Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi moji, toliko je pitanja povezano s prehranom koja još ne razumijemo. Nije baš to jednostavna matematika. Oni koji nemaju problema s tim, koji su zapravo zdravi ljudi pa si kile mjere samo iz dodatnih sportskih performansi, misle da jest. Imam prijateljicu koja je cijeli život sklona pretilosti, ima toliko koloplet problema zdravstvenih raznoraznih stila ovog što navodi Tanči, a vezano za unos hrane on nije puno veći od mog, niti ja ludo više trošim kalorija nego što ih troši ona. Nije to tako jednostavno.
    silly će reći da ti prijateljica treba još smanjiti unos energije i povećati potrošnju. Sve je to jako jednostavno, samo mi mislimo da postoji neka magija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ne, bolje "samo" suosjećat s prijateljicom i još joj kimat glavom samo tako dalje, nema tu pomoći, takva ti je sudba.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.12.2022. at 21:19

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A ne, bolje "samo" suosjećat s prijateljicom i još joj kimat glavom samo tako dalje, nema tu pomoći, takva ti je sudba.
    Prijateljica ide lijecniku za pretilost, nutricionistu i ima trenera . Mozda ipak treba prijateljicu da joj bude podrska? Ili je taj njezin tim strucnjaka potpuno nesposoban, pa ce prijateljica zamjeniti tim ?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lili, banaliziraš. Ne kimam glavom. Suosjećam s tim da kaae nije u situaciji kao sirius ili ja trenutno (ali ne uvijek) da znamo ako jedeš udebljat ćeš se, a ako ne jedeš smršavit ćeš. I sama si nabrojala neke čimbenike koji utječu na to. Ja tvrdim da većina čimbenika i nije poznata još i svjesna sam kompleksnosti ljudskog tijela i stoga sam sigurna da dugo neće ni biti sve poznato. Samo se mogu bolji modeli za neke dijagnoze napraviti.

I da ne bi sad opet krenulo s "matematikom", jasno je kad bi kaae potpuno prestala jesti da bi smršavila. Kod ekstremnih slučajeva "matematika" sigurno štima.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a šta i da je tako? zar je tako nezamislivo prihvatiti da je prijateljica debela i ne pokušavati ju promjeniti? ima li ona pravo biti debela bez da joj stalno netko daje do znanja kako je njen izgled neprihvatljiv?
    Tj. sigurna sam da se ta poruka ne frejma kao "izgled ti je neprihvaltjiv" nego kao "brinem se za tovje zdravlje" a da se pri tome ne zna ništa o stvarnom stanju zdravlja osobe koja ima određeni broj kila više od društveno prihvatljivog broja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •