Naravno da sam ozbiljna,vidiš da je neodlučna,ona bi ali ne bi ,a možda ipak bi.....
Najveća fora će bit ako je neko prijavio više izbornih ima velike šanse da će mu ispiti niti u isto vrijeme
Mi smo danas dobili info od ravnateljice TŠRB, a unutra je ovaj link: https://www.srednja.hr/matura/nakon-...ispiti-mature/
Ispričava se roditeljima i učenicima što ne može dati više podataka, jer nema odgovarajućih odluka. Istovremeno kaže da se tek očekuje novi vremenik polaganja ispita DM. Nemam riječi... ovo je totalno amaterski. Kvragu, zar mi nemamo nikoga u rangu Vilija Beroša da preuzme i ovo ministarstvo???
Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.05.2020. at 07:51
Zanimaju me termini drugog bloka.
Sve ce se prolongirati za dva tjedna najmanje.
kak dva tjedna ?, kad su planirali od 25-28.6 koliko sam skužila
Peterlin, tu tvoju obavijest smo već dali,danas će valjda i datumi nadam se točni i realni
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.05.2020. at 08:17
25.6.je cetvrtak.
Izbornih predmeta ima more.
Nije to samo fizika, kemija i biologija.
Toliko sam čula vidjećemo kaj budu rekli danas
Meni su oči slabe - ne vidim fiziku.
Greška našla sam
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 08.05.2020. at 12:05
Moj ima osnovne a razinu, likovni, povijest, filozofiju i fiziku
Mozda još nesto
Moj je od izbornih predmeta prijavio fiziku i informatiku.
U međuvremenu je bio na provjeri psihofizičke spremnosti kandidata za vojno učilište, ali nije prošao. Sve je uspio odraditi, osim trčanja 2 milje u zadanom roku (mislim da je to bilo očekivano). Upisat će nešto drugo, vjerojatno FER ako bude imao dovoljan broj bodova, a rezervne pozicije su FSB, TVZ, geodezija i promet.
Izjavio je da će probati iduće godine ponovno, ali ja sam skeptična. On je astmatičar i nema savršenu plućnu funkciju, što je velika prepreka. To se na testiranju i pokazalo. Sam je zaključio da ako padne i drugi put, nije to za njega. S druge strane, ja se nadam da će mu se svidjeti studij koji upiše - bez obzira na odabir. Nemam ništa protiv vojske i vojne akademije, ali mislim da za ovo moje dijete to nije najbolji izbor.
Sad su imali razdoblje smanjenog kretanja, pa je i to doprinijelo slabijem rezultatu.
Ako je forma problem, i ako je motiviran, mislim da treningom tijekom godine može doseći određenu razinu.
To je istina, ali on se pripremao - dizao utege, radio zgibove i sklekove, vježbao, trčao... Sve je uspio osim istrčati u zadanom vremenu. Tja, vidjet će. Nije mi to neka drama, a vidim da nije ni njemu kraj svijeta. Upisat će nešto. Volio bi da to bude FER, jer mu priznaju najveći broj ispita ako upadne na vojno inženjerstvo.
Peterlin,
poznajući tvoga sina ovako preko foruma, ja bih rekla da će on naći svoj pravi put i da ne trebaš brinuti. Što i ne radiš.
Sjeti se njegovog upisa u srednju školu, pogledaj kako je sve dobro ispalo. Neću reći za koju opciju "navijam", al nekako mislim da Emil najbolje zna
Ajd molim te pitaj ga koliko km za koliko vremena su trebali pretrčati. Očito i oni pretjeruju u zahtjevima za trčanje. Nudim se pomoći E. savjetima za ubrzat se ako bude zatrebalo dogodine.
E to bi bila fora. Bravo lili na inicijativi
Peterlin,
to što se on pripremao je jako diskutabilno.
Mogao je raditi sklekove i dizati utege do svetog nigdarjeva i ne postići ništa ako to nije radio na ispravan način.
Vjeruj mi da je vrlo lako pogriješiti.
Zato podržavam Lilinu inicijativu i vjerujem da će uspjeti jer ona zna što radi.
Ajme curke hvala, al nemojte sad mene u nebesa ja sam samo uvjerena da je E. jako uporan i ustrajan kad nešto želi i prilično jasno zna što želi, pa je moj dojam da ne voli previše skretat s puta, što je meni osobno fenomenalna osobina.
S druge strane nekad nas život iznenadi i baš to ispadne na kraju odlična stvar.
Sretnooo svimaaa koliko vas ima na upisima!!!
Hvala, hvala - prenijet ću mu inicijativu. Sad ništa ne vidi i ne čuje - danas su krenuli ispiti državne mature.
Što se tiče treninga - ima on trenera iz kvartovske teretane, koji mu je napisao program i nadzirao izvedbu, ali kako je bila korona - teretane nisu radile, a on se doma pripremao kako je znao i mogao. U teretani je trčao na traci, a nema baš puno iskustva s trčanjem vani. Vjerujem da bi mu preporuke i savjeti dobro došli.
Sad ste svi u tijeku...udio ocjena kroz srednju školu nije zanemariv, ali što se točno boduje za uspjeh na maturi? Prosjek svih ocjena od 1. do 4.r. ili ocjene iz predmeta koje se na maturi polažu?
Posljednje uređivanje od čokolada : 08.06.2020. at 11:57
Peterlin, tu sam ne znam skoro ništa o trčanju na traci (meni se od nje manta), ali znam o trčanju vani podosta.
Sretnooooo svim vašim klincima koji su danas na maturi!!!
Ma kužim ja to, ali mi nije jasno računaju li ocjene temeljem općeg prosjeka SVIH predmeta.
Izgleda da je tako!
https://www.trinom.hr/trinom/drzavna...is-na-fakultet
Boduju se opći uspjesi u sva 4 razreda srednje škole, pri čemu se gledaju prosjeci na dvije decimale;
Nije samo ekonomija, većina tehničkih fakulteta ima 40% na ocjene.
I to je 40% bodova na brojnim fakultetima
A ja mislila da ocjene u srednjoj nisu važne
Vidi ovaj kalkulator: https://www.srednja.hr/kalkulator-bodova-matura/
Po njemu se za, npr. FER, gleda samo opći prosjek prolaska razreda.
E, hvala! Ja sam mislila da računaju samo maturske+izborne predmete.
Očito da se svuda gleda prosjek ocjena, odnosno opći uspjeh
Pa cijelo se vrijeme čudim zašto i srednjoškolski nastavnici kukaju da ih roditelji pritišću za ocjene...kao, za OŠ još i razumijem, ali zašto u srednjoj?
Moj je prema ocjenama u SŠ oko 200. ispod crte na fakultetu koji mu je prvi izbor.
Baš me zanima hoće li upasti u kvotu nakon mature.
Moj je prvi put prošao s 4. Sad kao maturant. I samo jedna icjena mu fali za 5.
Moj obrnuto - sad prvi put prošao s 5 (4.7 ), ranijih godina se vrtio oko 4.2.
I sa takvim prosjecima je 200. ispod crte? Ja mislila da prolazi s dva Znači, superodlikaši jašu i u srednjoj
A prima li faks mali ili veliki broj studenata?
Veliki broj studenata, radi se o FER-u. On je uvjeren da će upasti u kvotu nakon rezultata mature, a ja se pribojavam da zbog korone ne stave prelagane zadatke na maturu - u tom slučaju sumnjam da će uspjeti.