???
Moj sin je rekao da nije bilo strašno, tj. očekivao je da će biti teže. Ja sam doma gledala samo fiziku i fakat mi se nije činila opakom. Druge predmete nisam gledala. Esej ih HJ na A razini bio je Ujević - usporediti dvije pjesme, što mi se isto čini prilično nezahtjevno.
Mislim, imam drugog sina u tehničkoj školi, on će iduće godine polagati DM, pa ću malo probati dobiti podatke kako je bilo kod njih. Prošle godine ih je puno popadalo na hrvatskom (B razina) - o tome sam čula na Vijeću roditelja, pa se postavilo pitanje kvalitete nastave HJ. Zbog toga će moj mlađi sin na instrukcije, jer samo pripreme u Trinomu nisu dovoljne da pokriju godine nedovoljnog rada.
I koji je zaključak? Možemo mi misliti da je Trinom i slični otimačina para, ali očito je da puno djece iz škola ne izlazi sa zadovoljavajućom razinom ZNANJA, a to nema veze s ocjenama. Uostalom, slično je bilo i kad su iz osnovne prelazili u srednju školu. Moj L. je imao petice iz njemačkog tijekom cijele osnovne škole, a znanje mu je bilo na razini četvrtog razreda i u srednjoj je morao krv pišati da stigne druge. Mnogima je tako i s matematikom i drugim predmetima.