Da, shih tzu i havanezeri se ne linjaju jer nemaju podlaku, ispada im dlaka ali u grumenima, kad se napravi čvorić. Ne ostavljaju dlake gdje god sjednu ili legnu. Jasno mi je da ih treba svakodnevno češljati jer njihova dlaka je vrlo slična našoj kosi a i mi se svaki dan češljamo, jel. K tome nisu pretjerano živahni (zato i ne želim npr. yorkia) jer stariji sin već godinama ima strah od pasa, nije to neka strašna fobija, pomazit će psa ali ne voli kad pas trči oko njega ko sumanut, tu se sav jadan pokoči. Zato bi mirniju pasminu i to su ove dvije gore nabrojane opcija. Pudla ne, ne znam zašto ali ta pasmina mi ne "sjeda" nikako.

Također, članovi HKS-a, nažalost. uopće nisu pouzdani. Jasno, ne svi. Ali ispada da se većina bavi štancerajom koji je još gori od onog na Njuškalu jer se ovi pozivaju na to svoje članstvo, pse prodaju još skuplje a ustvari dobiješ mačka u vreči.

Stvarno ni u snu nisam mislila da je ovoliko teško kupiti psa iako sam uz iste odrasla ali vjerovatno je drugačije kad je pas više-manje na dvorištu, onda ne biraš pasminu baš toliko, jel.