Kako namjerava roditi u KB Merkur molila bih sve koji su imali iskustva sa doktorima u tom rodilištu da mi napišu nekoliko informacija. Naime, zanima me kod kojeg doktora ili doktorice je najbolje kontrolirati trudnoću s obzirom da sa istima želim dogovoriti prisustvo na porodu. Spremna sam ići i privatno, sve platiti, ali da to onda nisu pusta obećanja. Čula sam za neke doktore da su jako dobri npr. Podobnik i Duić, ali ne znam koliko su pristupačni i spremni na suradnju. Na jednom starom rodinom linku također sam vidjela da se dosta hvalilo dr. Rokija (navodno se radi o nekom mlađem doktoru). Njega mi je spominjala i jedna kolegica s posla kojoj je on radio carski rez. Rekla je da je on dosta ljubazan i pristupačan (mislim da se radi o njemu), ali da je bila strašno razočarana pristupom ostalih doktora porodu – predugo forsiranje prirodnog poroda, tako da je sve trajalo 15 sati a na kraju ipak carski. Dijete je dobilo neku infekciju, sada je sve u redu, ali ipak ...... Kaže da joj se to vjerojatno moglo desiti u bilo kojem našem rodilištu, tako da ovo nije iznimka, ali da joj je to loše iskustvo stvorilo užasan strah oko eventualnog drugog poroda. Zbog svega toga mislim da je najbolje imati jednog doktora od početka trudnoće do poroda.
Stoga molim sve koje su imale iskustva sa bilo kojim gore spomenutim doktorom ili možda nekim drugima da mi odgovore.