Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
Ovo je jako ozbiljna stvar, poznavala sam curku... bila je frendica moje sestrične... kao klinka se samoozljeđivala, oko 25 je napravila samoubojstvo.
može biti, ali i ne mora. u mojoj, doduše srednjoj školi što kaže sasa, pa dosta njih se rezalo. to nije uobičajeno ponašanje tinejđera, ali nije baš ni tako rijetko.

da je moje dijete, prema savjetima, obratila bih se u polikliniku za zaštitu djece. ne bih olako shvatila, ne bih kao mama od apsu :D, ne bih pripisala pubertetskim musicama (ali ni inače nisam sklona pripisivanju bilo čega pubertetu), ali ne bih paničarila. u smislu da mora na hitni prijem. odnosno, sama epizoda samoozljeđivanja, bez drugog opisa djeteta, mislim da nije dovoljna da bih inzistirala na hitnoj obradi, danas, odmah.

ne znam, jel se dijete promijenilo, jel priča inače o svom životu, što kaže, koji je razlog zašto je to napravio, jel ima problema u školi, u društvu, jel se uopće može do njega ili ne mogu nikako doprijeti...cjelokupna situacija, što kaže sybila, bi meni osobno bila važna u odluci - pričekati dobiveni termin ili odmah djelovati.