Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
stvarno ne kužim zbog čega zazirete od psihologa, kao da je to nešto krajnje neugodno, kao da će dijete biti obilježeno ili će se dogoditi ne znam što?
za kakve situacije onda predlažete posjet psihologu?
Ako itko ne zazire od psihologa, to sam ja. Ali, bojim se da bi u ovoj situaciji L mogla početi osjećati kao da je njezino ponašanje i sve što joj se događa veliki problem i da bi iz toga mogle izaći neke negativne posljedice. Po meni, ovo još uvijek nije nerješiva situacija, ako učiteljica i roditelji pravilno odreagiraju.
Govorim iz iskustva jer moje dijete u razredu ima vršnjaka koji se ponaša kao L, a i sam je ispočetka imao teškoća sa uklapanjem u razred iako ej prošao kroz proces socijalizacije i u vrtiću i kući i u susjedstvu. Samo što su uzroci njegovih teškoća bile druge prirode, ne ovo o čemu govori autorica teme. Moje dijete je riješilo te teškoće i već ima prijatelje u razredu, a vjerujem da će i ovaj dječak iz njegovog razreda riješiti svoje probleme ako se odrasli pametno postave. Škola je ipak drugačija sredina i djeci treba neko vrijeme da se prilagode i uklope.