naravno, nije u redu da to kazemo jer unos kalorija mora biti kako kazu forumasice i nema sansi da bi mogao/smio/trebao biti nekako drugaciji iz bilo kakvog razloga, ukljucujuci i one kad strucnjak osobno preporuci ili propise neki rezim osobi koju je, vidi vraga, osobno upoznao, pregledao i na tko zna koji jos nacin izokrenuo naopako.
Kod mene konkretno (pod uvjetom da je istina da brojim kalorije na jednak nacin i ne lazem ni sebe, a jos manje druge, plus da nisam zaboravila kako se koristi aplikacija, niti da se ona bas kod mene pokvarila), jednak unos hrane i virtualno jednak lifestyle, ukljucujuci sport kojim se bavim, rezultirao je dobitkom od oko 18 kila u jednoj kalendarskoj godini i samo oko 4 u drugoj.
U prvoj godini iz primjera sam prosla kroz perimenopauzu, menopauzu, povratak menstruacije.
U drugoj godini sam pocela ponovno ovulirati i ugradila Mirenu.
Racunam da matematika i dalje funkcionira, to nitko ne dvoji, ali dogodilo se ocito jos nesto.
Hormonalne promjene su registrirane kod lijecnika, nisam gatala iz kave, niti pronasla price na internetu. Povijest bolesti od prije trudnoce postoji na podforumu potpomognute, nije nista novo. Situacija s povratkom ovulacije i menstruacije je, izmedju ostaloga, predmet istrazivanja VAERS-a i University of Illinois Urbana Champagne jer se situacija promijenila nakon prve dvije doze Moderna cjepiva protiv kovida.
Djeca mi trenutno odlicno spavaju. Samo ja ne spavam.![]()

Odgovori s citatom