Citiraj Zelena vila prvotno napisa Vidi poruku
aaajme, skooro sve isto, isto!! jedina mala razlika je ta što ja baš nisam ovisna o mišljenju okoline, štoviše u puno toga sam od malih nogu baš svoja no isto sam jako opterecena time da ce mi djeca patiti što imaju staru mamu... i stalno iznova citam svuda i ovdje predivne primjere "starih" mama no nisam se još izborila sama sa sobom...
dijelom je to zbog toga što sam sama oduvijek bila ponosna na svoju mladu i lijepu mamu (rodila me je sa 22 godine) i htjela sam i sama biti mlada mama no sve mi se drugacije posložilo...
i tako mic po mic stalno sam pomicala tu svoju dobnu granicu i silno sam htjela roditi trece sa 39, odnosno prije 40-tog rođendana... no, jedan spontani, drugi spontani i evo me sa punih 40.. a želja i dalje ne pušta...
i znam da cu biti bar još jednom trudna
Vilo, ja ću počet vjerovat u prošle živote u kojem smo ti i ja bile u najmanju ruku sestre !
I ja sam imala mladu mamu s kojom sam se ponosila (rodila me s 19, jedan dan nakon svog 19-tog rođendana). I dandanas je mladolika i sve do nedavno su nas ljudi znali pitati jesmo li sestre, gdje bi ona naravno bila starija sestra . I ja sam naslijedila te gene pa isto tako izgledam mlađe nego što jesam. MM isto tako. On bi, da je recimo krenuo "na vrijeme" s očinstvom, tamo negdje s 25 npr. kad se 1. put oženio, sada mogao imati dijete od 25, a ne od 5 godina kao što ga ima. Baš smo sinoć tako računali i razgovarali, njegova generacija ima već odraslu djecu, a on tek mladi tata . Mi smo trebali prvi put postati roditelji još prije 11 godina kad smo ostali bez svoje prve bebe koja je umrla nakon poroda, nakon čega smo ostali sami još 4 godine. Kao što kažeš, sve se tako posložilo i nismo puno mogli utjecati na sve. I živimo u vremenu kad je trend da se sve u životu mora posložiti kak smo si zamislili inače je katastrofa i gubimo tlo pod nogama, a zapravo je važno samo se osloniti na Njega (vjernica sam pa zato to kažem) i ići kroz život s povjerenjem da će On sve izvesti na dobro, jer On zna i vidi ono što mi ne znamo i ne vidimo. A ako nas On zove na još jedno majčinstvo, zašto se odupirati, pitam se..