Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1844

Tema: Upisi na faks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    vidjet ćemo ga dogodine na maturi. nadam se da će mu biti jednako lako kao i sada.
    nije isto otići tamo i pisati maturu i pričati o njoj kad je sve prošlo i nemaš veze s njom.
    Moj mlađi sin ima peticu iz fizike u trećem razredu, a moj stariji je imao trojku u miocu i sigurno zna više od mlađega s peticom. Da se razumijemo, isti profesor je prije dvije godine predavao mom starijem fiziku u miocu, a sad je otišao u Ruđer. Razumijem ja dobro da to nije ista razina znanja, ali bratemili, ne radi se samo o znanju nego i o radu. Moj stariji je riješio svih 700+ zadataka iz matematike koje je profesorica dala kao pripremu za DM, pa još deset matura koje su bile objavljene. Nitko ga nije tjerao. Sam se tjerao. Za mlađega nisam sigurna da ima toliko zicflajša. ALi moj stariji nije takav zato jer je išao u mioc, nego je išao u mioc zato jer je takav. Isto kao što moj mlađi nije išao u mioc zato jer je mislio da to nije škola za njega.

Uostalom, vrag odnio mioc, stalno istu kozu deremo - Hrvatska je velika, nisu svi u Zagrebu i nemaju svi priliku upisati željenu srednju školu. Aliiii treba učiti i pripremati se. Ja sam išla na informacije profesorici matematike kod mlađega krajem trećeg razreda, a žena se čudi - pa nema vaš sin problema... A ja sam ju došla pitati što misli, trebaju li mu instrukcije i kako se pripremiti za maturu TIJEKOM četvrtog razreda. Ja nemam osjećaj, pa se pouzdajem u njeno viđenje stvari. On ima četvorke, a koliko znanja iza toga - to je individualno...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.07.2019. at 11:01

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moj mlađi sin ima peticu iz fizike u trećem razredu, a moj stariji je imao trojku u miocu i sigurno zna više od mlađega s peticom. Da se razumijemo, isti profesor je prije dvije godine predavao mom starijem fiziku u miocu, a sad je otišao u Ruđer. Razumijem ja dobro da to nije ista razina znanja, ali bratemili, ne radi se samo o znanju nego i o radu. Moj stariji je riješio svih 700+ zadataka iz matematike koje je profesorica dala kao pripremu za DM, pa još deset matura koje su bile objavljene. Nitko ga nije tjerao. Sam se tjerao. Za mlađega nisam sigurna da ima toliko zicflajša. ALi moj stariji nije takav zato jer je išao u mioc, nego je išao u mioc zato jer je takav. Isto kao što moj mlađi nije išao u mioc zato jer je mislio da to nije škola za njega.

Uostalom, vrag odnio mioc, stalno istu kozu deremo - Hrvatska je velika, nisu svi u Zagrebu i nemaju svi priliku upisati željenu srednju školu. Aliiii treba učiti i pripremati se. Ja sam išla na informacije profesorici matematike kod mlađega krajem trećeg razreda, a žena se čudi - pa nema vaš sin problema... A ja sam ju došla pitati što misli, trebaju li mu instrukcije i kako se pripremiti za maturu TIJEKOM četvrtog razreda. Ja nemam osjećaj, pa se pouzdajem u njeno viđenje stvari. On ima četvorke, a koliko znanja iza toga - to je individualno...
    i dalje ne vidim point osim da pišeš o svojim sinovima?
    to da treba učiti i pripremati slažem se. ne slažem se da se oni, kojima nije bilo lagano, nisu pripremali.
    a bio je, naravno, i jedan broj onih koji kažu da se nisu pripremali pretjerano ili se zaista nisu... pa su polučili super uspjeh ili pali.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i dalje ne vidim point osim da pišeš o svojim sinovima?
    to da treba učiti i pripremati slažem se. ne slažem se da se oni, kojima nije bilo lagano, nisu pripremali.
    a bio je, naravno, i jedan broj onih koji kažu da se nisu pripremali pretjerano ili se zaista nisu... pa su polučili super uspjeh ili pali.
    Pišem o svojim sinovima zato jer zbog njih imam uvida i u PM gimnaziju i u tehničku školu sa samo jednom školskom godinom razlike.

Ja ne razumijem kako nešto može biti preteško onima koji su se pripremali. Osim ako nisu kasno počeli, što je tipična greška te generacije - sve bi na brzinu i preko koljena....

Ne govorim napamet - bila sam dosta puta u situaciji da me poznanici pitaju da djeci pomognem oko gradiva npr. fizike ili matematike ili hrvatskog za srednju školu (nekad gimnazija, nekad ne). I dođe djevojka da joj objasnim, ali nije pročitala gradivo. Ne zna što je lambda (pročitati grčko slovo) a pogotovo ne definiciju valne duljine, nije BAŠ NIŠTA pokušala sama napraviti, a očekuje da ja učim za nju....

Eto, na temelju takvih situacija ja tvrdim da mnogi srednjoškolci ne rade dovoljno, ne znaju učiti (tupim o tome na mnogim topicima ovog foruma), ne znaju se organizirati, ne znaju upravljati vremenom itd. A to su sve vještine važne za DM, studij i život... Da se razumijemo, mnogo toga ne nauče u školi, a zato su tu roditelji da im budu savjest i da prepoznaju probleme na vrijeme. Ocjene nisu uvijek mjerilo znanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •