...mojoj L.strasno brzo rastu noktici,(rezemo jednom tjedno) a kako je sada u fazi grebanja-poceli su joj se izvijati prema van...bojim se da joj se nebi deformirali...kako vi malcima rezete noktice ??
...mojoj L.strasno brzo rastu noktici,(rezemo jednom tjedno) a kako je sada u fazi grebanja-poceli su joj se izvijati prema van...bojim se da joj se nebi deformirali...kako vi malcima rezete noktice ??
Makazicama, običnim, iz svog pribora, dok sisa. Ne umijem sa bebi (ili bilo kojom) grickalicom odsjeći nokte, pa siječem kako znam. MM to povremeno uradi, ali on grickalicom (iliti noktaricom, kako ko zove)Siječemo barem jednom nedjeljno, nekad i češće, jer ona grebe - mene! Tačnije - sike. Dok jede štipa i uvrće ono malo jada (
), pa pritom i ogrebe. Zato sjeckamo čim počne grebati, da mama ne hoda krvava okolo
![]()
Dok sapava, nekad grickalicom, nekad škaricama. Iako, moram reći, škarice su mi lakše, sve gotovo u jednom potezu. Ali naravno pazit da se ne zareže previše i susjedni prstić (zato režemo dok spava, čak i danas)
I mome isto,prvi dan odrežem nokte a treći dan već su mu dugi dovoljno da sebe i mene ogrebe.Dogodilo nam se i to da prije 1,5 mj mu se nokat, sa strane kod kože, začehnuo skroz u meso pa mu se cijeli prstić upalio tako da smo mu trebali to čistiti i sipati sa bivacin praškom,zato sada režem nokte ne ravno nego polukružno da se to više ne dogodi.Jedino na nožicama režem ravno da mu nokat ne raste u meso![]()
![]()
al se dese propusti drugih vrsta - prosli tjedan sam jednostavno preskocila leovu lijevu ruku![]()
kad imam 8 ruku, 8 nozica, to je 80 noktica za rezanje... pa kad preskocim samo 5 - i nije lose![]()
uvijek kad spava,svojim skaricama.posebno pazim da sa strane dobro odrezem,jer sam par puta odrezala ravno,a ostale ostrice sa strane.
Ja režem grickalicom dok spava jednom tjedno. Ali svejedno ona ogrebe i sebe i mene...
samo jednom tjedno????
ja moram svaka 3-4 dana jer inače postaje opasna za okolinu i sebe...
a režem ih dječjim škaricama dok spava
Originally Posted by kailash
ma da..trebala bih cesceali ona nema strpljenja...mi to kroz igru rezemo pa nekad ju interesira,a nekad ne...a san joj je prelagan...tako da kad zaspi -nedaj boze da ju se dira.... 8)
brazilijanka, pogledaj i ovaj topik Noktići oštri poput žileta
noktici kad su tako mali su ostri kao papir. s vremenom ce ocvrsnuti pa nece toliko grebati.
rezati treba ravno.
Obavezno dok spava. Baby škaricama.
Što me podsjetilo da odem iskoristiti priliku.![]()
Dok spava. I to nam ne uspije uvijek. Nekako osjeti kad mu okrećem ručice pa ih stane privlačiti sebi, neda ih.
I da, moramo svaka 3,4 dana jer doslovno počne imati crno ispod noktiju(svaki dan smo u parku).
Režem nekakvim specijalnim škarama za bebe za koje nisam niti znala da postoje dok ih nisam dobila. Dobre su mi jer ne dozvoljavaju da se zareže preduboko i da ikako ozlijedim bebu. Tako da se možemo bez straha natezati i igrati s rezanjem noktiju i dok je budna. A režem koliko škare dopuštaju, polukružno.
Na rukama režem tim specijalnim škaricama dok spava, ali na nogama...to je muka ježeva-ni dok spava mi ne da, stalno se izmiče jer ga valjda škaklja.
:? Kako vi to obavite na nožicama?
spavanje...i dan danas sve na spavanju.
ah, da, ja nisam na kraju odgovorila na pitanje![]()
rezem uvijek kad su budni, svojim skaricama za nokte (onim malima, zakrivljenima, ostrima i spicastima). pazljivo rezem, a kako im od prvog dana tako rezem, svi su na to naviknuti pa ne bjeze i ne rade akrobacije dok rezemo nokte... rezem ravno i kutove malo "obradim" da ne ostanu onako ostri...
sad se samo guraju tko ce prvi (pocet cu izdavat brojeve)
otprilike 2x tjedno
ona mi sjedi u krilu, ja režem, a ona gleda u naše pinki škarice i svoje prstiće i jako joj je zabavno
često moram i pjevati![]()
ali nam jako dobro ide
na rukama svaka 2 dana kad je budan i dobre volje...uz izmicanje od druge ruke koja hvata škare
al mu en mogu skroz ravno odrezat jer se kutevi grebu ko ludi...malo mu u luk odrežem...i ovak sam sva izgrebana....
noge...dok spava al i tad izvija prste ,....ja gore on prsta povuče sebi, ja taman namjestim on ih ispravi....![]()
Na nogama smo jučer prvi puta rezali nokte u 5,5, mueseci. I to je bilo svega 3 nokta za odrezati. Na budno, plešući i pjevajući.![]()
mi nozne noktice jos do sada nismo rezali ,svega palceve jednom do sada...ovaj tjedan se pripremamu za tu avanturu![]()
rezemo bebi grickalicom...
ja sebi nokte inace rezem u tri reza...bocno jedna,druga strana pa sredina...i onda oblikujem..iako ja ne pamtim kada sam zadnje imala kratke nokte...pa me zanima kak bebama rezete noktice...
ja sam u manikir kompletu dobila i male raspice,ali mi se cini da ona ipak ima jos premekane noktice za raspanje..??
ja sam u ova 3 mjeseca koliko mi je beba stara uspjela samo jednom odrezati noktiće na nožnim palcima, a na prstićima nikakoSrećom jako sporo rastu ti nokti na nogama.
Osjećam se baš nesposobno, ali strah me je da ga ne zarežem kad non stop mlatara.
ja se sjecam da su se u pocetku nozni sami trosili trljajuci se o odjecu. bas su bili mekani. i jako sam ih rijetko rezala. od uvijek je to bila nemoguca misija.
do danas...nakon 18 mjeseci, dopustila mi je da joj odrezem na rukama dok je gledala crtic. no na nogama nema sanse....
specijalnim skaricama dok je budna, jer mi ju je zao dirati kad spava da se ne probudi.
a to radimo cca 1x tjedno ili kad vec vidim ogrebotine
ja ih režem svaka 2-3 dana inače se cijela zgrebe
kao da se vratio sa ratistaOriginally Posted by medusa
2x tjedno.
Erik je na stolu za prematanje i radoznalo gleda u prstiće i sluša me kako mu nabrajam na kojem prstiću smo sredili noktić.
![]()
2 x tjedno, ona u viperu, ja sjedim sa strane, MM je animira i uspijem ih precizno odrezati.
kad je bila manja - dok mi je spavala u krilu.
danas sam 1. put od rođenja podrezala noktiće na nožnim palčićima, tj. jedan, jer je drugi bio istrošen.
Mi svaka dva dana moramo sredjivat nokticeTako su ostriiiiii. A na nogicama puno rjedje. Koristimo obicne skarice za bebe. Ponekad joj rezem noktice dok spava a nekad joj pjevam pa uspijem i dok je budna 8)
MI kao Lutonjica, ona gleda i misli si: Šta li radi s tim??? Ne bih se usudila u snu, šta ako se probudi, a osim toga...ima lagan san za poludit.![]()
Barem 2x tjedno. Po potrebi i 3. Sa skaricama za bebe i dok je budan. Ponekad uspijem sve odjednom ponekad rezuckam cijeli dan pomalo. Jednom sam dok je spavao i stalno je uzmicao s rucicom pa sam odustala. Dok je budan uspijem ga zabaviti.
režemo ih dva puta tjedno poslije kupanja,ali sad je to već postala prava nauka.
A kada se moze poceti sa rezanjem noktica? Moja princezica se rodila spremna za frizer i manikir.
Kolko se ja sjecam, skroz malim bebama nije uputno rezati noktice jer imaju onu dugu kozicu ispod koju bi se moglo zarezati skaricama.
Dok smo jos bili u rodilistu, ja sam trazila da Nikoli odrezu nokte, ali su mi sestre radije donijele male rukavice koje stite da se ne izgrebe, a nema opasnosti od zarezivanja kozice.
Ipak, moja sestra ga je copila cim ga je vidjela (5. dan po porodu) i pazljivo mu odrezala nokte dok je spavao. Nije mu nis bilo.
Ja joj stavljam rukavice ali ona fino brzopotezno ih vadi i sara se po licu kao indijanka. Zato me interesira kad joj mogu poceti sjeci noktice?
draga rula, ti noktići su mekani, ako vidiš da su iznad prstića reži ih škaricama. ja sam jakovu već sa nekih dva tjedna rezala.
kao što kažeš. sav se ogrebao. ponekad do krvi.
ako radiš pažljivo ništa nećeš napraviti krivo.
![]()
Hvala mama30. Bilo mi je bitno da ne uradim nesto krivo. Ian nije imao spremne noktice za manikir pa je proslo vremena kad smo poceli.
PRESLATKOOOOOOOO!!!!!!!!!Originally Posted by litala
ja svojem M. odrickam svojim zubicima kada ga dojim. to mi je najsigurnije da ga necu ozljediti a i najbolje osijetim koliko noktica treba odgrickat,,, sa skaricama me je malo strah da mu ne zahvatim prstic ako se trzne slucajno..
ja sam isto čula savjete od strijih mama da je najbolje i najsigurnije maloj bebi odgristi noktiće. Ali meni je to isto išlo dobro kad je bila manja sa škaricama dok je spavala. A sad je teže.
Koliko često? Ne znam. Obično kad kažem "ovako više ne može".
Litala - zbilja impresivno, kad si zamislim d sam ti u koži... 8)
ja za sada imam 40 noktića koje režem jednom tjedno. nikad nisam rezala dok spavaju jer je uvijek to bilo vrlo riskantno - toliko su malo spavali da ih niti u ludilu ne bih budila zbog noktiju, pa čak niti pod cijenu grebanja. režem s običnim škaricama za nokte.
Mene je ova moja nedavno ogrebla do krvi po bradi :shock:
Od sad režem dvaput tjedno, čim malo provire![]()
A danas ujutro me probudila tak da me ugrizla za nos (ima već dva zubića), al to je već za drugu temu![]()
Ja režem jednom tjedno, obavezno dok spava i ne smeta mu, nije se još niti jednom probudio.
A režem sa safety 1st grickalicom - i sebi režem grickalicom pa mi je tako najbolje.
A kada je u početku imao one mekane noktiće, isto sam ih grickala.
O da, i mene je već ogrebao i po nosu i po bradi. Obično taj dan kad planiram reckati noktiće - valjda da me sjetiOriginally Posted by Honey
![]()
A o griženju da ne pričam - počeo je kao mali peso, di prisloni glavu tu me gricne, trbuh, noga, ruke, rame. Rame mi je već cijelo plavo.
A ima 6 zubića.
Iskreno se nadam da je to samo neka faza i da će ga brzo proći.
Uglavnom režemo noktiće škaricama kad ga dojim, al planiramo uvesti rezuckanje i dok spava![]()
mi režemo noktiće sa škaricama sa zaobljenim vrhom. ali to su muke. stalno izvlači rukice, čak i kad spava povlači ruke i onda se probudi tak da ništa od toga dok spava. ja uvijek čekam da što više narastu pa joj onda odrežem. tako bar vidim šta režem
![]()
Prije nekog dana otkrili smo super način za rezanje noktića.
Posjedneš bebača sebi u krilo tak da je oslonjen leđima na tebe, i jednostavno uzmeš ručicu i šiškaš noktiće. Mi smo se oduševili kako smo mu dobro ošišali nokiće i brzo na ovaj način.![]()
Ja režem onim dječjim škaricama sa tupim vrhom skoro svakih par dana jer jako brzo rastu, najčešće dok malecki spava