Dakle, došli smo i do faksa.
Mene naravno i zanima i puno smo razgovarali o tome, ali principjelno sam jako happy da su sve odluke na njoj. Nema vise ono kako kid osnovne, ili niže gimnazije da moraš obilaziti škole....
naravno da nije lako djetetu odlučiti, ali mislim da je odluka koju nose i srce i trbuh, pa tek onda glava, prilično dobar put.
Inače, u stvari je možda bolje drzat jezik za zubima, polako vodi onome kaj je ivka napisala na fejsu. Mame su dovele djecu na razgovor za posao
sigurno ne treba svima, ali ako se dijete osjeca sigurnije uz tu pripremu ...
i ako imas novaca platiti, ofkors
ako polazim od sebe, izabrala bih pripreme jer nisi prepusten sam sebi i svojoj (ne)disciplini da sjedis doma i rjesavas zadatke i ucis
samo zbog toga
jer danas u svakim novinama vec na proljece pocinju izlaziti zadaci za pripremu, sazeci gradiva, ima hrpetina toga na internetu, kopije materijala iz trinoma i slicnih firmi koje organiziraju pripreme za lovu ...
plus u skoli ih cijelu tu zadnju godinu usmjeravaju na maturu i zadatke kakvi ce biti na njoj
Ja volim biti informirana, a onda u datom trenutku ponuditi opcije.
A ako ne znam termine, cijene i uopće išta o toj tematici onda bolje pitati i informirati se.
A ne se poslije lupati po glavi jer sam recimo mislila da pripreme kreću u x a ne u y mjesecu.
Imam doma zalihu ovih iz novina od bitnijih predmeta, tako da i to može rješavati.
Sada sam nešto pričala sa njom pa je rekla da je čula da je Algebra dobra. Vidjeti ćemo sljedeće godine što bude htjela....
Pa i treba se sad informirati jer te pripreme koliko sam ja čula počinju već u 11. mjesecu. Bar tako ide sestra od šprijateljice moje kćeri.
Baš sam danas čula reklamu na radiju za besplatne inicijalne mature. Mislim da je bila Algebra u pitanju.
u školi moje kćeri ne samo zadnju godinu, nego sve četiri godine...
i zato mi stoji golemi upitnik nad pitanjem treba li uistinu djecu slati na dodatne pripreme u te Trinome, Algebre isl...
znam da je sve to individualno i znam uglavnom dosta toga što bi trebalo o tome znati, jedino ne znam hoću li se u datom trenutku uspjeti othrvati onome paradigmatskom "svi idu"
sjetila sam se da sam jos negdje vidjela pripreme, evo ih u kgz
http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/engl...aturante/42931
Od moj frendice klinka se jučer još četveroumila
Cura iz v
I naš iz XIII je jučer još preslagivao.
Ostala sam iznenađena informacijom da ako upišeš nešto što ti nije bilo prvo na listi onda moraš platiti godinu.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2018. at 14:46
Misle da ne znaju... Za mlađega razumijem, njemu je to slaba točka od osnovne škole. Stariji se isto osjeća nesigurno. Prošle godine su kasnili mjesec i pol s programom 2. razreda, pa su ove godine u rujnu radili zaostatke. On se više boji da nisu obradili sve gradivo.
Matematika i fizika - nula bodova. Misle da to znaju.
S druge strane, možda oni imaju bolje informacije što se traži na maturi. Meni se to čini jednostavno (ali ja nisam dobar etalon) ali ako budu htjeli, nek idu na onaj zimski tečaj.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2018. at 15:54
Evo, tu je ispitni katalog: https://s3-eu-central-1.amazonaws.co...ATSKI-2018.pdf
Kaže frendica da je ispao drugi izbor,prvi je za dlaku pobjego
I da ništ mala ne plaća
Pa nije prošla na svom prvom izboru. Dakle, tu nema što plaćati kad se ne može upisati.
Da je prošla prvi izbor i naknadno se predomislila, vjerojatno bi tada trebalo platiti. Tako sam ja to shvatila. Nisam još istraživala, ali to me čeka ove škg.
U vezi priprema - jučer je stariji došao doma s punom torbom knjiga koje je second hand kupio od prijatelja koji se upravo upisao na faks. Nisam imala primjedbi. On sam zna što mu treba.
ne Cathy je rekla da samo s prvim izborom ništa ne plača.
a frendica je rekla da sa bilo kojim izborom ne plača ništa, tj. ne plača tam gdi upada pa bio to i 5 izbor.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.07.2018. at 09:32
ma mislila na to pa krivo stisla, ali buš nagodinu rekla kaj ne? knjigu su za ?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.07.2018. at 10:00
to je upotrebljivo na više fakseva
i meni je robotika super napose na fsb, ali u moje doba toga nije bilo tolko
moja je zadovoljna s drugim izborom, jer ima šanse ako bude ok faks, da možda otiđe na prvi bez puno razlike. mada je i drugi po meni super izbor i jednako težak/lak ko prvi.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.07.2018. at 10:47
Zanimljivo je dok je ta cura bila mala rekla je da bi išla na PMS,i eto vraga baš upisala to
Mi imamo skripte od Trinoma kakve oni daju na pripremama.
A imam i profesoricu hrvatskog koja baš radi na maturi i već godinama tamo ocjenjuje.
Rekla je što god da treba, nema problema.
Ako tko treba kaj od navedenog, javite se.
Tanči to imaš na kompiću ili listovnom izdanju?
Tančijeva će sad u četvrti ko i tvoja cathy
Koji faksevi imaju još i prijemni uz maturu?