Slušam jučer kći dok je razgovarala s prijateljicom koja je u Irskoj.
I veli joj prijateljica kak je njoj super jer radi u Starbucksu i živi s dečkom i kaj će njoj faks itd pa pita moju ide li na faks i koji.
Veli moja ko iz topa- idem na lovstvo.
Prijateljica u čudu, ali ipak je izgleda povjerovala.
...
Poslije pitam zašto joj je to rekla, a moja će... ma kad ona lupeta, mogu i ja. Budem joj sljedeći put rekla da sam se zezala.
...
I tako sam saznala da postoji studij lovstva.
Uistinu postoji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, da... Ja isto nisam ni znala za to dok nisam čula od susjede... Tom prilikom je rekla da park prirode Medvednica ima jako malo osoblja. Ako netko završi za tehničara zaštite prirode, zašto ne upisati lovstvo ??? U doba kad je turizam visoko cijenjena djelatnost, to ima smisla.
postoji smjer ribogosjtvo i lovstvo na agronomiji. postoji vec jako dugo.
vidim jos postova iza ovog od Tanci.
Kao sto se na agronomiji moze uzeti smjer vocarstvo, vinsarstvo, biljne znanosti, uredjenje krajobraza, mehanizacija (tako nekako), ekonomika agrarna, ishrana zivotinja....
na agronomiji ima dosta smjerova. Uredjenje krajobraza se nekad studiralo na agronomiji i arhitekturi. ne znam jel jos uvijek tako.
I agronomija ima puno toga imaju ribnjake, imaju na sljemenu krave, imaju u jazbini vinograde, imaju lovište.
Posljednje uređivanje od spajalica : 10.07.2019. at 09:41
Ne.
Jer nije završila srednju školu u 21. stoljeću i taj posao će joj biti najveći životni uspjeh i to ne za dugo jer kad malo ostari ni Starbucks ju neće htjeti.
To je žalosno.
Isto tako je žalosno što su od ovrha pobjegli u Irsku.
Možda bi im netko i čestitao što su podigli kredite, potrošili novce i zbrisali van da ne moraju vraćati.
Isto tako nek im čestita što im kći nije ništa završila i nema zvanje i smatra kako je škola bez veze.
Ja tako ne razmišljam, ne živim i ne odgajam dijete.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne bih se složila s tobom.
Takve velike tvrtke, posebno u zapadnom svijetu, imaju programe napredovanja i ako se osoba iskaže na radnom mjestu može vrlo brzo napredovati do voditelja poslovnice itd.
Kod nas je, zbog situacije na tržištu rada i slabe ponude poslova, postalo uvriježeno mišljenje da je fax=srednja škola, da se bez njega ne može, da svi oni koji ne idu na fax su unaprijed već propali ... (70% mladih nakon srednje nastavlja visoko obrazovanje...)
Nema se tu što čestitati ili ne. Ne možemo mi odrediti razinu nečije sreće ili zadovoljstva. Svatko bira svoj put. Možda će ta osoba za koju godinu uz rad upisati kakvo doškolovanje pa će biti sretnija od budućeg liječnika koji već sad u startu ima plan nakon studija "pobjeći" u inozemstvo ...