-
Lara je rođena u 35tj, mjere 2370/46, apgar 9/10... provela je šest dana u inkubatoru na grijanju i još tjedan dana u krevetiću. Kada smo napokon mogli doma pobrala im je nekog vraga i crp joj je skočio na 20 što je značilo 7 dana na antibioticima, tako da kad smo išli doma već je imala 2900g
Budući da je Lara bila već "velika" prilikom dolaska doma nije bilo baš nekih problema sa prehranom, još u bolnici smo uhvatili neki ritam... nedonoščad je općenito "uspavana" tako da znaju zaspati već nakon što par puta povuku, meni je Lara dok sam ju u bolnici hranila stalno to radila pa su nam tamo savjetovali da ih budimo, ali nakon što smo došli doma ja ju više nisam budila...
Prehrana u prvim tjednima je jako važna, što zbog napredovanja, a što zbog uspostave dojenja zato savjetujem da se svakako potraži pomoć ili pedijatra ili cura na rodinom telefonu...
U vinogradskoj svim ranije rođenim bebama rade UZV mozga i imaju praksu da se dijete do 6mj kontrolira i kod njih (motorika isl)... nama su nakon prve kontrole rekli da ne moramo više dolaziti jer je sve OK... na razvojnu gimnastiku smo krenuli sa 3mj jer je naša pedijatrica posumnjala na hipotoniju... fizijatrica je zadovoljna njenim razvojem ali preporuka je da i dalje vježba, više kao neki poticaj za svladavanje razvojnih vještina, jer nikakvih razvojnih problema nemamo... dakle vježbanje da, ali ne na svoju ruku...
Lara sada ima 9mj, 8kg, 69cm... aktivna je, vesela, super jede, ima 2 zuba, puže...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma