Stranica 16 od 37 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1844

Tema: Upisi na faks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nam za izbor piše DA, da li treba brisati ono ispod što smo u kvoti?
    Tj. za što se plaća kazna?
    Da, treba obrisati sve osim prva tri izbora. Moram provjeriti da li se to odnosi na prva tri izvorna izbora ili na tri izbora koje osoba želi upisati.

Moj sin je odmah drugi dan obrisao tri studija koji su mu bili "višak", a prva tri je ostavio (prvi izbor i još dva za svaki slučaj). Nije to problem ako je negdje u sredini kvote ili više, ali ako je malo ispod crte, pa postoji mogućnost da se drugi ljudi skinu s liste i na taj način se mjesto pomakne. Nije to neobično... Moj L. se otišao žaliti i dobio nekakve dodatne bodove iz fizike (nešto mu nisu priznali, a trebali su) i to mu je pomaknulo poziciju na listi za čak 12 mjesta. U čudu je otkrio da su neki ljudi maknuli FER s liste, a ja gledam - čemu čudo? Ako je netko htio upisati npr. PMF matematiku kao prvi izbor i FER kao rezervu, zašto bi to bilo čudno - prošao je na PMF-u i skinuo FER s liste. Čemu čudo???? Eh, klinci... Ne vide dalje od nosa, čak i kad to čovjek očekuje od njih.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hehe.
    I moja se žalila iako joj uopće to ne treba, ali ona ne podnosi nepravdu.
    I bome dobila je još dosta bodova.
    Sad treba vidjeti koliko će se pomaknuti na listi kad joj dodaju te bodove.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Hehe.
    I moja se žalila iako joj uopće to ne treba, ali ona ne podnosi nepravdu.
    I bome dobila je još dosta bodova.
    Sad treba vidjeti koliko će se pomaknuti na listi kad joj dodaju te bodove.

Eh, ovo je stvar stava - ni mojem nije trebalo, ali oni su imali nekakav dogovor unutar razreda i svi su predavali prigovore ako su imali dileme ili su mislili da im nešto nisu priznali, a trebali su. Kad bolje razmislim, zašto ne? Pa to su bodovi koje su zaradili.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, ovo je stvar stava - ni mojem nije trebalo, ali oni su imali nekakav dogovor unutar razreda i svi su predavali prigovore ako su imali dileme ili su mislili da im nešto nisu priznali, a trebali su. Kad bolje razmislim, zašto ne? Pa to su bodovi koje su zaradili.
    Pa je.
    Ne znam za druge, ali moja se odlučila žaliti jer je smatrala da je zakinuta i žalba joj je uvažena i ona je sretna jer je znala da je u pravu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Pa je.
    Ne znam za druge, ali moja se odlučila žaliti jer je smatrala da je zakinuta i žalba joj je uvažena i ona je sretna jer je znala da je u pravu.

onda njima to fulavanje nije strano pri ispravljanju, ttreba dobro gledati.
    "mojoj" isto ništa nije trebalo , ali se žalila na dva zadatka koja joj nisu uvažena i isto odskočila na sam vrh.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    onda njima to fulavanje nije strano pri ispravljanju, ttreba dobro gledati.
    "mojoj" isto ništa nije trebalo , ali se žalila na dva zadatka koja joj nisu uvažena i isto odskočila na sam vrh.
    To sve ocjenjuju ljudi.
    I ocjenjuju subjektivno pa je mogućnost pogrešnog ocjenjivanja velika.
    Osobito kod eseja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je apsurd da je njima trebalo punih mjesec dana da to skontroliraju

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je apsurd da je njima trebalo punih mjesec dana da to skontroliraju
    Nemam pojma kako to ide, ali pretpostavljam da su ranije bili gotovi. Moraju si dati rezervu za slučaj da... A onda ne smiju ranije objavljivati. Meni se čini najgorim ispravljati eseje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma kako to ide, ali pretpostavljam da su ranije bili gotovi. Moraju si dati rezervu za slučaj da... A onda ne smiju ranije objavljivati. Meni se čini najgorim ispravljati eseje.
    Slažem se - to je skliski dio priče... Moj sin je dobio štajaznam 25/40 bodova na eseju, ako sam dobro zapamtila. Ne znam kakvi su kriteriji za bodovanje, ali koliko se meni čini, taman ga je tako i napisao - ne baš sjajno... Njemu je to bio najveći problem.

S druge strane, uopće ne razumijem ljude koji su na DM predali praznu stranicu za esej. Pa pišeš bilo kaj - bodove možeš izgubiti i na nevaljalom tekstu, ali ako predaš prazan papir - sigurno ih ne možeš dobiti. Ne razumijem kako nisu ni pokušali...

Moj sin je rekao da oni uopće nisu u srednjoj školi pisali eseje iz pjesništva, a ja kažem "Zabogadragoga, ali pisali ste usporedne eseje iz drugih vrsta književnosti...pa gdje je razlika???"

Dolazimo do onog istog zaključka da naša djeca prenose touch-screen logiku u sve segmente života. Oni su navikli misliti po sistemu "ako stisneš ovu kućicu, dogodi se to-i-to" i uopće ne pokušavaju proširiti spoznaje. Bratemili, ako pišeš usporedni esej dva romana, koji je problem napisati usporedni esej dvije pjesme????

Osim toga - radili su analizu hrpe pjesama. Ako napraviš u tom eseju analizu jedne pjesme, pa analizu druge pjesme - već si nadrobio 400 riječi od štajaznam 500 koje ti trebaju za esej. U uvodu napišeš nešto o pjesniku, u zaključku nešto o svom dojmu i pitanja iz zadatka preformuliraš u zaključak. Neš ti...

Moj sin se snašao upravo na takav nekakav način - napisao ono što mu je padalo na pamet. Nije bilo sjajno, ali mu je osiguralo dovoljno bodova da postigne cilj. Još sam ga pitala - jesi li spomenuo druga djela tog pjesnika? Kaže a nije. To bi bilo još par desetaka riječi + dokaz da poznaje gradivo. Ali eto - nije se sjetio. Zato jer uči guzicom, a ne misli glavom.

Ali predati prazni papir na eseju - ljudi dragi, ja to stvarno ne razumijem
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2019. at 09:36

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam svim brucošima, bravo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam ni tražila A razinu mature iz HJ, ali ovdje je primjer testa iz B razine: http://www.poslovni.hr/hrvatska/tisu...d-desne-355355

Da budem zločesta - čitanje s razumijevanjem traži se u trećem razredu OŠ, čak i ranije.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam ni tražila A razinu mature iz HJ, ali ovdje je primjer testa iz B razine: http://www.poslovni.hr/hrvatska/tisu...d-desne-355355

Da budem zločesta - čitanje s razumijevanjem traži se u trećem razredu OŠ, čak i ranije.
    I koji je odgovor tocan? Nisam treci razred, ali ne razumijem pitanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ma naslov tog članka je maliciozan, jer sugerira da su u maturi bila nesuvisla pitanja s nedokučivim odgovorima. U stvari, kako je vidljivo iz testa priloženog u nastavku članka, radilo se o ulomcima iz nekoliko književnih tekstova na temelju kojih je trebalo odgovoriti na pitanja. Konkretno, ovo pitanje s lijevom i desnom rukom odnosi se na pjesmu Slavka Mihalića "Rastanak sa sobom" koja je bila u testu (u testu je kompletna pjesma, nakon koje slijede pitanja).
    Najobičniji ČSR, ništa više od toga. Neki dan sam za probu poslala jedan takav zgraž-zgraž članak s pitanjima iz "Osmana" svom sinu (završio 8. razred). Odgovorio je na pitanja u roku od 5 minuta uz komentar da je to najobičniji ČSR i da iako pola riječi iz polaznog teksta nije razumio (normalno), ipak je shvatio odgovore na pitanja iz ostalog konteksta.
    Dakle, za tu nižu razinu zaista treba samo malo razmisliti svojom glavom o značenju pročitanog, ništa više.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 15.07.2019. at 10:38

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Odgovor je "maštovita" - tekst pjesme glasi "lijeva, nespretna, u predjele mašte" iz čega treba zaključiti da je ruka maštovita.

Ponuđeni su odgovori:

A. Destruktivna je.
    B. Uvrijeđena je.
    C. Maštovita je.
    D. Spretna je.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Odgovor je "maštovita" - tekst pjesme glasi "lijeva, nespretna, u predjele mašte" iz čega treba zaključiti da je ruka maštovita.

Ponuđeni su odgovori:

A. Destruktivna je.
    B. Uvrijeđena je.
    C. Maštovita je.
    D. Spretna je.
    Onda je clanak totalna glupost jer nisam vidjela citat pjesme( a privitke nisam otvarala).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda je clanak totalna glupost jer nisam vidjela citat pjesme( a privitke nisam otvarala).
    Pa lijepo sam ja rekla da je naslov članka maliciozan ovo mi je na tragu onog zgražavanja nad bojom Juditinog prstena od prije par godina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naravno da je glupost. Jer novinari imaju isti problem čitanja s razumijevanjem. Da je to jedina glupost po novinama i na internetu, dobro bi nam bilo.

Ja sam gledala privitke jer imam iduće godine maturanta kojem će to biti problem, pa me zanimalo. Tja, morat će se potruditi. Dobit će dodatno vrijeme, ali to mu neće puno pomoći ako ne bude umio misliti svojom glavom.

Ont. Naletjela sam na još jedan tekst (da ne tlačim s linkovima) u kojem maturantica spočitava ministrici kako im u udžbenike nisu stavili takve zadatke kakvi se pojavljuju na DM. Eh.... Sad bih i ja trebala biti zločesta i reći da se ni za život nismo pripremali po priručniku ili youtube filmiću, nego se moramo nositi s neočekivanim situacijama. To je ispit zrelosti. Nije sjajno, da se razumijemo, ali brate nije ni tako strašno kako nas uvjeravaju.

Kad vidim ove svoje geliptere doma kako stalno pokušavaju uhvatiti prečice (gledaju da što manje nauče, baš kako se ova cura požalila - najlakše je naučiti za ispit odgovore na pitanja, a ne promisliti o gradivu...)

Daklem sirius, naša su djeca prisiljena misliti od malih nogu i općenito se dobro snalaze u sustavu koji nije prilagođen učenicima s teškoćama (a možda ni bilo kome) pa ima nade da i na maturi bude ok.

Od dvojice mojih s papirima - jedan se riješio jada i upao na željeni studij. Za drugog me istovremeno strah i manje i više, jer je snalažljiviji, ali s lošijim čitalačkim vještinama i manje zicflajša... Ne znam. Treba imati mjere pri odabiru studija. Davno smo se doma dogovorili - kamo upadneš, tamo ti je mjesto, ali potrudi se da to bude ono što želiš. So far - so good...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I koji je točan odgovor?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Iz stihova:

ruke kud koja – lijeva, nespretna, u predjele
    mašte, desna s vojskama; možda svi prsti,
    dvadeset njih, odu na kakav drugi svijet

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I koji je točan odgovor?
    Ja ne znam tu pjesmu od Mihalića, ali mislim da ako je pjesma u pitanju da možda spretnost nije presudna
    Ali meni je još manje jasan taj članak. Što znači ovo:
    Primjerice, jedno od pitanja je: koliko bridova ima trostrana piramida, a ponuđeni odgovori su 3, 6, 8 i 9. Iz hrvatskog jezika jedno od pitanja glasi: Po kojoj se osobini lijeva ruka razlikuje od desne ruke? Ponuđeni odgovori su: destruktivna je; uvrijeđena je; maštovita je; spretna je.
    S jedne strane se pitanje o rukama čini šašavim, al što fali ovom s piramidom?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kasno palim. Al i dalje mi je ovo s piramidom čudno u tom kontekstu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

C. Maštovita je.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

.
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.07.2019. at 10:51

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vec danima mozgam nad tim pitanjem. I mislim si da li spada pod biologiju. I to onaj dio neuroznanosti koji ne znam.

Ovo pitanje s rukama.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danima već izlaze dramatični članci kako je matura bila očajno teška.
    Nije.
    Da je, padova bi bilo puno više.
    I to je tako svaku godinu.
    Mora se o nečemu piskarati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, mitovski, to ti je kao i s jelovnikom za fešte - taj se još nije rodio koji bi svima ugodio....

S jedne strane je dobro da postoji standardizacija znanja koja se ispituju, a s druge imamo hrpu svoje djece s pp kojima treba prilagodba.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eh, mitovski, to ti je kao i s jelovnikom za fešte - taj se još nije rodio koji bi svima ugodio....

S jedne strane je dobro da postoji standardizacija znanja koja se ispituju, a s druge imamo hrpu svoje djece s pp kojima treba prilagodba.
    Nije moguće da svih 90 učenika ima pp.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Preduhitrila si me.
    Kak pp?!?
    To je nemoguće.
    Ali je itekako moguće da nešto ne štima i to s obje strane.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo sam mislila reći da ne postoji sustav koji bi zadovoljio objektivne potrebe svih, bili s pp ili ne.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Samo sam mislila reći da ne postoji sustav koji bi zadovoljio objektivne potrebe svih, bili s pp ili ne.
    Da, ali se ovdje radi o ponavljanju ispita 2.r OŠ iz Hrvatskog- Čitanje s razumijevanjem jer je svih 90 učenika (ok ostavimo onih par koji su ga možda dobro napisali) napisalo ispit loše.
    Ispit sam vidjela i nekoliko je pitanja bilo vrlo zbunjujuće.

Evo npr. probati ću se prisjetiti:

Branko je bio na ljetnim praznicima. Ostao je sam kući. Imao je psa Šarka. Šarko je bio nestašan pas. On i Šarko igrali su se cijeli dan. Otac mu je rekao da ne izlazi van.
    Branko je zanemario upozorenja oca i izašao van sa Šarkom. Dalje opisuje što su on i Šarko radili. Zatim se nešto dogodilo, Branko je pao, razbio koljeno.
    Otac je bio jako ljut, nagrdio ga a Branko se požalio prijatelju Marku.

(ovo je skraćeno)

Pitanje...navedi 2 glavna lika: svih 90 učenika je odgovorilo Branko i Šarko. Točan odgovor je bio Branko i Marko.
    Marko se spominje jednom rečenicom...Branko se požalio prijatelju Marku...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovo sam pisala uglavnom jer se raspravlja o tim praznim esejima iz HJ. Meni se čini da djecu nitko nije naučio čitati s razumijevanjem. Nemojmo se zavaravati da se rodimo s tim, to je isto vještina koja se uči.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo sam pisala uglavnom jer se raspravlja o tim praznim esejima iz HJ. Meni se čini da djecu nitko nije naučio čitati s razumijevanjem. Nemojmo se zavaravati da se rodimo s tim, to je isto vještina koja se uči.
    Moju djecu su čitanju s razumijevanjem više naučili logopedi, a manje učitelji u oš. Možda nisu imali priliku (kod starijega logopedska terapija je počela debelo prije upisa u OŠ) ali nije problem u čitanju s razumijevanjem, nego u korištenju vlastitog mozga za razmišljanje i zaključivanje.

Drugo je pitanje "Šta je pisac hteo da kaže?" jer oni koji u osnovnoj i srednjoj školi to dobro gataju, obično poberu dobre ocjene ih HJ.

Na tragu toga da se vratim na Branka i Marka i Šarka... Nisi navela cijelu priču, ali Marko i Branko su očito razgovarali. Šarko (koliko mi se čini) nije ništa govorio. Glavni lik u npr. Nazorovom romanu Bijeli jelen je lik, zato jer govori. Pas Šarko ništa ne govori. Bijeli jelen ima osobine ljudskog bića, a pas Šarko u ovoj tvojoj priči je samo pas. Možda sam fulala jako, ali meni se tako čini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče praznog papira, plaćaš maturu koju si prijavio a ne izađeš na nju. A matura se prijavljuje x mjeseci prije pa ima i onih koji se u među vremenu predomisle.

Tako da statistike bez svima vidljivih inbicijalnih podataka su dušu dale za svakojaka tumačenja i čuđenja.
    Posljednje uređivanje od larmama : 15.07.2019. at 12:50

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče praznog papira, plaćaš maturu koju si prijavio a ne izađeš na nju. A matura se prijavljuje x mjeseci prije pa ima i onih koji se u među vremenu predomisle.

Tako da statistike bez svima vidljivih inbicijalnih podataka su dušu dale za svakojaka tumačenja i čuđenja.
    U pravu si...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa pogrešno je i po mom mišljenju. To je samo jedno iskustvo i to posredno. Upravo o tome se radi - ovo iskustvo mog sina potvrđuje da ih se u školi ne potiče da misle svojom glavom. Ne tvrdim da je tako kod svakog profesora (što bi bilo žalosno) i nadam se da nije.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa pogrešno je i po mom mišljenju. To je samo jedno iskustvo i to posredno. Upravo o tome se radi - ovo iskustvo mog sina potvrđuje da ih se u školi ne potiče da misle svojom glavom. Ne tvrdim da je tako kod svakog profesora (što bi bilo žalosno) i nadam se da nije.
    ma je li ti to pričaš o MIOC-u?!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma je li ti to pričaš o MIOC-u?!

Da.

Imao je na DM fiziku na razini 97 % ili čak više jer se išao žaliti, a hrvatski 74%.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2019. at 15:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mitovski, to je ipak samo jedan ČSR test u nižim razredima osnovne škole

Velika je mogućnost da je isprintan s interneta, i da ga učitelji uopće nisu pročitali

Nadam se da se Državna matura ipak priprema s više pažnje.

(glede pjesmice s. mihalića, da mene netko pita po čemu je lijeva ruka različita od desne, ja bih odgovorila da je nespretna, a ne maštovita, što doduše nije bilo među ponuđenim odgovorima)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mitovski, to je ipak samo jedan ČSR test u nižim razredima osnovne škole

Velika je mogućnost da je isprintan s interneta, i da ga učitelji uopće nisu pročitali

Nadam se da se Državna matura ipak priprema s više pažnje.

(glede pjesmice s. mihalića, da mene netko pita po čemu je lijeva ruka različita od desne, ja bih odgovorila da je nespretna, a ne maštovita, što doduše nije bilo među ponuđenim odgovorima)
    Je, s obzirom da drugo novije iskustvo sa školom nemam pišem o ovom što imam. Sve to ih priprema za maturu jednog dana. Htjela sam samo reći da ako zanemarimo ovu forumsku djecu koja očito i briljiraju i žele i vole učiti, treba vidjeti zašto je toliko loših rezultata. Nije moguće da su sve to samo glupa i lijena djeca i da je do toga.
    Meni je žalosno da J. nakon što smo gledali Aladdina kaže da bar ima lampu, prva želja bi joj bila da nikada više ne mora u školu. Ok, dio je do toga kakva je ona a bome veliki je dio do sustava i njene učiteljice.
    Inače je sad u ljetnom kampu Waldorfske škole i kuka da želi tamo u školu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja isto ali srećom među ponuđenim odgovorima nije bilo dvojbi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mitovski, sustav je toliko loš da to više nitko ne može sakriti. Svatko bi trebao preuzeti svoj dio odgovornosti - od države i fakulteta (od kojih bi reforma trebala krenuti), preko profesora i učitelja, do učenika i roditelja. Ovi zadnji u lancu samo su posljedica - igraju kako ih je sustav naučio ili im omogućio.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 15.07.2019. at 14:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam pratila esej i za a i b je isti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pratila esej i za a i b je isti?
    Na A razini imali su usporedni esej dvije Ujevićeve pjesme (Igračka vjetrova i Dva puta jao).

Na B razini bili su Glembajevi (interpretativni esej).

Mislim da bi meni bilo teže pisati B razinu, iako se to smatra osnovnom. Iz nekog razloga, moj sin i cijela njegova generacija misli da bi im to bilo lakše nego Ujević. Ne znam zašto... a nije ni važno. Rekla sam mu da bi vjerojatno našao zamjerku bilo kojem gradivu... Eh, njima je tlaka čitanje (poezije, proze, svega), a bez toga nema ništa.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2019. at 15:14

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Krajnji je časak da se izgubim s ovog topica. Sve sam već rekla. Na sreću, moj stariji je tolerantan... Da za mlađega tak nekaj napišem, probao bi mi iščupati noge iz ležišta. Ali moram se kititi sinovim perjem...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma peterlin, ja se šalim - ako se mala podbadancija oko MIOC-ke () nesavršenosti može zvati šala.

žao mi je zbog klinca, ali budući da se on upisao na svoj FER, nije greda. bilo bi da ga je koštalo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma peterlin, ja se šalim - ako se mala podbadancija oko MIOC-ke () nesavršenosti može zvati šala.

žao mi je zbog klinca, ali budući da se on upisao na svoj FER, nije greda. bilo bi da ga je koštalo.
    Ma kužim - sad je izašao iz mioca, pa možemo i o negativnostima... A nije koštalo njega nego mene (instrukcije). Pa pisala sam već o tome prekonekoliko puta.

Glede u svezi loših strana mioca - pa nema tu kaj, škola kao i svaka druga: kako ti padne grah... Općenito im jezici nisu jača strana, što nije čudno jer to je ipak mat. gimnazija. Ali ono što me smetalo je činjenica da u A programu moj sin nije uspio nikako dobiti pripreme za natjecanja iz informatike (bio je u krivom smjeru) iz nekog razloga, a i često mi se činilo da se previše pažnje poklanja natjecateljima, a premalo "običnoj" populaciji. Ne znam. Slično je i kod mog mlađeg, a on nije u miocu, pa sam zaključila da je to problem srednjih škola općenito, a ne baš mioca. Imam uvid samo u te dvije škole, pa je teško izvesti utemeljene zaključke.

Općenito - mioc je imao puno suvisliji i bolji raspored od Ruđera, profesori su bili dostupniji (većina, iako baš nisam puno hodočastila). Sad kad je sve gotovo - nekako mi se čini da se moj stariji prošetao kroz srednju školu, a i mlađi je tu negdje - još samo jedna srednjoškolska godina je ostala...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad im tako daju 2 usporedne pjesme, dobiju li i tekst pjesama ili se podrazumijeva da su ih kroz školovanje obradili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad im tako daju 2 usporedne pjesme, dobiju li i tekst pjesama ili se podrazumijeva da su ih kroz školovanje obradili?
    Dobiju tekstove pjesama. Nisam pitala kako je točno bio oblikovan zadatak.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čoksa, pa tek "si" prvi srednje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajd pitaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu