tko ih ima i kako se tocno zovu, netko je negdje napisao da imaju neke koje peku i koje ne peku? plizzz, trebaju nam za stalno cureci vrticki nos 8)
tko ih ima i kako se tocno zovu, netko je negdje napisao da imaju neke koje peku i koje ne peku? plizzz, trebaju nam za stalno cureci vrticki nos 8)
Mi koristimo PROPOLSAL, to je spray za nos.
Mene ne peku, Ema baš nije oduševljena, no čini mi se da pomažu.
Moji klinci se žale da smrde.
Tyzine kapi , nisu propolis ali su izvrsne.Miriše na bor , uljne su , tako da se duže zadržavaju na sluznici.
Ne, te tyzine također u sebi imaju neku 'kemiju' koja djeluje na sluznicu, slično kao operil i efedrin kapi. O tyzinama, osim što lijepo mirišu, nemam što baš lijepog za reći, kad nam je kriza sa zaštopanim nosom učinkovitiji se pokazao Operil P.
Kad nos nije zaštopan, tretiramo ga fiziološkom i Propolsal sprejom, s njime sam zadovoljna, čini mi se da se nos malo pročisti od njega.
A meni pak te tyzine smrde...![]()
Propolsal jesu malo smrduckave, ali super su mi se pokazale na samom početku prehlade da se stvar ne razvija dalje u kroničnu upalu sinusa, što je kod mene jako često.
ove s p. nismo probali a moj d. jedino hoće tyzine zato što nisu gorke.One su po sastavu puno kvalitetnije od ostalih .
Dućan Košnica, Korčulanska 3F, Zagreb, (01) 6181 714 ili 091 618 1714
Ima svih pčelinjih proizvoda, opreme za pčelarstvo, čajeva...
eh kad mi je problem do zgno mogu reci da su mi i ove propolsal ok
nakon njih nos se opustio ko lud, curi bez prestanka
dotle je sve nekako bilo u glavi zacahureno... probala sam ih sebi naspricat i nemogu reci da peku neg su onak neke bljakaste, urlaju al kapamo :D
nama je propolsal zakon vec vise od godinu dana
Ivana, ja sam za njih čula na forumu i to od tebe i moram reći da su me spasile kronične upale sinusa, a time i antibiotika u trudnoći.
Ja sam ih špricala valjda 10 puta na dan iako piše 4 puta.
MI smo za M. koristili Apibaby id Medexa - nemaju alkohola i ne peku.
:D bas mi je drago!
ja otkad sam ih otkrila nijednom nisam bila prehladjena dulje od dva dana, i nikad onako strasno...
a klincima, cim procuri nosic, ili kad pomislim da bi mogao, spricam spricam spricam, i ode prehlada mimo nas...
moje urlaju od njega, pa im naspricam u inhalator i inhaliram s njima..
to se baš zove propolsal?ivana7997 prvotno napisa
mi smo u fazi nosocurenja.
da, bas se zove propolsal, proizvodjac je esi, sastav je fizioloska otopina, propolis i hamamelis. kostaju oko 40 kn. apri, ako ih hoces kupiti sad a ides prema gradu, zvrcni me pa cu ti reci gdje ih usput ima za kupiti.
ne znam od koje dobi se mogu koristiti, jakovu sam pocela spricati negdje s 18 mj.
tebi nije usput![]()
Gdje ima za kupiti propolsal? Hitno mi je!ivana7997 prvotno napisa
MM je bolestan od jučer, a ja samo odbrojavam kad će i Andrej... za početak je prokašljao cijelu noć i opet je počeo hrkati. A za koji dan trebamo putovati u Sloveniju :/
kome treba? ja idem danas kupiti. kupit cu dva ili tri ako bude, pa dijelim![]()
Treba meni, ali možeš mi i samo reći gdje ih se može nabaviti![]()
Ima ih u Sigetu ljekarna Melisa, u Brajkovićevom prilazu. Sori neznam broj.
na borongaju, kontakova ulica, privatna ljekarna
I Marku je danas procurio nos,
otići ću sutra u ljekarnu pogledati da li imaju Propolsal,
ali kako ih ni u Zg nema svaka, čisto sumnjam da ih imaju ovdje.
Jel imaju neke druge propolis kapi primjerene maloj djeci?
Za one kojima je daleko do Borongaja, Propolsal ima i ljekarna u ulici Pod zidom, košta 29 kn.
Bila sam u ljekarni, teta kaže nikad čula!
Onda sam joj odslovkala ime i proizvođača, pogledala je u komp i rekla da može naručit, cijena 27 kn.
Stižu tek za 10ak dana, pa nek stoje do idući puta (nadam se ne tako skoro)
Jesam dobro skužila, Propolsal su bez alkohola?
Ima i u biljnoj drogeriji u savskoj (blizu pedagoske).
Ali sprej nije za djecu mladju od 3god.
e, upravo su to rekli jučer mojoj mami u ljekarni pod zidom.MamaRibice prvotno napisa
nisam pametna...
Zašto? Zbog propolisa ili je neki drugi razlog?
Meni u toj istoj apoteci nisu ništa rekli o ograničenju primjene. Pitala sam mogu li to dati malom djetetu, žena je rekla, naravno da možete.
:?
Ako se radi o "Proposal Rino spray" imam ga i ja. Samo ga ja koristim, odnosno, za dijete ga ne koristim.
Nema posebnih uputa za doziranje u djece niti napomena da ga djeca ne smiju koristiti.
Ali, ..., na kutijici piše: "Avvertenze: Tenere fuori dala portata dei bambini di eta inferiore ai tree ani.", što u slobodnom prijevodu znači: držati podalje od djece mlađe od tri godine. No, slično upozorenje (Čuvati izvan dohvata djece!) piše i na kutiji sirupa (antibiotika) koji L. upravo pije.
Jesam. Upute nisu na hr, a talijanski ne znam dovoljno (zapravo, uopće ga ne znam), pa nisam ni čitala. Na kutijici je naljepnica na kojoj piše sastav i doziranje (3-4 puta dnevno), ne piše ništa o ograničenju za djecu.ms. ivy prvotno napisa
Bilo kako bilo, ja sam ih jučer i upotrijebila (za Andreja, naravno). I MM i ja bili smo boležljivi zadnjih dana i sad me frka da ne prijeđe i na njega. Pa kad je teta čuvalica rekla da Andreju malo curi nos, ja sam odmah izvukla Propolsal u akciju.
Nije se bunio (ne više nego na fiziološku). A efekt ćemo vidjeti. Zasad je pozitivno što noćas nije ni hrkao ni kašljao ni šmrcao.
Na mojoj je kutiji hrvatski prijevod (bas na kutiji, nije naljepnica). Imam propolsal, proizvodjac esi.
Napomene:
Cuvati od dohvata male djece. Potrebno je pridrzavati se preporucenog dnevnog unosa. Nije za djecu mladju od 3 godine.
Sastav:
Fizioloska otopina s bazom od prociscene vode, natrijevog klorida, natrijevog fosfata i natrijevog difosfata; tekuci ekstrakt propolisa (0,7%), hidroalkoholni ekstrakt lista hamamelisa (Hamamelis virginiana)(0,5%), limunska kiselina, kalijev sorbat i natrijev benzoat.