Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Nedonoscad

Mucko

Početno Nedonoscad

Pozdrav svima
    Citam vas ne dugo ,naisla sam na sajt 2-3 tj prije kraja moje 30 tj trudnoce.Dosao je nas Sasko na svijet. :D Mala mrvica od 1kg i 500g .40 dana u bolnici ,jucer prvi put majci na rukama. Imao je vise od 30 dana inkubatora i sad konacno je s nama.

Nitko nije od mojih sestri ili obitelji i mojoj i muzevoj imao nedonosce.Nemam puno vremena da citam ove sve postove ( a tako ste se divno trudile ,veliko hvala na dosad procitanom,veoma poucne ste i korisne) pa bih molila da mi ovdje napisete ,neka vasa iskustva i savjete za djecu rodenu prije vremena.Ja sam od juce s bebom,ne dojim ga,(hipotireoza kod majke) jede **** pre ,ima sada 1.810g ,stabilan je ,jedino sta je guza crvena i na mjestima bez koze jer su se tete u bolnici pred kraj opustile.Preporucili su mi Garamicin koji dan ,pa onda na Jekoderm i poslije na Pavlicevu mast.Malo mi to se nesvida ta kombinacija ,pogotovo ovaj Garamicin,(koji moze za bebe da bude toksican)pa ako imate koji brzi savjet za ovu crvenu guzu ,javite nam.Pozdrav svima i unaprijed HVALA!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prvo iskrene cestitke i velika pusa bebici!!
    Sto se tice jekoderme ona je izvrsna jer potice obnavljanje koze,a sadrzi samo riblje ulje i vitamin,pa je mozes koristiti dugo.Garamicin si dobila kkao ne bi doslo do infekcije buduci da negdje nema koze.Drzi se uputa obavezno!
    Cudno m ije da su ga pustili doma sa 1800.Moja je kci imala toliko kad se rodila i mada je sve bilo ok.nije trebala ni inkubator,jela je nije mogla kuci do 2200.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I mj Bruno je nedonošče.
    Za guzu koja je i njemu bila crvena koristili smo samo pavlovičevu mast i ona se pokazala najbolja i dan danas ju još koristimo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čestitke na bebici i na konačnom dolasku doma!

I Lara je nedonošće i isto je iz bolnice izašla s crvenom guzom, mi smo odmah slijedeći dan otišli kod pedijatrice i dobili plimycol za guzu i rojazol gel za u usta, jer su to već postale gljivice. Nakon par dana je prošlo i onda dalje uobičajena njega i nikada nakon toga nije imala crvenu guzu.

Uživaj u svojoj bebici

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Preporučujum ti podforum Nedonoščad na forumu Mame i bebe

Ne znam u kojem se tjednu dijete rodilo i kakvi su mu nalazi, no nedonoščad su generalno pod većim rizikom od raznih bolesti i problema od donešene djece, pa bi se dijete trebalo pratiti kod neuropedijatra/fizijatra (eventualno oftalmologa), i trebalo bi ići na razvojnu gimnastiku.

Koliko shvaćam, **** pre u stvari i nije hrana za nedonoščad. Za guzu stvarno ništa ne znam jer nismo imali takvih problema.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni su dermatolozi preporučili Geokoron x2 ,a između Bepanthen mast .Može se i Geokorton pomješati sa Bepanthenom ali samo 2x na dan.geokorton koristiti max. 3-5 dana a onda pauza.

to je najblaži kortikosteroid koji se može naći na tržištu , smanjuje crvenilo a antibiotik sprečava infekciju

Osloboditi guzu pelene koliko je moguće

Mucko

Početno woooow

Sasku se guza smirila,nije jos skroz zacijelila ,ali se smanjilo na 10 puta manje.Tako sam sretna, :D bio je ruzan to prizor kad sam ga uzela u bolnici da ga obucem a guza sva u krvi.Uzas,al hvala Bogu,sad je mnogo bolje.Pre **** su mu davali i u bolnici i on ga podnosi dobro.Pije i **** caj Komorac i Kamilica,pije svoje kapljice vitamina d i to je sve za sad.Vidjet cemo krajem iduceg tjedna ,jer nam je tad kontrola.Kuc kuc u drvo,nadamo se najboljemu!!!!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj marino je isto nedonosce, roden sa 41 cm i 1950g
    nakon 2 tj. samo izasli iz bolnice
    nije bio u inkubatoru ali je morao biti na intenzivnoj

bilo bi mi drago da mi mame nedonoscadi odrzimo ovu temu jer imamo puno drugacijih pitanja i problema nego donesene bebe

i ja nemam vremena previse boraviti na forumu pa bi mi bilo ok, da na jednom mjestu dobijem neke korisne savjete
    hvala unaprijed

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću vam opet ponoviti da na forumu Mame i Bebe imate podforum Nedonoščad na kojemu ima sva sila super korisnih informacija za roditelje nedonoščadi. Ja ne znam kada i pod kojim okolnostima te sa kojim Apgarima su vam djeca rođena, te kakvi su im nalazi (tu mislim prije svega na ultrazvuk mozga), no nedonoščad se u principu smatra neurorizičnom djecom, pa i se trebala pratiti kod fizijatra i neuropedijatra. Ne znam jesu li vas pedijatri u rodilištu uputili u to. Ne mislim da je ovakbo praćenje potrebno za SVU prerano rođenu djecu, to sigurno ovisi o okolnostima i nalazima (ali mislim da su na M&B sve cure koje se javljaju vježbale sa djecom).

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja samo želim reći da ne brinete i da ćete svi imati velike i napredne bebe, lijepe već jesu. Ja sam rođena s 1,5 kg, 50 dana ranije, bila mjesec dana u inkubatoru bez mame i sad sam lijepa, zdrava i debela (prvi put sam bila u bolnici kad sam se rodila, a drugi kad sam rađala). Ono što ja zamjeram svojim roditeljima je što me nisu slikali kao bebu i zato slikajte svoje male bebice puno. Moja mama meni od uvijek govori da su ranije rođene bebe kasnije puno naprednija djeca i često imaju vrlo visok IQ. Pogledajte, ako niste topic malo -niže mame klokanice na tv. Pusa svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj malisa je je nedonosce, rodjen u 34 sedmici sa apgarom 6/8/9, tezina 2325 gr. , duzina 47 cm.

Nije bio u inkubatoru, disao sam, jedino je imao povisen bilirubin i morao je na suncanje par puta.

Nikad nismo bili upuceni neuropedijatru niti fizijatru, tako da mogu reci da je svako dijete prica za sebe. Prvih godinu dana smo isli na redovne kontrole svakih mjesec dana kod pedijatra i babice, a sad su pregledi svakih sest mjeseci.

korni7

Početno

Moja cura je rodjena sa 1210 g i 39 cm, bila je 13 dana u inkubatoru, a poslije u toplom kreveticu. Svaki dan sam ju imala na prsima koza na kozu po 2-3 sata. Sada ima 6 mj, lijepo se razvija, idemo na kontrole i nitko nam nije dao vjezbe. Vidjela sam i ja na forumu MB da sve vjebaju, pa se pitam jesam li sta propustila. Mozda bih trebala sta vjezbati, a to ne radim?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nas su otpustili iz bolnice bez ikakvih uputa kako dalje
    samo su rekli da mora cesce jesti, svaka tri sata

nitko nije objasnio kako da ga hranim, da on nema snage cicati toliko kolicinu, naravno da je u tri dana pao na tezini
    sada se ja mukotrpno izdajam da znamo koliko je pojeo

problem mi je koliku kolicinu on treba pojesti? jel 40-50ml dovoljno svaka tri sata?
    ponekad nema sanse da ga probudim da jede i onda se mucimo kako ga nahraniti

i mene zanima o kakvim vjezbama je rijec? mi smo imali agpar 9/10

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo rodjeni mjesec dana ranije 2420 i 46 dužina, bila je samo u toplom krevetu. Do prve godine života smo periodično išli kod neurologa, iako je sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lara je rođena u 35tj, mjere 2370/46, apgar 9/10... provela je šest dana u inkubatoru na grijanju i još tjedan dana u krevetiću. Kada smo napokon mogli doma pobrala im je nekog vraga i crp joj je skočio na 20 što je značilo 7 dana na antibioticima, tako da kad smo išli doma već je imala 2900g

Budući da je Lara bila već "velika" prilikom dolaska doma nije bilo baš nekih problema sa prehranom, još u bolnici smo uhvatili neki ritam... nedonoščad je općenito "uspavana" tako da znaju zaspati već nakon što par puta povuku, meni je Lara dok sam ju u bolnici hranila stalno to radila pa su nam tamo savjetovali da ih budimo, ali nakon što smo došli doma ja ju više nisam budila...
    Prehrana u prvim tjednima je jako važna, što zbog napredovanja, a što zbog uspostave dojenja zato savjetujem da se svakako potraži pomoć ili pedijatra ili cura na rodinom telefonu...

U vinogradskoj svim ranije rođenim bebama rade UZV mozga i imaju praksu da se dijete do 6mj kontrolira i kod njih (motorika isl)... nama su nakon prve kontrole rekli da ne moramo više dolaziti jer je sve OK... na razvojnu gimnastiku smo krenuli sa 3mj jer je naša pedijatrica posumnjala na hipotoniju... fizijatrica je zadovoljna njenim razvojem ali preporuka je da i dalje vježba, više kao neki poticaj za svladavanje razvojnih vještina, jer nikakvih razvojnih problema nemamo... dakle vježbanje da, ali ne na svoju ruku...

Lara sada ima 9mj, 8kg, 69cm... aktivna je, vesela, super jede, ima 2 zuba, puže...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dia, gdje si ti rodila?

Tu na forumu su dille i bibai super uspješno dojile nedonoščad, pa možeš njih pitati za savjet.

Apgar je sasvim u redu, ne znam jesu li bebi radili uzv mozga? Nekako mi se čini da sam negdje pročitala da si rodila na Svetom Duhu? Ako je tako, onda je vjerojato rađen uzv mozga, pa ako je nalaz uredan nije niti čudno što vas nikamo nisu slali. Lea je puno prerano rođena - u 32. tjednu, i u groznim okolnostima, pa su nas odmah iz bolnice naručili na Goljak.

Svejedno, i u slučaju urednih nalaza ja mislim da sa bebom koja je nedonošče treba biti oprezniji, i pažljivije pratiti motorički razvoj. Vježbe o kojima govorimo su vježbe razvojne gimnastike koje daje fizijatar, ali samo u slučaju da su potrebne, tj. ako beba nema uredan mišićni tonus. Apsolutno ne mora značiti da će ranije rođeno dijete imati nekih problema sa motorikom, samo ima veće šanse da ih ima, pa treba biti oprezniji nego kod djece rođene u terminu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče toga koliko treba pojesti, dijete treba jesti oko 125-150 ml po kili težine. Ali, stvarno pošalji poruke ovim curama koje imaju iskustva sa dojenjem tako malih bebica jer će ti one sigurno moći puno pomoći, i potraži što su one pisale po forumu o dojenju.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o dojenju prijevremeno rodjenih beba
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=240&Show=1488

cure, drago mi je da se okupljate ovdje, da razmjenite iskustva
    zelim vam strpljenja, i da sto manje problema imate sa svojim bebicama....

jeste gledali neki dan emisiju o nedonosdaci, bebe klokani, kako mame nose skroz melu ranije rodjenu djecicu na sebi? vas dodir, kontakt koza na kozu, milovanje - jako su puno potrebni svoj djeci a pogovoto onoj najmanjoj....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo vam link na baby handling na portalu mame i bebe

http://www.mameibebe.net/dijete/dije...2004050512.htm

Baby handling je sastavni dio Bobath metode - a to je metoda vježbanja djece sa motoričkim poteškoćama, ali dobro je svako dijete tako nositi/podizati/podrigivati. Recimo ove zadnje dvije sličice na linku su zgodan način za komuniciranje i igru sa bebom, za svaku bebu. Nama je fizijatar npr. kad je Lea bila još skroz mala bebica savjetovao da puno leži i spava na nama, onako potrbušno, to je dobro za male bebice radi topline/blizine roditelja, čuju otkucaje srca itd.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dia, mislim da je to sasvim dovoljna količina. Leo je jeo 40-50 ml s mjesec dana, a imao je oko 2800 tada. Mi bi ga budili razmatanjem (presvlačenjem) prije obroka, kupanjem. A kad bi nakon par gutljaja ponovo zaspao- snažnim masiranjem dlanova i tabana i pritisakanjem- povlačenjem vilice ispod uha,....

Korni7, gdje si rodila? Super je čuti da tako nešto prakticiraju i u Hr.

korni7

Početno

Dia, moja Ria je jela 40-50 ml kad je izasla iz bolnice po 7 x dnevno, ja sam se izdajala jer nije imala snage da cica. Isto smo ju budili, samo ne po noci ( koji put se probudila sama za 5 sati, ali vecinom svaka 3- 4 sata). Tada je imala 2020 g.Vagala sam je 1 tjedno.

bibai, nisam rodila kod nas, nego u italiji. imala je 1 kg kad su mi je 3. dan dali u ruke (fizioloski pad tezine), ja sam se ustrucavala jer je bila premalena, ali su mi oni pomogli kako da ju drzim. Mogla sam joj presvlaciti pelene u ikubatoru, drzati joj sondu dok jede. Sve to puno znaci.
    Mogla sam ju ljubiti i maziti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj korni7 prvotno napisa
    bibai, nisam rodila kod nas, nego u italiji. imala je 1 kg kad su mi je 3. dan dali u ruke (fizioloski pad tezine), ja sam se ustrucavala jer je bila premalena, ali su mi oni pomogli kako da ju drzim. Mogla sam joj presvlaciti pelene u ikubatoru, drzati joj sondu dok jede. Sve to puno znaci.
    Mogla sam ju ljubiti i maziti.
    Ma, da; civilizirani svijet!
    Već sam se ponadala. :/

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj cure hvala na savjetima...danas je marino pojeo 65ml mog mlijeka

bila je i patronazna danas i ima 2350g, znaci 300g je dobio u niti tjedan dana :D

super je zivnuo, ne spava toliko, cak se jucer i sam probudio i trazio jesti

da, ja sam rodila na SD

korni7 super za tebe i tvoju bebicu, ja sam gledala na sd 15 dana kako jedna mama svaki dan svaka tri sata dolazi izdajati za svoju bebu u inkubatoru i to 3 tjedna (dok je nisu sterali doma jerr nema kreveta)
    dok nije dobila 1800g tek tada su joj je dali na cicu i tek tada je prvi puta dotakla svoje dijete, znaci tek mjesec dana poslije poroda, mala je u 10 dana dobila 400g i danas sa 2200g idu kuci :D jupiiiiii
    koliko znaci mamin dodir

Početno

Kako mi je ovaj topic promakao?! :/

Dia, super za dojenje. Samo stavljaj bebicu cim cesce na cicu, jos je jako, jako mali i ne moze puno povuci. Pauza izmedju podoja ne bi smjela biti duza od tri sata... Probudi ga onako kako je bibai opisala. Kako ce rasti i bivati sve snazniji cesce ce se sam budi za dojenje i sve vise i vise sisati. Samo ne odustaj i javi se kad god imas kakvo pitanje... I ako slucajno zapnete - zovi SOS telefon.

A ovo o mjesec dana nedodirivanju bebe mi je nezamislivo. Nikad necu zaboraviti kad sam Ivana prvi put ugledala u inkubatoru i, preplasena svim pricama kako se tako male bebe ni slucajno ne smiju dirati, jedva cujno priupitala:"Smijem ga dotaknuti?" A sestra me zacudjeno pogledala i rekla:"Pa naravno, smijete ga i van izvaditi i pokusati dojiti i promijeniti pelenu i od sutra i okupati..."

Sjela sam na neki udobni polunaslonjac pokraj inkubatora, sestra nas je ogrnula zavjesom za odvajanje ("da imamo privatnost") i mogla sam tako provesti i cijeli dan... Kad mi je bilo jako lose dovezli su ga jednom zajedno s inkubatorom k meni u sobu (kat nize), ali su se kasnije ipak sjetili da bas i nije najpametnije iskapcati inkubator na pola sata, pa su mene zajedno s krevetom i svim mogucim infuzijama vozili u sobu s inkubatorima.

Smjela sam ga pokusati dojiti, kupati, presvlaciti, maziti, davati mu izdojeno mlijeko na bocicu, ma sve sve... osim hranjenja na sondu i davanja lijekova. Kako je dugo bio na infuziji (primao je antibiotik 8 dana) tako smo se fino isprakticirali sa svim mogucim zicicama, zihericama, krpicama itd...

Cak su u vrijeme posjeta u tu prostoriju smjeli uci i moji susjedi s dvije male djevojcice od 3 i 4 god. A da ne pricam u kojem broju su dolazili clanovi marokanskih i turkskih obitelji, iako je bilo naglaseno da s jednim roditeljem smije uci najvise dvoje ljudi... Toliko o sterilnosti...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dille kako krasno

meni je bilo grozno kad mi ga nisu dali prva dva dana da ga primim u ruke, samo 2x na dan sam ga smjela vidjeti preko stakla na cca 30 sec

tek kad mi je doslo mlijeko i krenula dojiti sam smijela
    tata ga je smio vidjeti 1x dnevno isto tako preko stakla

navodno ima na sd jedan pedijatar koji dozvoljava takve stvari i trudi se oko fizickog kontakta

Početno

Zaboravila sam napisati da je MM (kao i svi ostali ocevi i sva braca i sestre bebica) imao pravo doci kad god je htio i ostati koliko god je htio i raditi sve isto sto i ja (osim dojenja, dakako ).

Moram potraziti da li imam koju sliku iz tog 'inkubatorskog' perioda...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dia hoćete li vi ići na kontrole neonatologu na SD?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Dia hoćete li vi ići na kontrole neonatologu na SD?
    necemo jer ne zivimo u zgb
    ici cemo eventualno u zadar ak nas pedijatar posalje
    sta je to potrebno?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije potrebno, nego sam mislila da ako idete k njima na kontrole pitaš o vježbanju da li je potrebno jer su pedijatri gore jako iskusni, premda ja mislim da ako vam nisu ništa rekli niti vas naručili na kontrole onda niti nema potrebe.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nisu nam nista rekli
    idemo drugi tj. na kontrolu i cjepljenje pa cu pitati pedijatricu

moram pohvaliti marina da je super napredovao
    ono sto sam procitala da djeca zapravo zivnu oko pravog termina rodenja je stvarno istina, on je poceo biti sve aktivniji, trazi sam jesti, ne spava vise cijelo vrijeme :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I moja Tina je bila nedonošće, rodila se u 34. tj. s 2250 gr. Bila je 5 dana u inkubatoru, a onda na intenzivnoj da vide kako napreduje na težini. Izdajala sam se, kad su mi je dali doma svaki dan smo vježbale dojenje, prvo 1x na dan, pa nakon 2-3 tj 2x na dan... Sad je već 9,5 mj, velika cura, klopa kašice itd... ALI, još uvijek siki. Bočicu smo odbacile nakon 2 mjeseca, i nekih 3,5-4 mj je bila samo na mom mlijeku.
    Sad kad se sjetim svojih dilema oko toga koliko joj ml trebam zgrijati, da li da forsiram da sve popije...
    Uglavnom, cure, budite ustrajne, jedino po čemu ste posebne svojim malim bubicama je vaše mlijeko, a dojenje je puno lakše, ugodnije i komotnije od izdajanja. I bez obzira što ćete od većine u svojoj okolini čuti da beba nikad neće prihvatiti ciku nakon bočice, nemojte im vjerovati. Tina urla iz petnih žila kad vidi bočicu, otima se i pljuje čak i moje mlijeko (ponudila sam joj za probu sokić pa adaptirano, pa moje, al neće ) Čaša s kljunom može, ali bočica ni blizu.
    I ne ispuštajte ih iz ruku. Bili oni nedonoščad ili ne, treba im puno dodira i topline. Marama za to dušu dala

Mucko

Početno Evo nas doma opet....

E nas nije bilo ,jer smo zavrsili u bolnicu opet.Sasko je bio doma 10ak dana i taman smo smirili guzu ,uhvatili ritam jedenja,sppavanja,mazenja,kupanja ...do jedne subote i slinice u nosu.Odemo kod pedijatra,on naravno nas posalje da vidimo krv i anemija,jer Sasko je vec u prvih 40 dana u inkubatoru kad je bio, imao transfuziju.Pusten je sa normalnim nalazom hemoglobina,a u tu subotu opet 84,i 2.6 crvenih zrnca.Ponovno nas posalju u bolnicu,imunoloski odjel ovaj put,antbiotici pentrexil i muka sa bockanjem i malim venicama.5 dan opet oprani eritrociti ,i ruzna slika mog saska na transfuziji koja zivot znaci,3 i pol sata u mojim rukama,jer je jadnik bio gladan i nakraju sve iscupao iz glave ,i primio krv kroz spricu.3 dana poslije Plazma, i onda 3 dana bez antibiotika ,i evo nas doma opet.Bili smo u najgore vrijeme,vrucina u bolnici,djeca dolaze s virusima i ko zna cijme,pa smo zivjeli u toj sobici ,bez izlaska ,osim u wc i po noci bih ga iznijela na taracu koji minut kad ostala djeca spavaju.
    Imali smo ultra zvuk,i glave i srca,ugrusak u glavi jos nije nestao,srce ce da zaraste ona rupica,al dobro u svemu je da je Sasko dogurao do 3.5kg.Sa onih strasnih 1.450 sasvim druga slika i sasvim drugi osjecaj.Nema opustanja,al eto to me jako tjesi i raduje,sta on ima apetit i jede si.On je jadnik i u toj anemiji imao apetit i gutkao 100g.Sada ide 130-150 zavisi.jedemo od jucer **** jedan,cekamo kontrolu 25.i nadamo se da ce dragi bog da nam da dobro zdravlje da se iscupamo .Sasko spava,al sad nije kao prije ,kad je samo spavao i jeo.sad je poceo da se smijeska.nemoze glavicu jos da drzi ,ali se trudi i dize je pomalkice,jaki stisak ruke ima,ali nemoze dugo da prati stvar pogledom i jos nije poceo da rukicama dohvaca predmete.igra se samo s njima drzi ih gore dok spava,i svi se cude kako miran je i opusten dok spava.za grceve nismo nista nasli jos osim **** caja,nepijemo ga puno (jer doktorica nam je rekla da on razvodnjava krv) samo u nuzdi ,kad kakanje neide nikako.Eto za sad smo pod kontrolom,javiti cemo se kad bude kontrola,i kad budu nalazi sa eho i nalazi od krvi..Do tad pozdrav svima i da vam bog da zdravlje i vasim najmilijima!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Drži se Mucko, i Lovro je nedonošće, bio je dva mjeseca od rođenja u bolnici. Barem si mogla biti uz njega. I mislim da je super da tako papa, a što se tiče anemije, to je često kod nedonoščadi. Bitno je da ste sad doma.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi vam saljemo pusa

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo da se malo pohvalimo
    imamo 2 mj. 50cm i 3550g :D
    (porodajna: 41cm, 1950g)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bravo marino!!! :D :D

i mi smo nedonoščad, rođeni u 35.tjednu, luka 46cm i 2 200, karlo 46 cm i 2350. na neonatologiji proveli 25 dana! danas idemo na kontrolu pa cemo javiti nase dvomjesecne mjere!

velike malim borcima

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

talibasi cestitke tvojim deckima za 2 mj.
    bas sam te se sjetila neki dan, drago mi je da ste i vi super
    puse

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo nas s novim mjerama:

Luka 55cm, 4 600g
    Karlo 55 cm, 4 500g

oba doje, pa iako sam ja stalno opterecena time jesu li dovoljno pojeli i jesu li gladni (jer u bolnici su se bili navikli na bocice i prijelaz zaista nije bio lagan) izgleda da je dojenje profunkcioniralo kako treba! :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure da vam se i ja javim, i ja sam rodila u 33 tj, curicu i decka, cura je bila svega 1050g i 37 cm, a dekic 1500g i 41 cm. Bili smo maleni jer smo imali i jos jednu sekicu ali ona nam je sada mali anđeo gore na nebu, umrla je 2 dana prije carskog i tada se sve zakomliciralo i morali su van. Prije poraoda sam bila 4 mj u bolnici, a nakon poroda jos 50 dana nam je trebalo da izađemo van. Ja sam svo to vrijeme bila sa svojim mrvama tamo, izdajala se i od prvog dana su papali moje mlijeko. Sa 1800 g sam prvi puta dobila sina na prsa i s njim nije bilo nikakvih problema, bio je jedina beba koja je stalno bio na prsima, ostali su dobivali bocice, sa sekom je bilo problema, nije htjela papati i dobro me je namucila hahah. Uskoro cemo biti 6 mjeseci, sa 5 smo razvojno dostigli vršnjake, ali uz puno truda i vježbanja. Zato bi preporucila svim mamama malih nedonoscadi da odu kod fizijatra po vježbice jer to im puno znaci. Nedonoscad cesto ima problema sa tonusom mišića, moji recimo imaju blago pojacan tonus i upotrebaljavamo i baby handling i radimo p Bobath metodi.Vježbice su kao igra a u stvari im pomazete. Moji se sada smiju kad idu vježbati, uživaju u svemu. Nije odmah bilo tako, plakali su, a sada se vesele.
    Ja oduzila, saljem vam svima puse i mazite svoje male mrve!!!

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mucko, da li idete na vjezbice i gdje? Koliko sam shvatila, tvoj malisa ima mozdano krvarenje i on je definitivno rizicna skupina koja bar do 1. godine zivota treba ici na fizikalnu.
    Moj Denis je rodjen s 30 tjedana i prezivio je velike komplikacije.
    Danas ima 6 godina

Mucko

Početno Hvala drage mame....

Hvala drage mame,cestitke malim blizancima i mnogo mnogo pusa i njima i hrabroj mami.....jedno malecko je dosta ,a dvoje je i vise nego dosta,
    Draga moja ,neka ti Bog da zdravlje da si odrzis to mlijeko i da si malecki imaju dovoljno..ja zbog moje hipotireoze nisam mogla da dojim i eto snasli smo se sa (kršitelj koda)om i kako vidis dizemo si te grame redovno.
    Sad 25.07 idemo na kontrolu i znati cemo vise ,za sad nikakve vjezbe nemamo,posjetili smo ortopeda jedan put,imamo za 3 mjeseca opet kod njega.Oni su najvise fokusirani bili na tu anemiju i naravno na redovne kontrole.danas je Sasku-Mucku (tako ga tepamo)3 mjeseca.Neznam kakve bi tocno nedonosene bebe trebale da izgledaju sa 3 mjeseca,ali meni on neizgleda los. Ima sad oko 3.650 ,redovno si jede,njegovih 130g,spavanje je ok,kake redovne i te nekakve znakove anemije ,neopokazuje vise.Boja mu je super,i iako je ovo ljeto malo promjenjivo on se super drzi. :D Jos da zavrsimo te eho snimke ,pa da vidimo jeli se tu sto promjenilo,i da nastavimo ovako ,mislim da smo na pravom putu.
    Hvala na vasem pisanju i brizi....drzite nam palceve da kontrola bude dobro i cujemo se opet skoro.
    Veliki pozdrav i mnogo pusa od Saska i mene !!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mucko anemija i nije tako nesto strasno i moji su anemicni bili i redovito pijemo sirup. Jesu ti odmah nakon otpusta iz bolnice rekli da pijeste sirup?Jeste isli okulisti? Potpisujem nadicu sve sto je rekla, moji nisu imali krvarenja pa svejedno vježbamo. Preporucila bi ti da odes svakako jer to mu stetiti nikako nemoze, odi cim prije. Svaki dan je bitan. Pomocu vježbica ga ubrzavas u nekim radnjam. Moji su sa 4 i pol mjeseca se poceli okretati s trbuha na leđa i s leđa na trbuh, bila sam presretna kad sam vidjela da to rade sami, ali tome je prethodilo svaki dan ponavljanja iste radnje. Mi smo poceli odmah nakon sto smo izasli iz bolnice. Otisla sam sama, trazila sam pedijatricu da mi da uputnicu. Pogledaj malo na rodi imas razvojne faze za određenu dob, samo što se našim malcima ipak treba tolerirati to što su ranije rođeni. Imaš na forumu mame i bebe puno toga o neurorizicnoj djeci, a to su sva ranije rođena djeca. Tamo ti je bas nadica "tat mata " za to Ima puno toga sto možeš pratiti u razvoju svog mališe i znakovi za uzbunu kao palac u šaci, izvijanja..... Puse tvom mališi, drzimo palceve za kontrolu!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ponosno i sretno prijavljujemo da ne moramo više vježbati.... :D Bili smo na kontroli i fizijatrica je potpuno zadovoljna... jedino se moramo doći pokazati kad prohoda...
    Lara se samostalno diže na obje noge... hoda uz namještaj... stoji na cijelom stopalu... i sad samo čekamo prve korake... :D
    Pusa svima!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

btw... bibi, sobica vam je prekrasna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super Larita. Znam da vam je pao ogroman kamen sa srca.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala Larita jako mi je drago to cuti za tvoju Laru :D jedva cekam da i nama to kazu

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mame nedonoščado gdje ste?

Kako su danas vaše bebe?

I moja Zvjezdica je nedonošče i vježbači smo pa me zanima kako su vaša dječica, jesu li vježbice bile učinkovite?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Snjeskice evo nas, mi smo super, odavno smo zaboravili na vjezbice. Bili smo vjezbaci do godine dana, kad su prohodali vise nismo morali ici. Klinci su super, napreduju odlicno, nemamo nikakvih posljedica obzirom na jako malu kilazu i tjedne super smo. Janu jedino malo bjezi okeco i ima malu dioptriju pa trebamo nostit naocale, ali za sada jos uvijek neuspjesno. Odbija ih, a nekakvom prisilom mislim da nebi nista postigli. Savjet, samo budi uporna i bit ce sve OK. Kako sada mala Zvjezdica napreduje, pisi nam malo

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo i nas! ivano i kristian rođeni sa 36+6, imali su:
    ivano 2200 i 46
    kiki 1900 i 43!

sa sa 2mj i 20 dana imali su:
    ivano 5350 i 61 cm
    kiki 3550 i 53 cm!

kiki je bio u bolnici 2mj i 15 dana!naime imao je suženje na ureteru i moralo se operirati!sad je već mjesec dana kući i polako napredujemo.
    jednom tjedno radimo urino kulturu!idemo na iduću kontrolu ovaj tjedan pa vam se javim!!

ivano je došao kući nakon 3 tjedna i hvala bogu sve ok!

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pavo je rođen u 32 tjednu - 930 i 33
    sad sa 6 mjeseci 4200 i 51
    vježbamo, ali je tvrdoglav i ne da se baš pa moram biti ekstra uporna - vidjet ćemo do kada ćemo vježbati. sa rukicama je nešto slabiji - odiže se dok je na trbuhu ali na ispružene ruke i stisnute šakice, skroz je preskočio oslanjanje na podlaktice. šakice smo uspjeli otvoriti i sad se skoro svaki put osloni na dlan, ali podlaktice nema šanse

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •