A ne, bolje "samo" suosjećat s prijateljicom i još joj kimat glavom samo tako dalje, nema tu pomoći, takva ti je sudba.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.12.2022. at 21:19
Lili, banaliziraš. Ne kimam glavom. Suosjećam s tim da kaae nije u situaciji kao sirius ili ja trenutno (ali ne uvijek) da znamo ako jedeš udebljat ćeš se, a ako ne jedeš smršavit ćeš. I sama si nabrojala neke čimbenike koji utječu na to. Ja tvrdim da većina čimbenika i nije poznata još i svjesna sam kompleksnosti ljudskog tijela i stoga sam sigurna da dugo neće ni biti sve poznato. Samo se mogu bolji modeli za neke dijagnoze napraviti.
I da ne bi sad opet krenulo s "matematikom", jasno je kad bi kaae potpuno prestala jesti da bi smršavila. Kod ekstremnih slučajeva "matematika" sigurno štima.
a šta i da je tako? zar je tako nezamislivo prihvatiti da je prijateljica debela i ne pokušavati ju promjeniti? ima li ona pravo biti debela bez da joj stalno netko daje do znanja kako je njen izgled neprihvatljiv?
Tj. sigurna sam da se ta poruka ne frejma kao "izgled ti je neprihvaltjiv" nego kao "brinem se za tovje zdravlje" a da se pri tome ne zna ništa o stvarnom stanju zdravlja osobe koja ima određeni broj kila više od društveno prihvatljivog broja.