Citiraj Giovi prvotno napisa Vidi poruku
dakle vozim se danas doma sa posla i kako mi dosadno razmisljam o glupostima.. dakle,ukoliko dodje do oplodnje a ne dodje do implatacije sta ta oplodjena stanica pliva unutra sve do M? Koliko sam shvatila do implatacije dolazi nakon 5-12dana okvirno,znaci njih dvoje tako zaljepljeni plutaju dok ne pocne ljustenje? Mislim,nije sad da ovo pitam jer sam kao zabrinuta ni slicno,nego mi eto danas palo napamet pa sam ja zamisljala kako oni partijaju i onda ih M potjera van kao sto domestos potjera one bakterije u reklami...
a jesi me nasmijala
od oplodnje do implantacije prodje cca tjedan dana i za to vrijeme se embrij razvija. nisu jajna stanica i spermij zaljepljeni nego im se jezgre s DNA spoje i pocinje dioba stanica. iz jedne stanice nastanu dvije, iz te dvije cetiri itd. kad nastane kompaktna loptica od stanica (morula) dio stanica se povlaci na povrsinu te loptice i tvori ovojnicu (trofoblast), a dio stanica tvori mali mali zacetak embrija (bebe) - embrioblast - sve to skupa naziva se blastocista. trofoblast prianja uz stijenku maternice (implantacija). ako ne dodje do implantacije, blastocista propada, stanice odumiru i to sve s M izlazi van.