Pokazuje rezultate 1 do 50 od 262

Tema: Nezgodan karakter

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ok
    ali ako učiteljica mami kaže da je sitnica kad cijeli razred digne ruku da se ne želi igrati s njenim djetetom, stvarno ne zvuči obećavajuće
    Ali slično je curica imala i u vrtiću (samo jednu prijateljicu) i na igralištu, pa me ne čudi da ima prostora i za poboljšanje njezinih aktivnosti... Tako to ide. Moj E. je isto često znao dobiti po nosu (doslovce) ali ja znam i 100% sam sigurna u to da je u više od pola situacija sam izazvao takve reakcije okoline svojim dugim i bezobraznim jezikom. Imali smo to i doma, pa me nije čudilo ako odbrusi meni ili baki, ako mi profesor tjelesnog kaže da odbrusi njemu - uopće me ne čudi da odbrusi i razrednom kolegi koji ga opali šakom. Takvo je moje iskustvo. To je moje dijete, ali bratemili neke stvari mu je trebalo šakom rastumačiti. I to su razredni kolege uredno odradili. Ponekad je bio žrtva, ali često je to sam skrivio. Dok nije naučio zamisliti se na tuđem mjestu (za što je zaslužan odlazak psihologu) i razmisliti o tome kako njegovo ponašanje i riječi doživljavaju drugi klinci, nije bilo napretka.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali slično je curica imala i u vrtiću (samo jednu prijateljicu) i na igralištu, pa me ne čudi da ima prostora i za poboljšanje njezinih aktivnosti... Tako to ide. Moj E. je isto često znao dobiti po nosu (doslovce) ali ja znam i 100% sam sigurna u to da je u više od pola situacija sam izazvao takve reakcije okoline svojim dugim i bezobraznim jezikom. Imali smo to i doma, pa me nije čudilo ako odbrusi meni ili baki, ako mi profesor tjelesnog kaže da odbrusi njemu - uopće me ne čudi da odbrusi i razrednom kolegi koji ga opali šakom. Takvo je moje iskustvo. To je moje dijete, ali bratemili neke stvari mu je trebalo šakom rastumačiti. I to su razredni kolege uredno odradili. Ponekad je bio žrtva, ali često je to sam skrivio. Dok nije naučio zamisliti se na tuđem mjestu (za što je zaslužan odlazak psihologu) i razmisliti o tome kako njegovo ponašanje i riječi doživljavaju drugi klinci, nije bilo napretka.

Ovako i moje dete prolazi ....
    Ali napreduje...polako....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako i moje dete prolazi ....
    Ali napreduje...polako....
    Suosjećam.... ali kad bolje razmislim, ne bih rekla da sam ja bila puno drugačija u dječjoj dobi... Danas to pamtim po zlu, aliiii bome sam se često znala sama uvaliti. Dugo mi je trebalo da naučim bolje. Znam da se nisam ustručavala galamiti na baku i dedu, na tatu...pa dobila kaznu i tako svašta. I nisam baš bila na puno dječjih rođendana, jelte, jer je za to bilo razloga... Mene je isto primirila glazbena škola. Tamo sam si našla bolje društvo i kontakti su ostali do danas. U osnovnoj školi - nula bodova.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    .. Danas to pamtim po zlu, .
    a da, ali to upravo želimo izbjeći. da cijelo razdoblje osnovne škole pamtimo po - zlu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a da, ali to upravo želimo izbjeći. da cijelo razdoblje osnovne škole pamtimo po - zlu.
    Da, tako je to.... A moji roditelji (više tata nego mama) su se zbilja trudili da mi utuve u glavu kako se treba ponašati. Nije pomagalo sve dok metoda vlastitog iskustva nije posložila stvari. U školi mi nikad nije bilo baš ono, u stilu "najljepše je đačko doba" ali u glazbenu bih se odmah vratila, sutra. Neee, danas...

Btw. moj mlađi sin se sad super socijalizira u srednjoj školi, nikakvih problema. Ali to je društvo koje je odabralo tu struku, ima interese iste kao i on, imaju puno više zajedničkog nego slučajno odabran uzorak u osnovnoj školi. To razdoblje i ja (svoje djetinjstvo) i moj sin (moje roditeljsko iskustvo) pamtimo po zlu jer je zapravo i BILO nužno zlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •