-
Kako mi je ovaj topic promakao?! :/
Dia, super za dojenje. Samo stavljaj bebicu cim cesce na cicu, jos je jako, jako mali i ne moze puno povuci. Pauza izmedju podoja ne bi smjela biti duza od tri sata... Probudi ga onako kako je bibai opisala. Kako ce rasti i bivati sve snazniji cesce ce se sam budi za dojenje i sve vise i vise sisati. Samo ne odustaj i javi se kad god imas kakvo pitanje... I ako slucajno zapnete - zovi SOS telefon.
A ovo o mjesec dana nedodirivanju bebe mi je nezamislivo. Nikad necu zaboraviti kad sam Ivana prvi put ugledala u inkubatoru i, preplasena svim pricama kako se tako male bebe ni slucajno ne smiju dirati, jedva cujno priupitala:"Smijem ga dotaknuti?" A sestra me zacudjeno pogledala i rekla:"Pa naravno, smijete ga i van izvaditi i pokusati dojiti i promijeniti pelenu i od sutra i okupati..."
Sjela sam na neki udobni polunaslonjac pokraj inkubatora, sestra nas je ogrnula zavjesom za odvajanje ("da imamo privatnost") i mogla sam tako provesti i cijeli dan... Kad mi je bilo jako lose dovezli su ga jednom zajedno s inkubatorom k meni u sobu (kat nize), ali su se kasnije ipak sjetili da bas i nije najpametnije iskapcati inkubator na pola sata, pa su mene zajedno s krevetom i svim mogucim infuzijama vozili u sobu s inkubatorima.
Smjela sam ga pokusati dojiti, kupati, presvlaciti, maziti, davati mu izdojeno mlijeko na bocicu, ma sve sve... osim hranjenja na sondu i davanja lijekova. Kako je dugo bio na infuziji (primao je antibiotik 8 dana) tako smo se fino isprakticirali sa svim mogucim zicicama, zihericama, krpicama itd...
Cak su u vrijeme posjeta u tu prostoriju smjeli uci i moji susjedi s dvije male djevojcice od 3 i 4 god. A da ne pricam u kojem broju su dolazili clanovi marokanskih i turkskih obitelji, iako je bilo naglaseno da s jednim roditeljem smije uci najvise dvoje ljudi... Toliko o sterilnosti...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma