Pokazuje rezultate 1 do 50 od 262

Tema: Nezgodan karakter

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam na savjetima!
    Je, L. je jedinica, tako nam se život posložio...
    Peterlin, i ja sam najmlađe dijete pa naslućujem o čemu govoriš, kao i MM (doduše on je najmlađe od petero) i znam da je to...tako, dio 'problema'. Možda i ta njena pamet, ne znam.
    Dakle dalje, L. je super u blizini odraslih (osim u razredu gdje i pred učiteljicama ima ekscese s djecom), ali s klincima ne!

Jedna prijateljica mi je pedagog, ima kćerkicu od skoro godinu dana i jednom mi je rekla ''morat ćeš mi reći kako vi to tako lijepo raditi s L., koja je tajna''.
    Prevelika mi je to dihotomija, kakva je s odraslima a kakva s razredom.

Želim: da se 'uklopi', ne u kalup već u društvo, da poštuje druge i nosi se s frustracijama.
    Ne želim: da je otresita i neljubazna i kratka prema drugima (djecom), i radi sebe i radi drugih.

Evo iskreno, razgovaramo puno (ali ne po cijele dane opet), o važnosti prijateljstva i dijeljenja (bojica, osmijeha, papirnatih maramica -ma tu čak i nemamo problema), ali i ljubazne riječi, strpljenju, namjerno joj doma 'vježbamo' strpljenje, npr. L., ajde posloži s mamom čarape pa možeš dalje čitati i sl.
    Kao kaznu koristimo da nema recimo crtića navečer, ili da nema čitanja nego ravno u krpe (ovo joj teško pada), ili taj tren stavimo 'u kaznu' predmet interesa, npr album sa sličicama ili sl na koji dan; i svaki put objasnimo zašto se to dogodilo, da na neki način ona bira uzroke svojim ponašanjem, a da se ponašanje može birati i mijenjati.
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 10.02.2017. at 08:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •