Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Psi lutalice ili pušteni da šetaju po selu

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Psi lutalice ili pušteni da šetaju po selu

Situacija je slijedeća: živim u sj.dijelu Zg, uglavnom su kuće, nešto malo zgrada.
    Nase dvorište nije do kraja ograđeno zbog nekih neriješenih stvari sa susjedima. Po kvartu nam slobodno šetaju psi. Mislim da nisu lutalice, već imaju svoje vlasnike koji ih puste "u šetnju".
    To nisu bas mali psi, a ni bezopasni. Ja ih se bojim jer dolaze ispred naše kuće i zalijeću se na nas. Mm kaže da mi neće nista, ali ne izgledaju tako. Posebno dva luđaka, dolaze i nekoliko puta dnevno. I ne samo pred kuću, nego kad setam po kvartu. Ko na selu.
    Postoji li neka gradska služba kojoj se mogu obratiti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Šinteraj.

Ali ne budu se baš razveselili ako ih tak nazoveš... Služba se zove Higijensko-tehnički veterinarski servis ili tako nekako... Ček malo, naći ću ti detalje...https://www.inyourpocket.com/zagreb/...i-servis_3959v

Ali bolje je da nazoveš pesje azile kao onaj iz Dumovca ili Suza..

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kad bih barem znala čiji su psi, i popričati sa ljudima. Možda ne znaju što rade po kvartu, i da su u čoporu agresivni.
    Ja se najviše bojim kad sam sa djecom u šetnji. Ako osjete moj strah može biti svašta.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Peterlin, hvala! Nazvat ću ih....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prije sinteraja molim te, pokušaj zvati neku od udruga za zbrinjavanje napuštenih pasa.
    Psi nisu krivi za niš, a u sinteraju ih ne čeka ništa dobro.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to nisu napušteni psi. Znači trebalo bi zvati komunalnog redara koji bi vlasnicima opalio kazne, tako da im ne padne više na pamet puštati pse da sami šeću.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija je slijedeća: živim u sj.dijelu Zg, uglavnom su kuće, nešto malo zgrada.
    Nase dvorište nije do kraja ograđeno zbog nekih neriješenih stvari sa susjedima. Po kvartu nam slobodno šetaju psi. Mislim da nisu lutalice, već imaju svoje vlasnike koji ih puste "u šetnju".
    To nisu bas mali psi, a ni bezopasni. Ja ih se bojim jer dolaze ispred naše kuće i zalijeću se na nas. Mm kaže da mi neće nista, ali ne izgledaju tako. Posebno dva luđaka, dolaze i nekoliko puta dnevno. I ne samo pred kuću, nego kad setam po kvartu. Ko na selu.
    Postoji li neka gradska služba kojoj se mogu obratiti?
    Šta znači da se zaliječu?
    Napadaju, grizu, nasrću...?
    Mislim da pretjeruješ, a i sama kažeš da ti muž veli da psi neće ništa.
    Ti se očito bojiš pasa i zbog toga pretjeruješ.
    Svoj strah moraš riješiti drukčije, a ne sa šinterajom.
    Psi nisu krivi za tvoj strah, a nisu krivi ni zbog nepažnje svojih vlasnika.
    To nije posao za šintetaj jer tamo će ih mučiti i ubiti.
    To je posao za komunalnog redara koji će preko čipa otkriti vlasnike i riješiti problem.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo Mima i ja pisale u isto vrijeme.
    E da, dokle god nemaš ogradu na dvorištu može ti upadat svatko pa i psi.
    Ako to ne želiš, moraš se ogradit.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nitko od nas ne zna kakvi su ti psi, jel...mozda su stvarno opasni
    ja bih vjerojatno prvo pozvala komunalnog redara i udruge, a ako to ne bi urodilo plodom, onda i sinteraj
    jer, ako bilo koji taj pas naudi mom djetetu, stvarno mi nije bitno je li kriv pas ili njegov vlasnik

i mislim da bi stvarno najkorisnije bilo ovo sto je Mima napisala
    kad ih opale pi dzepu, vlasnici ce vjerojatno drugi put bolje razmisliti

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to nisu napušteni psi. Znači trebalo bi zvati komunalnog redara koji bi vlasnicima opalio kazne, tako da im ne padne više na pamet puštati pse da sami šeću.
    Potpis.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Komunalni redari vole lijepiti kazne vlasnicima kada ih uoče vani, sa psima, da su bez lanca, a baš da će samoinicijativno loviti tuđeg psa, nositi ga na očitanje čipa i onda pisati dopis onom koji određuje kaznu. Čini se kao puno posla, ...

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pretpostavljam da imaju vlasnika, tj.kucu gdje idu jesti. Pa nastave lutati. Sumnjam da se može utvrditi tko je vlasnik.
    Tanci, dođu na metar od mene i koje djece. I agresivno laju. Ne piše im na čelu da ne grizu.
    Nije stvar u tome da ulaze u dvorište, nego skoro svaka šetnja po kvartu završi susretom sa njima.
    I nije istina da ne volim pse, baš suprotno. Volim sve životinje.
    Zar da čekam da mi ugrizu dijete, pa da tek onda reagiram????
    Ja samo želim da mogu u miru šetati.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sumnjam da će redari čekati u zasjedi u kojoj ulici da se pojave psi....

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mojoj ulici

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Komunalni redari vole lijepiti kazne vlasnicima kada ih uoče vani, sa psima, da su bez lanca, a baš da će samoinicijativno loviti tuđeg psa, nositi ga na očitanje čipa i onda pisati dopis onom koji određuje kaznu. Čini se kao puno posla, ...
    ja bih jako rado da i kod nas po kvartu šeću komunalni redari i da lijepe kazne vlasnicima koji pse šeću bez lajne

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako su čipirani može ih muž odvesti vetu da očita, hineći zabrinutost da se peso izgubio, pa tako dođete do pravog gazde. Ali ljudi koji puste pse da idu u šetnju sami sa sobom u čoporu obično ne mare, čak ni za kazne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se ne bojim pasa, ali kad je jedna agresivna džukela od iste takve gazdarice zaskočila mog trogodišnjeg sina, srušila ga i ogrebla ga škramplima po licu, bome sam rekla vlasnici dotične kuje da ako ju ikada više pusti bez lajne, zvat ću šintere istog trena. I bome sam u tom momentu bila to spremna i napraviti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.01.2017. at 22:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

s_iva, raspitaj se za broj komunalnih redara za tvoj kvart, pa ih nazovi i pitaj što da radiš.

Ako pak misliš da ti psi ipak nisu ničiji, onda bi samilosno prema životinjama bilo da probaš nazvati neke udruge koje se bave zbrinjavanjem pasa.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis na Mimu.
    A priče kaj bi bilo kad bi bilo treba ostaviti po strani.
    Psi nisu nikog napali i zar moraju stradati u šinteraju zato jer se netko boji?!?
    Možda i vjerujem bezrazložno.
    Imam susjeda koji galami, priča sam sa sobom, djeluje mi opasno, nije mi ništa napravio, ali ja ne želim da on šeće kuda šećem i ja, da zovem šinteraj?
    Eto, tako ova priča meni izgleda.
    Ne kažem da psi trebaju lutati, ali uz neograđeno dvorište i patološki strah pokretačice topika psi ne bi smjeli ni postojati na planetu.
    I šta je rješenje?
    Eliminacija?
    Ma dajte,
    I naravno uvijek će se naći par forumašica sa horor pričama da još malo podjare.
    I mene je ogromni vučjak srušio kad sam imala 6 g i to zato jer se htio igrati, a ne pojesti me.
    Životinja se ne treba bojati, treba se bojati ljudi.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanci, svatko ima pravo na svoje misljenje
    ne slazem se uopce s tobom
    ne moraju stradati psi, ali jos manje moje dijete
    na dijete cu uvijek prije misliti
    i ja bih nesto poduzela na mjestu pokretacice teme
    komunalni, udruge, a na kraju, ako je to sve bezuspjesno, i sinteraj
    volim ja zivotinje, ali svoju djecu volim najvise
    pa kome krivo, kome pravo

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako pustaju svoje pse da bez nadzora šetaju po kvartu, a za to se naplaćuje kazna - znači da su u krivu 100%.

Tanci, ja ne kažem da te pse treba eliminirati, nego staviti pod nadzor. Ja ne smetam nikome, pa molim lijepo da nitko ni mene ne uznemirava!
    Ni svojoj djeci ne dopuštamo da ulaze u tuđe dvorišta, iako su totalno bezopasne sa svojih 14 mj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne radi se uopće o eliminaciji.

Radi se o stavljanju VLASNIKA pod kontrolu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

s_iva, apsolutno ako su to nečiji psi da nije dozvoljeno da oni sami šeću po ulici. Znači - nazovi komunalnog redara i pitaj što se može učiniti.

S druge strane, onome tko se boji psa život stvarno nije jednostavan, jer je susret sa psom koji slobodno šeće po ulici zaista dio svakodnevnice. Tako da radi sebe, a posebno svoje djece, nije loše poraditi na tom strahu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su vlasnici pasa u kvarta rekli da komunalni redari uglavnom upozoravaju i kažnjavaju bakice s malim pesima, a vlasnicima velikih i opasnih pasa se ne usude probližiti

Kako čula, tako prenjela

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Onaj tko nije bio u situaciji da te doslovce okruži čopor pasa koji skaču, laju, grizu jedan drugoga...ne zna koliko je to neugodan osjećaj, jer se psi definitivno drugačije ponašaju u čoporu nego da je svatko sam i nitko ne može garantirati da je to bezopasno. Nažalost imam iskustva s tim i znam o čemu s_iva priča, ja živim na selu i iz tog istog razloga sam prestala šetati ulicom. Kod mene je bio slučaj da je jedna susjeda imala tri psa koji su stalno bili na cesti, zvala sam komunalnog redara i rekla mu podatke od te gđe. no njihov je odgovor bio da su dvaput bili tamo i da baš u tom trenu psi nisu bili na cesti i da oni tu ne mogu ništa, a sama vlasnica je govorila da jedan od tih pasa hoće " samo uhvatiti za nogavicu "...Dok god je nekima baš normalno da psi čoporativno haraju ulicom, rješenja neće biti...

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cappy, baš tako, te situacije su ovdje svakodnevne.

A sad o mom strahu - mislim da su neki krivo protumačili, ne bojim se ja pasa. Ali ovakvih se bojim!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apsolutno se nije ugodno sresti sa čoporom seoskih pasa, ja sam planinarila i hodala po selima i često mi se to znalo dogoditi. Ali ti s_iva živiš u gradu - ja ću ti ponovo preporučiti da nazoveš komunalne redare, ne mora biti da će biti koristi od toga, ali to nećeš znati dok ne pokušaš. Meni su u razgovoru komunalni redari zvučali OK, ali nisam ih zvala za konkretnu intervenciju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iva, malo pišeš kako su napadi čopora pasa svakodnevica pa malo kako ti je muž rekao da neće ništa itd.
    Ne da mi se natezat i istraživat što je istina.
    Pretpostavljam nešto treće.
    Problem neograđenog dvorišta je problem dokle god ne ogradiš.
    Jer do tada je praktički ničije i svačije.
    Nazovi policiju pa ih pitaj.
    Jako ćeš se iznenaditi kad čuješ odgovor.
    Ginger, kakve veze imaju tvoja djeca i tvoja ljubav spram njih s ovim?
    Ja sam isto majka i gle čuda, volim svoje dijete najviše na svijetu.
    I?
    Kaj sad?
    To nije tema.
    Tema je psi koji lutaju i možda napadaju, a možda i ne...
    Zanima me je li pokretačica topika zvala policiju kad su ju napali.
    I jesu li uopće?!?
    Nisam dobila konkretan odgovor.
    Pretjerivanje u svakom slučaju.
    I onda uleti Peterlin sa šinterima.
    Daj se saberite.
    Kakvi šinteri.
    I zašto?
    Dvorište nije ograđeno i to s razlogom i možda baš susjedov pas dolazi jer može.
    Otvoreno je i dostupno.
    Svašta je moguće.
    Pa i da se susjedi prepucavaju preko pasa i međusobno si rade dišpete.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

djeca imaju veze s tim, jer ih psi, koji su bez kontrole mogu ugroziti
    i da, ako ce ih to sprijeciti, ja cu zvati sinteraj
    bez griznje savijesti
    jer bi se o tim psima trebali brinuti vlasnici
    a ako to oni ne zele, ja cu se pobrinuti da ne ugroze moju (a time i tudju) djecu
    eto, takve veze ima
    ali neogradjeno dvoriste i nema neke veze ovdje, jer s_iva ne moze normalno hodati po cesti, jel...
    i onak, zvucis malo bezobrazno
    daj se i ti saberi
    psima bez nadzora nije mjesto na cesti

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije stvar da ulaze u dvoriste koje nije ogradjeno, vec da u hordi lutaju cestom, i djeluju opasno
    ne treba niciji strah relativizirati i ismijavati
    i nije se potrebno bojati pasa, da se osjecas ugrozeno kada njih 5, 6 ... 10 trce prema tebi lajuci
    (sama ili s djecom, svejedno)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Teško da se u Zagrebu na cesti može sresti čopore od 10 pasa. Ovdje se spominju dva psa.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tanci, i koje je tvoje rješenje za pse koji lutaju u čoporu i ometaju stanovnike????

I zašto tako pises, kao da me napadas? I kao da lažem i muljam? Samo pitam za savjet. Ne ubijam i ne trujem pse po Zagrebu.
    Saberi se, znam da je južina, ali daj malo!!!

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Najčešće su 2, uvijek ista psa. Ali često ih bude više.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teško da se u Zagrebu na cesti može sresti čopore od 10 pasa. Ovdje se spominju dva psa.
    ok:
    i nije se potrebno bojati pasa, da se osjecas ugrozeno kada njih 2 trce prema tebi lajuci

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nije, psi baš i ne napadaju bezveze. A sad, naravno, ima kojekakvih situacija. Ja razumijem da se ljudi boje pasa, i apsolutno mislim da psima bez nadzora nije mjesto na ulici (no realno je da će se svatko od nas sresti sa psom bez nadzora). U kvarti gdje ja živim, recimo, isto ima dosta kuća, i očito je da ima ljudi koje puste pse same u šetnju. Tako se npr. dogodi da pas uđe u školsko dvorište, a to je, jasno, potencijalno prilično opasna situacija. Ja sam recimo svjedočila događaju da su djeca u školskom dvorištu okružila psa, kao i tome da je mala djevojčica udarala psa granom, i jasno da je u takvoj situaciji itekako moguće da će pas nekoga ugristi - tako da je jasno da pas ne smije sam šetati (a bome bi bilo pametno i onemogućiti da uđe u školsko dvorište na način da ga se zatvara).

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja volim pse. Kući imam velikog psa, mješanca labradora i njemačkog ovčara, volontiram u jednoj udruzi za pse. U principu se ne bojim pasa.

Ali kad su se nedavno 3 psa zatrčala prema meni, mom psu koji je bio na povodcu i djetetu u kolicima, nije mi bilo svejedno. Njihovi vlasnici su pričali na drugoj strani te livade i nisu ni shvatili di su im psi dok oni nisu bili već na pola puta prema nama. Na sreću, u blizini se našao čovjek koji ih je nekako uspio uplašiti pa nas nisu napali. I taj sam put zvala policiju. Jer su ti psi uvijek u šetnji bez povodca i jer su već dva puta napali mog psa.

Policija je došla, napisala im kaznu i već drugi dan sam ih opet vidjela da šetaju slobodno pse. Njihovo objašnjenje je da je moj pas problem jer su njihovi miroljubivi. I šta više napraviti?

Tako da uvijek postoje različita iskustva. Zašto bi mene trebalo biti strah šetati ulicom zbog neodgovornih vlasnika? I naravno da ću napraviti sve da zaštitim svoje dijete, sebe, a u konačnici i svog psa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kad imaš psa onda su ti nezavezani psi malo veći problem (premda s pravim lutalicama baš nismo imali problema).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upravo tako.
    Nikad nisam vidjela čopor pasa.
    Nigdje, a pogotovo ne u gradu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam u obitelji veterinarsku inspektoricu, i čopori pasa su realnost. Kao i to da se psi drugačije ponašaju kad su u čoporu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da, Iva ja te ne napadam.
    Imam pravo na svoje mišljenje.
    Ali ti mene vrijeđaš, a na to nemaš pravo.
    Kužiš razliku?
    Ili ne?
    Kužiš li razliku između dva psa i čopora?
    Napada i šetnje?
    Ne?
    Ne kužim kaj hoćeš?
    Jesmo ti odgovorile da zoveš komunalno redarstvo?
    Jesmo.
    I jesi li nazvala?
    Ili te južina spriječava?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Najčešće su 2, uvijek ista psa. Ali često ih bude više.
    Evo, napisala je...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam vidjela čopore pasa u selu - nije ugodno iskustvo - ali u Zagrebu nisam vidjela čopore pasa. Vidjela sam možda 2-3 psa u "čoporu", i to kad sam bila dijete, sad se rijetko može vidjeti i jednog lutalicu.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, hvala na savjetima!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam vidjela čopore pasa u selu - nije ugodno iskustvo - ali u Zagrebu nisam vidjela čopore pasa. Vidjela sam možda 2-3 psa u "čoporu", i to kad sam bila dijete, sad se rijetko može vidjeti i jednog lutalicu.
    Ovo ja pamtim iz mladosti. Istina je. U gradu ih baš i nema, ali kod naše vikendice na selu - bome nije rijetkost.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

apsolutno neprihvatljivo iz vise razloga
    prst dole za takve vlasnike

Kad mi netko opravdava svog 40 kg teskog ljubimca koji slobodno sece ulicom i zalece se na mog psa na povodcu i na dijete mi u drugoj ruci sa slatkim: "nece vam nista, ne bojte se" para mi na usi izlazi
    Stavi ga na povodac pa da ja ne moram misliti o tome
    Hocu slobodno hodati cestom...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam znala vidati pse u gradu, ali su bili jako pitomi, neka grupica izmijesana, mali i veliki
    Ko iz neke slikovnice, uvijek poredani istim redoslijedom <3
    I nikad nisu ni zalajali, a kamoli napali nekog
    Trajalo je jednu cijelu sezonu, zimi se ekipa raspala...
    A jedan pak ogromni je sijao strah i trepet u susjedstvu jer je cekao djecu putem iz skole pa se zaskakivao na igru
    Srusio je dijete na asfalt i to nije bilo simpa
    Mene je jednom s kolicima presreo i usla sam ljudima nepoznatim u dvoriste nisam imala kud
    Skakao je na kolica
    Beba se rasplakala
    Bas sam popizdila
    Kasnije ga je netko otrovao...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, da me ne razapnu ljubitelji pasa, našla sam odjel Gradskog ureda koji se bavi time: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=20918

Tu se vjerojatno mogu dobiti informacije u vezi pasa na slobodi.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

s_iva, proseci po kvartu pa potrazi u kojim dvoristima mozes uociti te kvartovske fakine.
    Da li ih vidjas inace u setnji kvartom da su bez nadzora, ili ti samo ulaze u dvoriste?

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Peterlin, hvala!

Mamasch, ma po kvartu stalno šetaju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako.
    Nikad nisam vidjela čopor pasa.
    Nigdje, a pogotovo ne u gradu.
    I zato što TI nikada nisi vidjela čopor pasa u gradu, tvoja istina je ultimativna??

a vidiš, ja živim u gradu (Zg) i gotovo uvijek u vrijeme tjeranja, po svom kvartu konstantno nailazim na čopore pasa (cca 7-8 pasa, ne znam koliki broj ih mora biti da bi ih po tvojoj definiciji svrstali u čopor). jedan takav čopor je zadnji put danima visio ispred našeg dvorišta (imamo ženku), a jedan dan su se cijelo vrijeme grizli i napadali jedan drugoga pa svekrvi nije bilo svejedno sam tak izaći van i otići po mlađu kćer u školu. a starija je sama išla doma, no srećom došla je kad su se oni ipak razišli.

hoćeš li i meni napisati da pretjerujem i da je problem u tome kaj se bojim pasa?
    i da sam bezobrazna i da te vrijeđam?

sorry, ali stvarno pretjeruješ i napadaš bezrazložno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •