Nama je samo rečeno da ne smiju kasniti.
Joj sry sveta majko nisam te prepoznala. Mi ostale niti dobar dan ne kazemo djeci xD
Ne bih rekla da je do karaktera. Svi roditelji u sinovom razredu se u grupi zale na isto. Ne dobivaju komplet info. Ali svaki je takav i svi su muski. Kod kceri je druga prica. Znam sto su i njene frendice jele danasi puno je spremnija za komunikaciju o svakodnevnim stvarima nego sin. On sve hoce hendlati sam.
Gdi to na crnomercu u kasarni ?tamo i spava?
Ne znam kako je sada, al dok je moj frend tamo studirao, imali su odlične uvijete.
To je u onim " novijim" zgradama iza Črnomerca. Mozda Kustošija ak ne i dalje. Već sam zaboravila
Ma rasturio je to, treci u grupi po spremi. Sve testove +psiho i lijecnicki je prosao vec, ostaje mu drzavna. Danas obranio zavrsni sa odlicnim. I bez mature je unutar kvote.
Da li je psihicki jak ili nije, to ce morati sam otkriti jer taj fax je iskljucivo njegova zelja. Vjerujem da je, nije mu mater bas normalna xD
Ajde nek mu je sretno
I svima drugima koji idu na faks
Uf
Sreća da u mom svemiru postoje čvrste točke i puno slobode između. Ja bih uvenula od tuge.
Bila sam kod njih, nešto poslovno, srećom da ni tamo nije baš zbilja teški režim, premda treba biti taj tip, apsolutno. Oni koje znam da su odustali (3-4), nisu zbog režima ili težine, nego nejasnih ugovora, koji su se po njih lošim pokazali.
A jel se smije prebaciti na nesto drugo ako mu ne bude po cefu?
Nemam pojma kak ide sa prebacivanjem, ne bih rekla jer on potpisivanjem ugovora se obvezuje na akademski uspjeh inace ga terete za ulozeno koliko sam shvatila.
Doslo je vrijeme da se i on uozbilji.
Pricali smo o akademiji peterlin
Nekad davno i ja sam konkurirala za upis.prosla nwsto
Dobila super dorucak
Otputovala do banja luke. Ali nisam upisala.mozda i bolje kad je brzo doso rat.
Moze se. Treba vratit stipendiju, ako se ne varam. A onda na nekom drugom faksu ne znam sto bi priznali od ispita. Vjerojatno otpocetka. Ljudi koje ja poznajem su zavrsili druge fakultete, ali su oni poceli studirati prije nego je formirano vojno uciliste, tako da su oni paralelno studirali nesto drugo uz tu vojnu skolu. Ne znam kako je sada.
Pricala danas s dva kadeta
Imaju organizirano ucenje.ako ne poloze ispite onda nema odmora pa moraju ranije doc na akademiju da uce.zadovoljni su decki.
Javi se kroz neko doba
Sve ovisi i koliko je pun sebe
Pred mjesec dana sam putivala budom u kojem je bio policijski kadet sto ke taj napricao. Ok bio s nekom curom mali se pravi vazan ali da baljezga baljezga
Gdje se može pronaći broj prijavljenih studenata po studijima i po broju upisnih mjesta?
U medijima se pojavljuju neki brojevi..odakle crpe te informacije? Ja nisam uspjela pronaći neki suvisli link sa svim studijima
Baš mi danas priča kći kako je ogroman broj prijava na psihologiju.
Tako da očito to negdje vidi.
Pretpostavljam na: postani student.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad vidim da je Forka već napisala.
E da, htjela sam te pitati gdje se još može studirati psihologija?
edit: osim na filozofskom
Posljednje uređivanje od Mima : 07.06.2019. at 11:06
I gdje će ti ljudi jednog dana raditi?!?
Koliko, realno, psihologa treba?
Ovo se i ja uvijek pitam - ne samo za psihologe nego općenito: ova zemlja ima tekstilni fakultet, a nema tekstilne industrije.... a to je samo primjer. Mislim, razumijem da neki dizajner to može završiti, ali tehnolog - pa gdje bi taj radio???
Nadam se da nisam u pravu i da će danas-sutra ipak krenuti investicije ili barem strana ulaganja kao u npr. Slovačkoj...
To nas ne rješava pitanja tko zapravo planira upisne kvote na visokoškolskim obrazovnim ustanovama (osim oni sami sebi) i gdje se i kako planira zaposliti sve te ljude...
Škole vape za psiholozima, ali im Min. ne da otvarati radna mjesta. Puno ih radi i po korporacijama.
Pa ne znam baš da ima puno nezaposlenih psihologa?
mima je u pravu, psiholozi ne stoje baš na burzi osim ako traže nešto specifično
rade u školama, vrtićima, bolnicama, centrima za socijalni rad, obiteljskim centrima, udrugama - to je jedan dio
u korporacijama u ljudskim resursima, marketingu, istraživanju tržišta, organizacijskoj psihologiji itd
plus istraživački rad, privatne psihoterapeutske prakse..
Ma nema šanse za lako zapošljavanje.
Ja ih znam troje i nitko ne radi u struci.
Jedna cura radi u McDonaldsu već par godina.
Niti svaki vrtić, a ni škola nema psihologa. Tako da...
Isto se pitam i za ekonomiste.
Ekonomski faks u Zagrebu je podignuo upisnu kvotu na 1360 studenata, a gdje su još silni privatni faksevi koji su uglavnom ekonomski?!?
Meni je to suludo.
Školovati se 3-5 godina i onda radit u Sparu ili McD
Znam i ja . Jednu. Ali ona je prilicni neaktivna i nemastovita u trazenju posla. Rado bi odmah radno mjesto i nekoj skoli - i to je to. Volontiranje, skupljanje iskustva u struci na drugaciji nacin i sl. ne dolazi u obzir..
Kad kazem da je otvoren natjecaj odmahuje rukom i kaze da je sigurno -namjesteno. Pa ne salje molbe. U svakom slucaju prilicni los materijal za psihologa i ako se mene pita potpuno uzaludno potroseno mjesto na faksu.
Ono sto je curi uvijek bez greske islo je ucenje iz knjiga. Zivotno ucenje i snalazljivost -nula bodova.
Posljednje uređivanje od sirius : 07.06.2019. at 15:06
ne sumnjam da postoje nezaposleni psiholozi
ali netko je pitao treba li nam ih uopće toliko, pa sam htjela reći da je područje mogućeg zaposlenja šire nego što ljudi ponekad misle
ovaj rad u sustavu zna ljudima bit odbojan jer je odgovornost i količina posla ogromna, a plaća baš i nije
a rad u struci, u privatnom sektoru to je više ko neki spektar, i ja radim u spektru struke recimoosim ponekad kad radim nešto što baš ni izdaleka nije struka